Merdan Yanardağ, Kılıçdaroğlu ve İnce arasında yaşanan tartışmanın sebebini açıkladı

Merdan Yanardağ, Kılıçdaroğlu ve İnce arasında yaşanan tartışmanın sebebini açıkladı

Merdan Yanardağ, Kılıçdaroğlu ve İnce arasın... TELE1 Televizyonu ekranlarında yayınlanan ''18 Dakika'' programında Prof. Dr. Emre Kongar ile ABC Gazetesi ve TELE1 Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Suriye''nin İdlib operasyonunu, Muharrem İnce ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanan tartışmayı ve dolarda yaşanan yükselişi değerlendirdi.

Prof. Dr. Emre Kongar ile ABC Gazetesi ve TELE1 Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, '18 Dakika' programında gündemi değerlendirdi.

Prof. Dr. Emre Kongar Suriye'nin İdlib operasyonu hakkında konuştu, Kongar, "İbdib büyük bir çıban başı. Suriye İdlib'i geri aldığı zaman katiller ordusu Türkiye'ye kaçacak. İslam adına savaştıklarını söyleyen Amerika'nın para verdiği katiller sürüsünün, kaçıcakları yer malasef Türkiye'dir. Bu büyük bir tehlikedir." dedi,

Türk Lirası değer kaybetmesine değinen Kongar, "Bu durum da bir felaket. Amerika ile bir kriz yaşanmadan önce dolar 4 lira civarındaydı şimdi 6.30 civarında. Sayın Erdoğan 24 Haziran'dan önce şunu söyledi bundan sonra 'tek sorumlu benim' dolayısıyla bugün Merkez Bankası başkan yardımcısı istifa etti." diye konuştu.

TELE1 Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardaği ise, Muharrem İnce ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanan tartışma hakkında konuştu. Yanardağ, "Muharrem İnce ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında bir tartışma patlak verdi. Bu tartışma medyaya da yansıdı. Bu tartışmaların tamamı 15 Ağustos'ta Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği yemekte konuşuldu. Bazı sözlerin yazılması istenmediği için yazılmadı. 15 günde sonra bu yemekte konuşlanların bir kısmının Muharrem İnce'nin yakın çevresine sızdırıldığı anlaşılıyor" şeklinde konuştu.

Yanardağ, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yemekte gazetecilere yaptığı açıklama ve değerlendirmeleri ise şöyle sıraladı; 

  • “Biz 24 Haziran seçim gecesinde Muharrem İnce’den halkın karşısına çıkarak açıklama yapmasını istedik. Ancak kendisi bunu kabul etmedi. Biz seçimleri ve sonucunu meşru görmüyorduk. Seçimi meşru sayan İnce ise, Genel Merkez’in açıklama yapmasını istedi. Ardından da 'adam kazandı' diye mesaj attı.”
  • “Seçimleri genel merkezde birlikte izleyip değerlendirelim diye kendisini davet ettim. Kurduğumuz sistemimizden gelen sonuçları hızla analiz edip, ortak açıklama yapabileceğimizi belirttim. Ancak, partiye gelmeyi kabul etmedi. Bir oteli karargah yaparak partisinden ayrı hareket etmeyi seçti. Kendisine kurduğumuz bilgisayar sistemimizin şifrelerini vererek, örgütümüzden gelen sonuçları izlemesini sağlamak istedik, ona da yanaşmadı. Kendisine bu amaçla gönderdiğim, Bilişimden Sorumlu Genel Naşkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’i 4 saat beklettiği halde onunla görüşmedi”
  • “Sanılanın aksine, biz 24 Haziran seçim gecesi Muharrem İnce’nin halkın karşısına çıkarak açıklama yapmasını istedik, ama kendisi bunu da kabul etmedi. Kendisiyle seçim kampanyası sırasında birkaç kez telefonla konuştuk, irtibatı da esas olarak Grup Başkanvekilimiz Engin Altay üzerinden sürdürdük. Ancak seçim gecesi telefonlarımıza çıkmadı. Açıklamayı genel merkez yapsın diye haber gönderdi.”
  • Sohbetin bu aşamasında basından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan devreye girerek, “Ben kendisini açıklama yapması gerektiğini genel başkanımız adına söylemek için aradım. Telefona çıkmadı. Bunun üzerine Yaşar Tüzün’ü arayarak İnce’nin çıkıp açıklama yapmasını istediğimizi ilettim. Tüzün bir süre sonra beni arayarak, İnce’nin genel merkezin açıklama yapmasını istediğini söyledi. Biz de sayın genel başkanın görevlendirmesi üzerine, 4 genel başkan yardımcısı olarak çıktık, açıklama yaptık
  • “Evet, yemekte bana ‘sen onursal başkan ol, parti genel başkanlığı bana bırak’ dedi. Bu doğru. Ama Sayın İnce konuştuklarımızı eksik açıklıyor. Ben de ona, ‘Sen bir televizyonda çıktığın canlı yayında, açıkça aday olmayacağını açıkladın dedim. Beni cumhurbaşkanlığına aday gösteren bir genel başkanın karşısına aday olarak çıkmam dediğini hatırlattım. Şimdi bu söylediğin, bu isteğin o sözlerinle tutarlı değil. Eğer partiyi sana teslim edersen, sen örgütü bir haftada dağıtırsın. Sana güvenim kalmadı, partiyi teslim etmem’ dedim.”

Kılıçdaroğlu, ‘partiyi dağıtır’ dediği İnce’ye aslında daha fazlasını söyledi | Merdan Yanardağ yazdı...

'BUNUN SORUMLUSU AKP İKTİDARIDIR'

Doların 7 Lira sınırına geldiğini hatırlatan Yanardağ, "Türkiye'de AKP yönetimin çöktüğü dönemeçteyiz. Gazeteler ve dergilerde sıkıntı yaşanıyor, sosyal medya SEKA'yı satanlara tepki gösteriliyor. Telekom rezaleti ortaya çıktı. Bunun sorumlusu AKP iktidarıdır. Telekom'un satılması büyük bir vurgundur. Burada bir suç var. Karanlık bir aile satılmış. Böyle bir dönemde CHP'nin iktidar tartışması yanlıştır. Tartışma bir an önce son bulmalıdır" dedi.

"Merdan Yanardağ, Kılıçdaroğlu ve İnce arasında yaşanan tartışmanın sebebini açıkladı" haberi, 30 Ağustos 2018 tarihinde yazılmıştır. 30 Ağustos 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Merdan Yanardağ, Kılıçdaroğlu ve İnce arasında yaşanan tartışmanın sebebini açıkladı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Merdan Yanardağ, Kılıçdaroğlu ve İnce arasında yaşanan tartışmanın sebebini açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  2. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  3. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  4. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  5. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  6. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  7. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  8. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
  9. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  10. 13:47 Zafer Partisi'nde iki önemli istifa!
  11. 13:46 Korhan Berzeg'e ait yeni izleri tespit etme çabaları devam ediyor
  12. 13:36 Yılın en Etkili İsimleri Time 100 Galasında Buluştu!
  13. 13:28 TikTok Türkiye'de Yasaklanacak mı? AKP'li Vekilden Açıklama
  14. 13:27 4,4 Milyar Lira Yardım Hesaplara Yatıyor! Kimlik Numaralarınızı Kontrol Edin!
  15. 12:40 Uzman İsim Uyardı: Sıcaklıklar Rekor Kıracak! Yaz Ayları Kavurucu Geçecek
  16. 12:39 Kenya'yı Vuran Şiddetli Yağışlar ve Seller: En Az 32 Kişi Hayatını Kaybetti
  17. 12:35 Gazze Kıyısında İnsani Yardım Limanı İnşaatı Başladı
  18. 12:31 Sıvı Metal Alaşımlarıyla Hızlı Elmas Üretimi:Güney Kore'de Yeni Buluş
  19. 12:28 Türkiye Ekonomisi IMF Raporunda: Zorlu On Yılın Ardından Değerlendirme
  20. 12:23 Sosyal Medya Akrobasisi: Motosiklet Kazalarındaki Ölümcül Tehlike
Politika Haberleri