Merdan Yanardağ'ın Cüneyt Özdemir'e sert tepkisi: Korkak bir soytarı!

Merdan Yanardağ'ın Cüneyt Özdemir'e sert tepkisi: Korkak bir soytarı!

Merdan Yanardağ'ın Cüneyt Özdemir'e sert tep... Gazeteci Cüneyt Özdemir, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki George Floyd protestolarını değerlendirdiği sırada Türkiye'deki muhalifleri polis karşıtı olarak tanımlayan ve 'gerzek' ilan etti. Merdan Yanardağ bu duruma tepki gösterdi.

ABD'deki George Floyd protestolarını değerlendirirken, Türkiye'deki muhalifleri 'polis karşıtı' olarak tanımlayıp, 'gerzek' ilan eden gazeteci Cüneyt Özdemir, sosyal medyada büyük tepki çekti. Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Özdemir'e, "FETÖ yanaşması, korkak soytarı" diyerek tepki gösterdi.

'TELE1'İN ARKASINDA HALK VAR, MECZUP'

Özdemir'e sosyal medya hesabından cevap veren Yanardağ, "FETÖ yanaşması, korkak bir soytarı var. Tam bir cahil... Cüneyt Özdemir... TELE 1 için 'arkasında kimin olduğu belirsiz' demiş. Aklınca ihbar ediyor. AKP'ye göz kırpıyor. Kimse yok 'gerzek', ben varım. Halkın, desteği var. Senin kafan almaz..." diye yazdı. "Bu soytarı, benim için "nereden çıktıysa kamikaze bir gazeteci" demiş..." diyen Yanardağ, "CHP'ye yaranmaya çalıştığımızı da ileri sürmüş... Belli ki hem meczup hem aptal... Ben 35 yıldır gazetecilik yapıyorum... Ama bu soytarı, kıt aklıyla kendisini yukarıya koymaya çalışmış... Belli ki kompleksi var. Medya soytarısı Özdemir, belli ki bu koşullarda bir medya kuruluşu ve bir gazetecinin eleştirel tutumunu, AKP iktidarına karşı cepheden muhalefet cesaretini, özetle entelektüel haysiyeti aklı almıyor. Yanaşma ahlakı ve korkaklık basit bir vicdan muhasebesi yetisini de yok etmiş" ifadelerini kullandı. 

SOSYAL MEDYA KULLANICILARINDAN ÖZDEMİR'E: ASIL GERZEK KİM?

Özdemir'i geçmişte FETÖ'nün defalarca kullandığı öne sürülürken, Fethullah Gülen'den hediye 'altın saat' aldığı belirtildi. Özdemir'in o dönem Gülen'i savunan açıklamaları da ortaya çıkarken, sosyal medya kullanıcıları Özdemir'e "Asıl gerzek kim?" diye sordu. KRT muhaliflere "gerzek" diyen Cüneyt Özdemir'in FETÖ ile ilişkisini haberleştirdi. İşte Özdemir'in karnesi...

GÜLEN'İ ZİYARET ETTİ

Özdemir'in Gülen'i ziyaret için ABD'ye gittiği, hediye saat aldığı belirtildi. O dönem yapılan ve de doğrulanan haberler paylaşıldı.

BERABER KAHVALTI YAPTILAR

18 Eylül 2010'da Türkiye'den giden dört gazeteci Pensilvanya'da bulunan çiftlikte Gülen ile görüşmüştü. O dönem Gülen, Haber Türk gazetesi yazarı Serdar Turgut, CNN Türk Yayın Danışmanı Ferhat Boratav, 5N+1K programı yapımcısı Cüneyt Özdemir ile Zaman gazetesi yazarı Bejan Matur'la kahvaltı yapmıştı.

HEDİYE ALTIN SAAT

Sadece not alınmasını kabul eden Gülen'in gazetecilere 'Fethullah Gülen' yazılı birer saat hediye ettiği öğrenilmişti. Görüşmeye katılan gazetecilerden bazıları hediye saati doğrulamıştı. Bejan Matur, ziyarete gelen herkese verilen rutin bir hediye olduğunu söylemişti.

KÖŞE SAHİBİ OLDU

Bir kısmı yakın arkadaşı olan çok sayıda gazeteci Silivri'ye gönderilirken Cüneyt Özdemir, kendine yeni bir yol, yine yeni bir dünya seçmişti. CNN Türk'teki konumu güçlenmekle kalmamış, şimdilerde FETÖ'den aranan Eyüp Can'ın yönetimindeki Radikal'de de köşe sahibi olmuştu.

CÜNEYT ÖZDEMİR NE YAZMIŞTI?

Cüneyt Özdemir, ziyaretle ilgili şunları yazmıştı: Fethullah Gülen, Pensilvanya'nın hemen yakınında 110 dönümlük bir çiftlikte yaşıyor. Bu çiftlik, eskiden bir Hristiyan okulunun 'yaz kampı' olarak kullanılıyormuş. Başında beyaz bir namaz takkesi var. Gözlerinin altı şiş, sağ el başparmağı alçılı. - (Türkiye'ye dönmeyi düşünüyor musunuz?) sorusuna yanıtı: Hayır; zira ortam uygun değil. - Günün birinde dönerse en çok yaşamak istediği yer yıllarca görev yaptığı İzmir olacak. - Kürt sorununun çözümü için Gülen'in iki önerisi var: 'Diyalog' ve 'Bürokratik açılım.' - (Türkiye'de çok tartışılan konulardan bir tanesi cemaatin içindeki yöntemler... Sizin rahatsız olduğunuz olmuyor mu? Siz cemaat adına, cemaatçilerin yaptıkları her şeyin farkında mısınız? Rahatsız olduğunuz var mı?): Hafif bir sessizlik oluyor ama Fethullah Gülen kendinden emin. Bazen kendi iradesine rağmen aşırı davrananlar olabileceğini söylüyor. 'Bana rağmen benden daha çok uğraşanlar olabilir' diyor. Onlara uyarıları direkt, 'Şunu neden böyle yaptın?' ya da 'Bunu böyle yapma!' şeklinde değil, sohbet toplantılarında telkinlerle bildirdiklerini söylüyor.

SİTESİNİN OFİSİNİ CEMAAT KURMUŞTU

Cüneyt Özdemir, Fethullah Gülen ziyaretini kendi haber sitesi Dipnot tv'de de yayınlamıştı. Ofisi cemaat tarafından kurulan Dipnot sitesindeki yazısını Cüneyt Özdemir, "Pensilvanya'da Fethullah Gülen ile Bir Gün' izlenim yazımı iphone'da cüneyt özdemir app.'nına şimdi koydum. Dipnot.tv'ye ise yayın sırasında" ifadeleri ile duyurmuştu. İşte Özdemir'in o Twitter paylaşımı:

CÜNEYT ÖZDEMİR FETÖ'YE TOZ KONDURMUYORDU

Öğretmenler gününde 5N1K’ya katılan öğretmen Yasemin Çakıcı KPSS kopya skandalında cemaatten şüphelendiklerini söyleyince sunucu Cüneyt Özdemir, Çakıcı’ya çıkışmıştı. Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu’ndan (AYÖP) üyesi Yasemin Çakıcı, programda KPSS’deki kopya skandalından bahsederek, "Tamamen şaibe dolu sınav. Hakkımız yendi. Kopya çekildiği ispatlanmış olmasına rağmen birileri korunuyor. Bu korkunç bir şey. Bu kadar yansımışsa aynı zamanda medyaya. Ne yazık ki biz cemaatin parmağının olduğunu düşünüyoruz bu işle ilgili. Bu yüzden korunduğuna eminiz çünkü optik puan ortaya çıktı. Tek bir çizik yoktu" demişti. Çakıcı’nın şüphelerini dile getirmesi üzerine Özdemir, "Neye göre böyle bir şey söylüyorsunuz Yasemin Hanım? Elinizde bilgi belge var mı?" diye çıkışmıştı. Çakıcı, Özdemir’e şöyle karşılık vermişti: "Resmi bir belge ortaya çıkarmak mümkün değil. Zaten usülsüzlük var ortada. Çok fazla ispatlamak mümkün olmuyor. Özellikle şunu biliyoruz. Ağustos ayında Ankara'daydık. Bu süreç içinde Van'dan Diyarbakır'dan çeşitli illerimizden gelen öğretmenlerimiz var. Gözledikleri şeyleri doğrudan bizimle paylaşıyorlar. Sorular nasıl dağıldı ellerinde net bilgiler var."

'HER ŞEYİN CEMAATE YÜKLENMESİNE KARŞIYIM'

Özdemir, bir defa daha Yasemin Çakıcı’ya karşı çıkarak, "Böyle genellemeler yapıldığı zaman haklıyken haksız duruma düşülüyor. Elinizde bilgi belge varsa çıkartırsınız canlı yayında elimde belgeler var dersiniz. O zaman 'şu cemaat bu grup yaptı' dersiniz. Anlayışla karşılarım. Ama belge bilgi yoksa bu Türkiye'nin yeni umacısı olarak yaratılan 'The Cemaat' ya da cemaate her şeyin yüklenmesinden ben bu programda en azından karşıyım" ifadelerini kullanmıştı.

ÇAKICI: CEMAAT SÖZLERİNİN ARDINDAN GÖRÜNTÜMÜ EKRANDAN KALDIRDILAR

Programdan sonra yaşadıklarını Yasemin Çakıcı, kendisinin dışında ağır hasta olarak Ankara GATA’da yatmakta olan AYÖP kurucusu Şafak Bay’ın da konuk olduğunu, program boyunca kendisinin, Bay’ın ve Özdemir’in görüntülerinin ekranda görüldüğünü belirterek, "Cemaat tartışmasından sonra birdenbire beni göstermemeye başladılar ekranda" dedi.

NE OLMUŞTU?

Cüneyt Özdemir, ABD'de siyahi vatandaş George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan eylemlerden bahsederken New York'ta görev yapmış eski bir polisin yazısını okumuştu. Yazıda polis memurunun "Polisler, kendilerine yönelik duyulan düşmanlığı hiç bu kadar hissetmediklerini söylüyorlar, Mağdur durumdalar. Ülkedeki polis memurlarının çoğu meslek hayatını kurşun sıkmadan bitiriyor" sözlerini okuduktan sonra Özdemir, ABD'deki polis karşıtlığına Türkiye üzerinden bakarak, "Bizde de bazı gerzekler var. Hayatını polis karşıtlığına kurmuş, niye adam çünkü muhalifim, polisten nefret ediyorum' diyor. Yarın bir gün hırsız evine gelince, başına bir iş gelince hemen polisi arıyorsun. Bizdeki bazı muhalifler muhalif filan değil gerzek. Devletten nefret ediyorum diyorlar. Nerede yaşayacaksın diyorsun 'komünde' diyor. La git..." ifadesini kullanmıştı.   

"Merdan Yanardağ'ın Cüneyt Özdemir'e sert tepkisi: Korkak bir soytarı!" haberi, 30 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 30 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Merdan Yanardağ'ın Cüneyt Özdemir'e sert tepkisi: Korkak bir soytarı! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Merdan Yanardağ'ın Cüneyt Özdemir'e sert tepkisi: Korkak bir soytarı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:20 Türk Kargo Şirketi GKN İflas Etti: Beşiktaş ve Galatasaray'ın da Sponsoruydu!
  2. 21:14 Ünlü Reçel Markası İflas Etti: 139 Yıl Önce Kurulmuştu!
  3. 21:01 Zeytin Değil Altın Hasat Etti: Bahçesinde Çapa Yaparken Altın Dolu Bizans Hazinesini Buldu!
  4. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  5. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  6. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  7. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  8. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  9. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
  10. 18:31 Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğünde deprem
  11. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  12. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  13. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  14. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  15. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  16. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  17. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  18. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  19. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  20. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
Otomotiv Haberleri