Merkel Rusya’yı suçlamıştı, e-postalar Türk iş insanı İsmet’e emanet

Merkel Rusya’yı suçlamıştı, e-postalar Türk iş insanı İsmet’e emanet

Merkel Rusya’yı suçlamıştı, e-postalar Türk ... Almanya Başbakanı Merkel'in bilgisayarlarını koruyan Türk iş insanı İsmet Koyun geliştirdikleri sistemlerle Rus saldırılarının boşa çıktığını söyledi.

Almanya Başbakanı Merkel'in, 2015’te Federal Meclisteki milletvekillerinin elektronik postalarındaki bilgilerin Rus bir bilgisayar korsanı tarafından ele geçirilmesi konusunda Rusya’yı suçlamasının ardından güvenlik arttırıldı. Merkel'in bilgisayarlarını koruyan Türk iş insanı İsmet Koyun geliştirdikleri sistemlerle Rus saldırılarının boşa çıktığını söyledi.

Almanya'da KOBİL adlı şirketiyle 'dijital koruma' hizmeti sağlayan İsmet Koyun, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in bilgisayarlarını koruyor. Rus istihbaratının dijital saldırıları sonrası 5 yıldır Merkel ve Alman Meclisi için hizmet veren Koyun, "Rus saldırısını duyunca yine de güvenliği artırdık. Merkel bilgisayarını ve e-postalarını güvenle kullanabilir" dedi.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, Almanya'nın Worms kentinde yaşayan Türk iş insanı İsmet Koyun, geliştirdikleri sistemlerle Rus saldırılarının boşa çıktığını çünkü, Alman Meclisi'nin son beş yıldır 14 aşamalı KOBİL güvenlik sistemini kullandığını söyledi. Koyun, Rus hacker saldırısının ortaya çıkmasından sonra, Alman Meclisi bilgisayarlarındaki dijital güvenliklerini artırdıklarını açıkladı.

Rus hacker saldırısının nasıl gerçekleştiğini anlatan ‘Dijital İsmet’ lakaplı İsmet Koyun, “Hackerler, ‘firewall'u yani duvarları kırıyorlar. Her sistemin bir boşluğu vardır. Buna karşı 14 basamaklı bir güvenlik sistemi geliştirdik. Saldırı bizden önceki dönemle ilgili ve artık Alman Meclisi bilgisayara girerken, bizim ‘token'i kullanıyor. Saldırı döneminde Başbakan Merkel ve Cumhurbaşkanı'nın farklı güvenlik programı vardı” dedi.

‘DEVLET POLİTİKASI OLMALI’

Alman vekiller, İsmet Koyun'un şifre sistemi ile bilgisayarlarını açıyor. Dünya için yeni tehlikenin ve savaşın artık dijital alanda olacağını belirten İsmet Koyun, şöyle devam etti:

“Bu da gösteriyor ki, bilgi her şeydir. Bilgiyi saklamak artık devlet politikası olmalı. Bilgiye sahip olan güce sahip olur. Her devletin bir dijital güvenlik politikası olması gerekiyor. Devlet bilgileri, kurumların bilgileri, üretim bilgileri, teknoloji bilgileri, kişisel bilgiler bu politikayla korunmalı. Bu saldırıdan sonra biz de Alman Meclisi'ne verdiğimiz ve halen kullanılan sistemimizi güçlendirdik. Bizim sistemi hiç kıramadılar.”

MERKEL: BUNUN SONUÇLARI OLUR

Yeni detayları açıklanan saldırıyla ilgili konuşan Başbakan Merkel, Rusya'ya sert eleştiriler yöneltti ve çeşitli sonuçları olacağından bahsetti. Merkel, “Bu durum bana acı veriyor. Bu karmaşık bir savaş, yeni savaş türü. Bir stratejinin parçası olduğunu düşünüyorum. Tabii ki, önlemlerimizi alacağız. Ruslara karşı da alacağız” diye konuştu.

"Merkel Rusya’yı suçlamıştı, e-postalar Türk iş insanı İsmet’e emanet" haberi, 14 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan Merkel Rusya’yı suçlamıştı, e-postalar Türk iş insanı İsmet’e emanet haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Merkel Rusya’yı suçlamıştı, e-postalar Türk iş insanı İsmet’e emanet 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:53 Ukrayna İHA Saldırısı: Rusya'daki Petrol Tesisi Yangınında Büyük Hasar
  2. 15:49 İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins Felç Geçirdi: Sağlık Durumu İyileşiyor
  3. 15:46 Davutoğlu açıkladı: Türkiye için yeni bir başlangıcın hikayesi olabilir
  4. 15:45 Döner, Avrupa'da Geleneksel Ürün Olarak Tescil Edildi: Türk Mutfağının Uluslararası Başarısı
  5. 15:43 25 Kuruş yüzünden iade başvuruları kabul edilmedi: Gençlere ucuz telefon vaadi sözde kaldı
  6. 15:41 İslam Memiş Uyarıyor: Yatırımcılar Bir Sabah Karalar Bağlayabilir
  7. 15:41 Telerefik kazasında bir rapor daha ortaya çıktı: Vidalar gevşek, makara eskiydi
  8. 15:41 24 Nisan 2024 Güncel Döviz Kuru Ne Kadar?
  9. 15:40 Hava Kalitesi Tehlike Altında! Lodos ve Çöl Tozları Etkili Olacak
  10. 15:40 İYİ Parti'den Ayrılan Milletvekiliyle CHP'nin Meclis Gücü 126'ya Yükseldi
  11. 15:39 Özel'den iktidara 1 Mayıs için Taksim çağrısı yapıldı: Emekçilerin elini havada bırakmayın
  12. 15:38 Japonya’da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi!
  13. 15:37 24 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  14. 15:36 Erdoğan'dan 1915 olayları hakkında: Tarihte yaşananları nefret diline geçit vermeden ele almalıyız
  15. 15:34 Ekipler Korhan Berzeg’e ait kanıtların peşinde: 'Pantolonu parçalanmıştı, kafatası yoktu'
  16. 15:32 Yabancı ekonomistlerin tahminleri belirlendi: Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak?
  17. 15:28 Arsenal-Chelsea karşılaşmasında gol yağmuru yaşandı
  18. 15:27 Hudut Kartallarından Önemli Başarı: 12 Terörist Yakalandı!
  19. 15:25 Dzeko'yla Tadic'i gönderdi: 'Ben yönetimin yerinde olsam bu 2 yıldızı tatile yollarım'
  20. 15:22 EURO 2024 hakemlerin kazançları belli oldu!
Dünya Haberleri