Mersin Ülkü Ocakları'ndan Sinan Ateş açıklaması: Ülkücü hareket liderinin emrindedir; Bahçeli yorum yapmıyorsa

Mersin Ülkü Ocakları'ndan Sinan Ateş açıklaması: Ülkücü hareket liderinin emrindedir; Bahçeli yorum yapmıyorsa

Mersin Ülkü Ocakları'ndan Sinan Ateş açıklam... "Bahçeli yorum yapmıyorsa bir bildiği vardır"

Mersin Ülkü Ocakları, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesinden günler sonra yaptığı yazılı açıklamada eleştirilere yanıt verdi. Açıklamada, "Ülkücü hareket liderinin emrindedir ve lider neyi nasıl işaret ediyor, neyin nasıl olmasını istiyorsa öyle olacaktır. Ülkücü milliyetçi hareketin lideri Devlet Bahçeli bir konu hakkında yorum yapmıyorsa bir bildiği vardır ve tarih onu daima haklı çıkarmıştır" denildi.

Ankara'da eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesinin ardından Mersin Ülkü Ocakları tarafından, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye işaret edilen açıklama yapıldı. Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Yavuz Akgül’ün imzasıyla yapılan açıklamada, suikasta ilişkin Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları’na yönelik ‘iftiralar’ atıldığı, ‘karalama kampanyaları’ ve ‘algı operasyonları’ yürütüldüğü iddia edildi.

"Olaylara karşı yorum yapanlara bakınız ki hiçbirinin ne Milliyetçi Hareket Partisi ile ne Ülkü Ocakları ile alakası kalmamış" denilen açıklamada, olayın iç yüzünü bilmeden Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları’nı ‘suçlayanların’ ‘pişman olacağı’ ifadelerine yer verildi.

İsim vermeden, Mersin'de Emrullah Kaplan isimli ülkücünün ölümünün de hatırlatıldığı açıklamada, "Mersin'de yaşanan olayda, ülküdaşımız hayatını kaybetti. Peki neden ona başsağlığı dilenmedi? Neden sosyal medyadan ağzını açanlar o gün sessiz kaldılar? Öldürülen arkadaşımız değersiz miydi?" denildi.

"Bahçeli yorum yapmıyorsa bir bildiği vardır" 

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin ve Ülkü Ocakları'nın, Ateş suikastıyla ilgili yorum yapmamasına ilişkin “Ülkücü milliyetçi hareketin lideri Devlet Bahçeli bir konu hakkında yorum yapmıyorsa bir bildiği vardır ve tarih onu daima haklı çıkarmıştır” denildi.

Açıklamada, "Sinan Ateş’in bir gecede görevden alınmasının sorgulanması gerektiği" savunularak, "Ülkücü Hareket Liderinin emrindedir ve lider neyi nasıl işaret ediyor, neyin nasıl olmasını istiyorsa öyle olacaktır. Lider – Teşkilat – Doktrin bu üçlüyü idrak edemeyen, sadık kalamayan bir zahmet ben Ülkücüyüm demesin" ifadelerine yer verildi.

Ne olmuştu?

2020 yılında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevinden ayrılan ve Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü’nde akademisyen olarak görev yapan Sinan Ateş, 30 Aralık'ta, Ankara'nın Çankaya ilçesinde bir apartmandan çıktığı sırada, motosikletli kişinin silahlı saldırısı sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. MHP, cinayete ilişkin sessizliğiyle dikkat çekerken suikasta ilişkin 5 kişi gözaltına alınmıştı.

13.jpg12.jpg

 

"Mersin Ülkü Ocakları'ndan Sinan Ateş açıklaması: Ülkücü hareket liderinin emrindedir; Bahçeli yoru." haberi, 02 Ocak 2023 tarihinde yazılmıştır. 02 Ocak 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Mersin Ülkü Ocakları'ndan Sinan Ateş açıklaması: Ülkücü hareket liderinin emrindedir; Bahçeli yoru.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mersin Ülkü Ocakları'ndan Sinan Ateş açıklaması: Ülkücü hareket liderinin emrindedir; Bahçeli yoru.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  2. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  3. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  4. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  5. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  6. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  7. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  8. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  9. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  10. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  11. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  12. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  13. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  15. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  16. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  17. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  18. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  19. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  20. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
Gündem Haberleri