Mertens: “İki senedir şampiyon olduk, üçüncüsünü yapmak istiyoruz”

Mertens: “İki senedir şampiyon olduk, üçüncüsünü yapmak istiyoruz”

Mertens: “İki senedir şampiyon olduk, üçüncü... Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Dries Mertens, UEFA Avrupa Ligi'nde İsveç temsilcisi Elfsborg'u 4-3 mağlup ettikleri maçın ardından basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Dries Mertens, UEFA Avrupa Ligi'nde İsveç temsilcisi Elfsborg'u 4-3 mağlup ettikleri maçın ardından basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Mertens, Galatasaray'a katıldığı günden bu yana elde ettikleri başarılar ve takımın genel performansı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Belçikalı futbolcu, Galatasaray'daki üçüncü sezonunda üçüncü şampiyonluğu hedeflediklerini belirterek, sarı-kırmızılı ekibin güçlü rakiplerine rağmen bu hedef doğrultusunda ilerlemeye kararlı olduğunu ifade etti.

Mertens, Galatasaray'a transfer olduğu günden itibaren geçen iki sezon boyunca Süper Lig şampiyonluğu yaşadıklarını ve üçüncü sezonunda da aynı başarıyı tekrarlamak için çalıştıklarını vurguladı. "İki seneden beri buradayım. İki senedir şampiyon olduk. Bu sene üçüncü senem ve üçüncüsünü yapmak istiyoruz" diyerek, takımın bu sezonki hedeflerinin de aynı doğrultuda olduğunu dile getirdi.

Sezon başında Turkcell Süper Kupa’da Beşiktaş'a karşı aldıkları 5-0'lık mağlubiyetle ilgili gelen soruya da cevap veren Mertens, bu mağlubiyetin kendileri için bir motivasyon kaynağı olduğunu belirtti. "Ekstra motivasyon oldu bize. Sadece bu maç özelinde değil, lige başladığımızda da bize ekstra motivasyon oldu. Bu şekilde olmaması gerekiyordu. Ligde iyi bir takım olduğumuzu gösterdik ve iyi bir şekilde devam edeceğimizi düşünüyorum" sözleriyle, takımın sezon başındaki kötü başlangıcı atlatarak toparlandığını ve bu süreçten dersler çıkararak daha güçlü hale geldiklerini ifade etti.

Galatasaray'ın bu sezon öne geçtiği maçlarda çok sayıda gol yemesiyle ilgili sorulan soruya da değinen Mertens, bu konuda daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. "Dikkat etmemiz lazım. Bu kadar gol yememizin nedenini ben de bilmiyorum, bilsem söylerdim" şeklinde esprili bir dille yanıt veren futbolcu, bu sorunu çözmek için çalışmaları gerektiğinin altını çizdi. Mertens’in bu yorumu, takımın hücum gücünün yüksek olmasına rağmen savunmada zaman zaman yaşadığı zafiyetlerin farkında olduğunu gösterdi.

Galatasaray'ın bu sezon şampiyonluk yolundaki rakiplerinin de çok güçlü kadrolar kurduklarını belirten 37 yaşındaki oyuncu, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Samsunspor gibi takımların kaliteli transferler yaparak rekabeti artırdığını söyledi. "Gördüğümüz kadarıyla bu sene Beşiktaş iyi oyuncular aldı, Fenerbahçe ve Samsunspor da aynı şekilde. İyi bir performans da sergilediler. Bizim yapmamız gereken kendi performansımızı ortaya koyup, daha iyisini yapmak" diyerek, takım olarak bu rakiplerle mücadele etmek için en iyi performanslarını sahaya koymaları gerektiğini ifade etti.

Son olarak, Elfsborg maçında Galatasaray'ın sahada sergilediği taktik dizilişle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Mertens, takımın bu taktiksel değişikliğe zamanla daha iyi adapte olabileceğini düşündüğünü belirtti. Teknik direktör Okan Buruk'un bu yeni taktik anlayışını daha önce de düşündüğünü ve uygulamak istediğini ifade eden Mertens, "Hocamızın daha önce kendi aklından geçirdiği ve uygulamak istediği bir şeydi. Bugün de bunu uygulamak istedi. Tabii detaylarını ona sormak lazım. Gelecekte buna adapte olabileceğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu. Bu sözleriyle, takımın taktiksel esnekliğini artırmayı hedeflediğini ve zamanla bu yeni düzene alışacaklarına inandığını belirtti.

"Mertens: “İki senedir şampiyon olduk, üçüncüsünü yapmak istiyoruz”" haberi, 23 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 23 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Mertens: “İki senedir şampiyon olduk, üçüncüsünü yapmak istiyoruz” haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mertens: “İki senedir şampiyon olduk, üçüncüsünü yapmak istiyoruz” 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 24 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:17 Bu restoranlardan birine gittiyseniz eşek eti yemiş olabilirsiniz! Bakanlık duyurdu
  2. 00:58 Teröristler tarafından katledilen taksi şoförünün babası Özgür Özel'le telefonda görüştü
  3. 00:58 Uzmanlar uyarıyor: Okullarda hızla yayılıyor, dikkat!
  4. 00:45 Şampiyonlar Ligi'nin 3. haftası sona erdi
  5. 00:45 Peker TUSAŞ Saldırısının Ardından Konuştu: 'Vatandaşların Sokağa Dökülmesi Uzun Sürmeyecek!'
  6. 00:44 İstanbul'da Bomba İhbarı! 380 Yolcu Tahliye Edildi!
  7. 00:44 Büyük fırın zinciri iflas tehlikesiyle karşı karşıya! Şubelerini kapatma kararı aldı
  8. 00:43 İflas eden Tupperware'in yeni sahibi belirlenmiş oldu
  9. 00:39 24 Ekim okullar tatil mi? Ankara'da 24 Ekim'de okullar kapalı mı?
  10. 00:37 150 Senelik dev firma iflas bayrağını çekti!
  11. 00:32 TUSAŞ saldırısında şehit olanların isimleri açıklandı!
  12. 00:30 Teröristlerin Saldırı Öncesi Görüntüleri Ortaya Çıktı! Dikkat Çekmemek İçin El Ele Gezmişler
  13. 00:19 Ankara'da TUSAŞ'taki Terör Saldırısı Sonrası Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri İptal Edildi!
  14. 00:18 TSK, Suriye ve Irak'taki PKK Hedeflerine Hava Taarruzuna Geçti!
  15. 00:03 Terör Saldırısında Yürek Dağlayan Detay: Şehit Başmühendis Çiçek Almak İçin Nizamiyeye İnmişti!
  16. 00:00 150 Yıllık İkonik Firma İflas Bayrağını Çekti!
  17. 23:51 Bronckhorst'tan kaleci açıklaması
  18. 23:39 Sosyal medya erişim sorunu düzeldi mi? Saatlerdir girilemiyordu
  19. 23:39 Cübbeli Ahmet'ten Bahçeli’ye cevap geldi! Dikkat çeken örnek!
  20. 23:22 İsrail’den Beyrut’a Hava Saldırısı: Yaralı ve Can Kaybı Belirsiz!
Spor Haberleri