Metalürji Mühendisi Cemalettin Küçük: "Lütfen halka yalan söylemeyin"

Metalürji Mühendisi Cemalettin Küçük:

Metalürji Mühendisi Cemalettin Küçük: "Lütfe... Erzincan'da bir altın madeninde yaşanan göçük sonrası, çevreye yayılan siyanür tehlikesi gündeme oturdu. Metalürji Mühendisi Cemalettin Küçük, Halk TV'de yayınlanan Sözüm Var programında yetkililere yönelik çağrıda bulundu.

Erzincan'da bir altın madeninde yaşanan göçük sonrası, çevreye yayılan siyanür tehlikesi gündeme oturdu. Metalürji Mühendisi Cemalettin Küçük, Halk TV'de yayınlanan Sözüm Var programında yetkililere yönelik çağrıda bulundu.

GÖÇÜK VE KURTARMA ÇALIŞMALARI

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan altın madeninde meydana gelen toprak kayması sonucunda, siyanürlü toprağın işçilerin üzerine çökmesiyle kurtarma çalışmaları başlatıldı. Ancak saatler süren çalışmalara rağmen 9 işçiye ulaşılamadı. Metalürji Mühendisi Cemalettin Küçük, programda yaptığı açıklamalarda, madende kimyasal kullanılmadığı iddialarına karşılık olarak yetkililere "Lütfen halka yalan söylemeyin" çağrısı yaptı. Siyanürün çevreye zarar verme potansiyeline dikkat çeken Küçük, yetkilileri doğru bilgi vermeye çağırdı.

Küçük "Bir söz söylemek istiyorum. ABD, 1990 senesinde Montana'da bir altın madenini kapattı. 1 milyar dolar, atıkların etrafa zarar vermemesi için bütçe hazırlandı. Madenin toplam bütçesi 50 milyon dolar bile değildi. Bunların etkisini azaltmanın bizlere ne kadar maliyeti olacağını bilmek lazım." dedi.

TEHLİKENİN BOYUTU

Küçük, siyanürün buharlaşarak rüzgarın etkisiyle insan ve hayvanlar için tehlikeli olabileceğini vurgulayarak, halkın bu konuda bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, siyanürün çevreye verdiği zararların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti. ABD'deki örnekleri de veren Küçük, siyanürün çevreye verdiği zararların maliyetinin çok yüksek olabileceğini ve bu risklerin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı. Aksi halde, milyarlarca dolarlık zararların önlenemeyeceğini belirtti ve madencilik politikalarının gözden geçirilmesi gerektiğini savundu.

Küçük, "Bundan sonra şunu söylemek gerekir. Lütfen halka yalan söylemesinler. Biz burada tedbirleri aldık, önlemleri aldık. Kimyasal yoktur gibi halka yalan bilgi vermesinler. Şu anda risk oluşmuştur. Ne riski vardır burada? Siyanür buharlaşıp, rüzgarın gidiş yönüne bağlı olarak insanları ve hayvanları zehirleme riski ortaya çıkabilir. Lütfen halka yalan söylemesinler. Söylenecek şey şu: Yeter, şimdiye kadar kandırmaya çalıştınız ve para kazanmaya çalıştınız. Ancak artık bir yalan konuşmayın. Bunun sonrasında yeniden ve diğer alanlar için tüm işlemleri durdurun ve Türkiye'de bu işi bitirin." dedi.

"Metalürji Mühendisi Cemalettin Küçük: "Lütfen halka yalan söylemeyin"" haberi, 13 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 13 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Metalürji Mühendisi Cemalettin Küçük: "Lütfen halka yalan söylemeyin" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Metalürji Mühendisi Cemalettin Küçük: "Lütfen halka yalan söylemeyin" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:55 Bulgaristan’dan Kaçak Havyar Getiren Sanık Yakalandı: Piyasa Değeri 172 Bin Lira
  2. 20:54 Yoga nedir, faydaları nelerdir?
  3. 20:53 Kakava nedir, kakava ateşi nerelerde yakılır?
  4. 20:52 10 senedir uyuyan Bitcoin cüzdanı uyandı: Ani yükseliş geldi!
  5. 20:50 Hasat öncesi buğday tutarları düştü!
  6. 20:50 Jandarmanın Denizli'de Tarihi Eser Operasyonu: Bin 152 Parça Ele Geçirildi
  7. 20:48 Ebeveynler çocuklarına masal okumalı mı?
  8. 20:47 Bozuk Para Faciası: Esenyurt'ta Çocuk Ölümden Heimlich Manevrasıyla Kurtarıldı
  9. 20:42 BM Uyarısı: Refah'a Saldırı Katliam Olur
  10. 20:38 Beşiktaş, Atletico Madrid'in Savunma Gücü Mario Hermoso İçin Hamle Yapıyor
  11. 20:36 Galatasaray'da Yaprak Dökümü! İki Oyuncu Takımdan Ayrılıyor!
  12. 20:36 Milli Emlak, 25 Bin Lirası Olanlara Arsa İmkanı: Bu Şehirlerde Uygun Fiyata Arazi Satışı Yapılacak!
  13. 20:35 Instagram'dan Bazı İçeriklere Sınırlama Geldi! Paylaşımları Görmek İçin İzin Verilmesi Gerekiyor!
  14. 20:34 Tanzanya'da Albinizmli İnsanlar: Tacirlerin ve Şamanların Hedefi Haline Geliyorlar
  15. 20:29 Cengiz Bozkurt: 'Leyla ile Mecnun'un Yeni Sezonu Çekilmemeli'
  16. 20:25 Casper'dan Türkiye'de Bir İlk: Yeni Nirvana X600 ve X700'de Intel Series 1 İşlemciler!
  17. 20:20 Yargıtay Başkanlığı Seçiminde Belirsizlik Devam Ediyor
  18. 20:17 Resident Evil serisinin 9. oyunu, Resident Evil 9'un çıkış tarihi sızdırıldı!
  19. 20:17 IBAN üzerinden ödeme talep eden işletmelere kötü haber: Maliye peşinizde! Ağır cezalar geliyor
  20. 20:16 Ne Arda Güler, ne Yunus Akgün: İşte Golden Boy ilk 3 ismi!
Gündem Haberleri