Mete Gazoz en büyük hedefini açıkladı!

Mete Gazoz en büyük hedefini açıkladı!

Mete Gazoz en büyük hedefini açıkladı! Milli okçu Mete Gazoz, üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek, nihayi hedefini açıkladı. Soruları yanıtlayan Gazoz, en büyük ve güçlü hedeflerinden bahsetti. Gazoz, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı olmak istediğini ve bu konuda..

Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu okçu Mete Gazoz, Cumhurbaşkanlığı Personel Başkanlığı ve 12 üniversitenin desteğiyle Akdeniz Üniversitesi'nin düzenlediği Güney Kariyer Fuarı'na (GUNKAF) katıldı.

Başarısı üç broşürde saklı
Milli okçu, konuşmasında başarısının sırrının üç şeyde yattığını belirterek, birincisinin disiplin olduğunu söyledi.

1840595-1-t.jpg

Mete Gazoz, motivasyon ve disiplin diye bir şeyin başarıyı getirdiğine inanmadığını belirterek şöyle konuştu:

"Ahlakınız ne kadar kötü olursa olsun, o gün yapmanız gereken ne varsa onu yapmalısınız. Birincisi disiplin. İkincisi, sevdiğiniz işi yapmak çok önemli. Çalışın."

"Zorluklarla karşılaştığında bile çok kolay yenilirsin. Çünkü ne kadar yetenekli olursanız olun, ne kadar çok çalışırsanız çalışın tek başınıza başaramayacağınız şeyler vardır. Mesela benim kazandığım olimpiyat şampiyonu sadece antrenman yaparak, çok çalışarak, kendini geliştirerek kazanılabilecek bir şey değil. İmkansız diye bir şey yoktur diyorlar; ama öyle dostum. Bu gerçekten imkansız."

AİLE DAVRANIŞLARININ ÖNEMİ!


Mete Gazoz'a sporcu bir aileden gelmenin kendisini nasıl etkilediği sorulduğunda Mete Gazoz, eski bir okçu olan babasının kendisini spor yapmaya zorlamadığını ve bazı zamanlar yaşandığını söyledi. Ok atmasını dahi engelledi!

Aile içi iletişim Tutum ve tavrın çok önemli olduğunu vurgulayan milli sporcu, şöyle konuştu: "Ailem bana 'Sporcu olacaksın, olacaksın' diye baskı yapsaydı; arşivci olurdum, bu mümkün olurdu, okçu olmazdım, başka bir sporla uğraşırdım. "Ailenin olumlu yaklaşması büyük avantaj" dedi.

Mete Gazoz, şu anda geleceğine dair herhangi bir endişe ve korku yaşamadığını, başarıdan önce hiç düşünmediğini vurguladı: "Ben ne yapacağım? Başarısız olursam, yarışmada istediğim sonucu alamazsam?" Okçulukta başarılı olacağını bildiğini ve kendine çok güvendiğini söyleyen Mete Gazoz, "Milli takım kampında birlikte vakit geçiriyoruz. Bazen takım atışlarında sorumluluk almak zorunda kalabilirim. O zaman korkuyorum. Bırakın." Takım arkadaşlarım yerde. Teknik ekip arkamda. Ama kendimle ilgili hiçbir kaygım, kaygım yok." dedi.

"SEN ŞAMPİYONUN KRALI SEN YOLUNDA KAL'


Podyuma çıktığında şampiyonun yanına gelen Mete Gazoz, İstiklal Marşı'nı söyledi ve aşağı indiğinde şampiyon olamayacağını söyledi. Şampiyon oldu, bir sonraki şampiyonluk onu bekliyordu, evet podyumda kaldığın sürece şampiyonsun, dedi, benim madalya anlayışım bu. Hiçbir madalya umurumda değildi. Bu şekilde baktığınızda her zaman daha fazlası vardır. Olimpiyat sporcusu olduğumu fark etmem uzun zaman aldı çünkü hâlâ çalışıyordum. "Ülkeme döndüğümde hayatım değişti, her şey çok farklıydı" dedi.

Bu sporda asıl önceliklerinin veri toplamak olduğunu anlatan Mete Gazoz, antrenman, koşu ve hatta sabaha ait verilerin olduğunu söyledi.

Turnuvaya daha gerçekçi bakabileceklerini vurgulayan Mete Gazoz, şöyle konuştu: "Bir sporcu bu şartları yerine getirirse turnuvayı kazanabilir. Eğer 28 puan almanız gerekiyorsa Turnuvayı kazanmak için 30 üzerinden puan alırsınız ve pratikte 26 puan alırsınız, zaten turnuvayı kazanamazsınız. Gelin olaya gerçekçi bir şekilde bakalım. Daha fazla veri istemeye başladık. Vücudumuzun durumunu belirlemek için tuvaletteki idrarın rengi bile kontrol edilir. Artık 12 Nisan 2027'de nerede olacağım, ne yapacağım belli. Bu program öğretmenler tarafından hazırlanıyor, sizin tek göreviniz pratik yapmak. "Bu işin en kolay kısmı aslında sporcu olmak" dedi.

Gelecekte ne yapmak istediği sorulduğunda okçu şöyle dedi: "Hayatta antrenör olmayacağım. Daha zor Okçulukta iki şey yapmak istiyorum. Biri yapacak bir şey değil. "İkincisi ise Uluslararası Olimpiyat Komitesi başkanı olmak istiyorum" dedi.

 

"Mete Gazoz en büyük hedefini açıkladı!" haberi, 23 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 23 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Mete Gazoz en büyük hedefini açıkladı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mete Gazoz en büyük hedefini açıkladı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
  2. 16:26 Ali Koç: "Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir"
  3. 16:23 Vedat Işıkhan: "Temmuzda artış yapılmayacak"
  4. 15:51 Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
  5. 15:49 Formula 1 efsanesi Senna'nın otomobili satışa çıkacağını duyurdu
  6. 15:47 MG'den elektrikli hiper otomobil modeli: 0'dan 100'e 1,9 saniye
  7. 15:45 Honda'dan Kanada'ya 11 milyar dolarlık yatırım teklifi: Elektrikli araç ve batarya tesisi kuracak
  8. 15:43 Toyota, 2023 yılında 10,1 milyonluk üretim hedefini yakalayamadığını açıkladı
  9. 15:29 Sertab Erener'in Değişimi Sosyal Medyada Gündem! "Ne Yaptın Kendine?"
  10. 15:28 Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!
  11. 15:28 Dev Derbiye Saatler Kala Fenerbahçe'de Deprem! İsmail Kartal 3 Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
  12. 15:28 Et ve Süt Ürünleri Uzun Ömürlü Olsun! Pratik Muhafaza Yöntemleri
  13. 15:27 En Yüksek Faiz! 100 Bin TL'ye Ne Kadar Kazanırsınız? Aylık Kazanç Hesaplaması!
  14. 15:27 CHP'den Önemli Adım: Asgari Ücrete Otomatik Enflasyon Oranında Artış Önerisi!
  15. 15:26 Evlilik Hayali Kabusa Dönüyor! Düğün Maliyeti 500 Bin Liraya Ulaştı!
  16. 15:26 Kalp Sağlığınızı Güvene Alın! Damar Tıkanıklığına Son Veren Mucizevi İçecek: Günde 2 Bardak Yeter
  17. 15:24 Volkswagen'den Çin'e özel elektrikli model
  18. 15:22 Bilim insanları saniyeler içinde şarj olabilen batarya ürettiğini açıkladı
  19. 15:18 ABD'li çip şirketi Nvidia, İsrailli Run:ai'yi satın alacağını duyurdu
  20. 15:16 TikTok CEO’su açıkladı: İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz
Spor Haberleri