Meteoroloji uyardı: Gök gürültülü sağanak yağış geliyor

Meteoroloji uyardı: Gök gürültülü sağanak yağış geliyor

Meteoroloji uyardı: Gök gürültülü sağanak ya... Meteoroloji uyardı: Yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz ve Doğu Anadolu'nun büyük bölümünde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Batı ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli yağış görülecek.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI! YURT GENELİNDE HAVA DURUMU DETAYLARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun birçok bölgesinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Ayrıca Balıkesir’in kuzey ve doğusu, Çanakkale’nin iç kesimleri, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ve Isparta çevrelerinde de yağışların görülmesi bekleniyor. Özellikle Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Adana’nın kuzeydoğusu, Çankırı, Erzurum, Iğdır, Ağrı, Muş, Bitlis ve Van çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:


Meteoroloji, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Adana’nın kuzeydoğusu ve Çankırı ile Erzurum, Iğdır, Ağrı, Muş, Bitlis ve Van gibi doğu illerinde beklenen yağışların yer yer kuvvetli olacağına dikkat çekti. Özellikle bu bölgelerde yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı.

HAVA SICAKLIKLARI VE RÜZGAR:


Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz ile Doğu Anadolu’da hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece düşeceği, diğer bölgelerde ise sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU:

- Marmara Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, bölgenin doğu kesimleri ile Balıkesir’in kuzey ve doğu, Çanakkale’nin iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar yer yer etkili olacak. İstanbul, Kocaeli ve Edirne gibi büyük şehirlerde de yağışlar görülebilir.
  
- Ege Bölgesi: Bölgenin iç kesimlerinde Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde sağanak yağışlar beklenirken, kıyı kesimlerde parçalı ve az bulutlu bir hava hâkim olacak. İzmir ve Muğla gibi şehirlerde yağış beklenmiyor.

- Akdeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, özellikle Orta ve Doğu Akdeniz ile Isparta çevrelerinde sağanak yağışlar görülecek. Adana’nın kuzeydoğusunda yağışların kuvvetli olması öngörülüyor.

- İç Anadolu Bölgesi: Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde zamanla genel olarak sağanak yağışlar etkili olacak. Çankırı çevresinde ise öğleden sonra yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Ankara ve Konya gibi şehirlerde de aralıklı sağanak yağışlar görülecek.

- Karadeniz Bölgesi: Batı Karadeniz'de yerel olarak kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Zonguldak, Sinop ve Trabzon gibi kıyı şehirlerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Bölgede su baskınları gibi olumsuzluklara karşı uyarılar yapıldı.

- Doğu Anadolu Bölgesi: Bölgenin doğusunda, Erzurum, Iğdır, Ağrı, Muş, Bitlis ve Van çevrelerinde yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetlenmesi bekleniyor. Erzurum'da sıcaklıkların 19°C'ye kadar düşmesi öngörülüyor. Yağışlar zamanla tüm bölgeye yayılacak.

- Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Diyarbakır, Gaziantep ve Şanlıurfa’da öğleden sonra yerel sağanak yağışlar görülecek. Sıcaklıklar ise genel olarak 28-31°C aralığında seyredecek.

Denizlerde Hava Durumu:
Denizlerde ise Batı Akdeniz’in batısında fırtınamsı rüzgar bekleniyor. Diğer denizlerde ise rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji, vatandaşları kuvvetli yağışların yaşanacağı bölgelerde dikkatli olmaları ve sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı. Özellikle öğle saatlerinden sonra başlayacak olan yağışlara karşı hazırlıklı olunması gerektiği vurgulandı.

 

"Meteoroloji uyardı: Gök gürültülü sağanak yağış geliyor" haberi, 19 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 19 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Meteoroloji uyardı: Gök gürültülü sağanak yağış geliyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meteoroloji uyardı: Gök gürültülü sağanak yağış geliyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 19 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:09 Türkiye’nin gururu Haluk Bilginer, Emmy Ödülleri'nde tekrar aday! Bu sefer de kazanacak mı?
  2. 20:58 Türk bankaları Rusya ile ilişkileri askıya alıyor!
  3. 20:52 İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Selami’den İsrail’e mesaj
  4. 20:52 PFDK, Süper Lig'den 3 kulübe para cezası verdi
  5. 20:51 Tehlikeli Maddeler ve Metan Gazı: Bursa’da Neler Oluyor?
  6. 20:50 Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü, Şampiyonlar Ligi'nde tarihe geçti: Bütün ligi salladı!
  7. 20:43 Menekşeleriniz İçin 5 Basit Bakım İpuçu!
  8. 20:32 Hatice Kolçak üstüne basa basa söyledi: Devasa kar getirecek!
  9. 20:30 Kadın cinayetlerinde yeni bir vaka: Harun Gül'e ağırlaştırılmış müebbet!
  10. 20:23 Harris ve Trump Arasındaki Yarışta Son Durum: Anket Sonuçları Şaşırtıyor!
  11. 20:17 Şiddetli Sağanak, Bitlis'te Heyelanlara Neden Oldu
  12. 20:08 Youtube'a 9 yeni özellik geliyor: "Topluluklar" ve "Hype" öne çıkıyor!
  13. 20:00 Gülben Ergen Narin için Bakan Tunç'a seslendi: "Bekliyoruz"
  14. 19:52 Ünlü şarkıcı Melek Mosso hamilelik iddialarına yanıt verdi
  15. 19:51 Emekliler için müjdeli haber! Çifte ödeme tarihleri belirlendi
  16. 19:46 Mossad'ın suikast operasyonu: Sahte şirketler kurdular, dev yatırım yaptılar, aylarca beklediler!
  17. 19:44 Tamir Gerektirmeyen Araçlar Belli Oldu: Aynı Marka Listeyi İki Sırada Önde Tamamladı
  18. 19:44 Dünya Devi Transferde Hamle Yaptı: Fenerbahçe'nin Yıldızı Yuvadan Uçuyor
  19. 19:43 Koç Holding, Hisse Senedi Pazarında Büyük Çıkış Yakaladı: Yeni Yatırım Adımları Geliyor!
  20. 19:42 ‘Emeklilerin banka hesaplarına inceleme’ iddiasına açıklama geldi
Türkiye Haberleri