Meteoroloji Uyardı: Sıcaklıklar 5 Derece Düşüyor, Kuvvetli Yağışlar Kapıda!

Meteoroloji Uyardı: Sıcaklıklar 5 Derece Düşüyor, Kuvvetli Yağışlar Kapıda!

Meteoroloji’nin son hava durumu raporuna göre sıcaklıklar 5 derece birden düşecek. Marmara'da kuvvetli sağanak, Ege ve İç Anadolu’da karla karışık yağmur, Doğu Anadolu’da çığ tehlikesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 22 Ocak tarihli hava durumu raporu, yurdun genelinde etkili olacak yağış ve düşen sıcaklıklarla ilgili kritik uyarılar içeriyor. Özellikle Marmara Bölgesi’nde kuvvetli sağanak beklenirken, İç Anadolu ve Ege’nin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur görülecek. Antalya çevrelerinde ise çok kuvvetli yağışlar sele neden olabilecek seviyeye ulaşabilir.

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Hava sıcaklıklarının iç ve batı bölgelerde 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor. Doğu bölgelerde ise sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayları etkili olacak.

RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Meteoroloji, Hatay kıyılarında doğulu yönlerden 40-70 km/sa hızında esmesi beklenen kuvvetli rüzgarlara karşı vatandaşları uyardı. Marmara’nın batısında kuzeyli, diğer bölgelerde ise güneyli yönlerden orta kuvvette rüzgar hakim olacak.

ÖNE ÇIKAN UYARILAR

Kuvvetli Yağışlar: Antalya ve çevresinde beklenen sağanak yağışlar, sel, su baskını ve heyelan riskini artırıyor. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Çığ Tehlikesi: Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli yamaçlarında çığ riski bulunuyor. Ulaşımda aksaklıklara neden olabilecek bu duruma karşı hazırlıklı olunması gerekiyor.

Buzlanma ve Don: Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olaylarına dikkat çekildi.

"Meteoroloji Uyardı: Sıcaklıklar 5 Derece Düşüyor, Kuvvetli Yağışlar Kapıda!" haberi, 22 Ocak 2025 tarihinde yazılmıştır. 22 Ocak 2025 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Meteoroloji Uyardı: Sıcaklıklar 5 Derece Düşüyor, Kuvvetli Yağışlar Kapıda! haberi 2025 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meteoroloji Uyardı: Sıcaklıklar 5 Derece Düşüyor, Kuvvetli Yağışlar Kapıda! 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 15 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ayla Karadere Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.