Meteroloji'den uyarı: Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı!

Meteroloji'den uyarı: Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı!

Meteroloji'den uyarı: Kuvvetli Yağış ve Rüzg... Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25 Ağustos hava durumunu açıkladı. Türkiye'nin kuzey, iç ve güney kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Sinop, Samsun ve Ordu çevrelerinde güçlü yağışlar, Marmara ve Ege'de ise rüzgarın güçlü eseceği öngörülüyor. Dikkatli olunması tavsiye ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 25 Ağustos hava durumu raporunu açıkladı. Rapora göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve güney kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava koşulları hakim olacak. İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile İstanbul, Malatya ve Hakkari çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgeler ise az bulutlu ve açık geçecek.

Yağışların, Sinop, Samsun ve Ordu çevrelerinde yerel olarak güçlü olması, Samsun'un doğusunda ise çok güçlü ve şiddetli olması öngörülüyor. Rüzgarın, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege’de kuzeyli yönlerden, Doğu Anadolu’nun doğusu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güçlü (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği belirtilirken, rüzgarın çoğu zaman kuzeyli yönlerden, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, Marmara'nın güneyi ve Ege kıyılarında ise güçlü (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Sinop, Samsun ve Ordu çevrelerinde yerel güçlü, Samsun'un doğusunda ise çok güçlü ve şiddetli yağışlar bekleniyor. Bu nedenle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Marmara'nın güneyi ve Kıyı Ege'de kuzeyli, doğu kesimlerde ise güneyli yönlerden güçlü rüzgarlar esmesi öngörülüyor. Bu durum olumsuzluklara karşı hazırlıklı olunması gerektiğini gösteriyor.

Marmara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İstanbul çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Rüzgarın bölgenin güneyinde kuzeyli yönlerden güçlü esmesi öngörülüyor.

Ege: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya, Denizli ve Afyonkarahisar çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Kuzey kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden güçlü rüzgarlar esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz’in yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor.

Karadeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, genel olarak yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sinop çevrelerinde yerel güçlü yağışlar bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, yer yer çok bulutlu, kuzey kesimleri ile Malatya ve Hakkari çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde batısının parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

"Meteroloji'den uyarı: Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı!" haberi, 25 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 25 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Meteroloji'den uyarı: Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meteroloji'den uyarı: Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 13 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:09 BIST 100 Endeksi Yüzde 1,73 Değer Kazandı: Günün Öne Çıkan Sektörleri ve Piyasaların Beklentileri!
  2. 19:05 TEM Otoyolu’nda Nefes Kesen Operasyon: 101 Tabanca Yakalandı!
  3. 19:02 Türk Dünyası Ortak Alfabe Komisyonu 34 Harfte Uzlaşıldı: TDK Başkanı Detayları Açıkladı!
  4. 18:52 Kelle Paçanın Bilinmeyen Zararları Ortaya Çıktı! Sağlığınız İçin Bu Alternatifi Deneyin
  5. 18:52 Yayıncı Jahrein Hakkında Şok Gelişme: Tutuklama Kararı Verildi
  6. 18:46 Fahrettin Altun'dan Narin soruşturmasına ilişkin açıklama "O yayınlardan uzak durulmalı"
  7. 18:44 Cemil Çapar Apartmanı davasında şok savunma! Müteahhit suçu deprem şiddetine attı
  8. 18:42 Kreş ve Okul Ortamında Çocukları Enfeksiyonlardan Koruma Yöntemleri Neler? Dr. Tekdemir Açıkladı!
  9. 18:42 Ali Erbaş ile Mesut Özil bir araya geldi, 'cami temizliği' için teşekkür etti!
  10. 18:36 Carlo Ancelotti'den Arda Güler kararı!
  11. 18:34 Kadınlarda Mesane Kanseri Daha Kötü Seyredebilir! Prof. Dr. Şahin’den Önemli Açıklamalar
  12. 18:31 DSÖ: Gazze'de 560 Bin Çocuğa Çocuk Felci Aşısı Uygulandı
  13. 18:30 14 Eylül 2024 Günlük Burç Yorumları: "Geçmişten Biri Gelecek"
  14. 18:27 Son Dakika: Narin Cinayetinde Serbest Bırakılan R.A, Diyarbakır'da Tekrar Yakalandı!
  15. 18:25 Bakan Yumaklı’dan çiftçilere müjde: 1.9 milyar TL tarımsal destek ödemesi hesaplarda!
  16. 18:25 Clooney çifti Osman Kavala davasına dahil oluyor!
  17. 18:19 Mame Thiam "Arda Turan'ın Geleceği Çok Parlak"
  18. 18:18 Narin Güran cinayetinde flaş gelişme: Tutuklu amca Salim Güran’ın telefon kayıtları analiz ediliyor
  19. 18:16 Konak'ta Çocuk Parkına Narin Güran’ın Adı Veriliyor
  20. 18:13 Mamak Belediye Başkanı Şahin, Hastanedeki Ankaralı Turgut'u Ziyaret Etti
Türkiye Haberleri