Metrobüsteki bıçaklı saldırgan hakim karşısında

Metrobüsteki bıçaklı saldırgan hakim karşısında

Metrobüsteki bıçaklı saldırgan hakim karşısında METROBÜSTE tartıştığı 2 kişiyi bıçakla yaralayan ve 3 yıla kadar hapsi istenen Gökay Atilan, "Müştekilerden Murat Köklü metrobüste bir kıza sövgü edip üstüne yürüdü, dövecekti.

METROBÜSTE tartıştığı 2 kişiyi bıçakla yaralayan ve 3 yıla kadar hapsi istenen Gökay Atilan, "Müştekilerden Murat Köklü metrobüste bir kıza sövgü edip üstüne yürüdü, dövecekti. O esnada ben araya girdim. Sadece genç bir kızı ve kendimi koruma amacıyla hareket ettim" dedi.

Bakırköy 55. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya tutuksuz sanık Gökay Atilan, şikayetçiler Mustafa ve Murat Kökçü ile taraf avukatları katıldı.

"DAYANACAK GÜCÜM KALMAYINCA CEBİMDEKİ ÇAKIYI ÇIKARDIM"

Duruşmada müdafa icra eden Gökay Atilan, "Metrobüse binmiştim, Merter durağındaydık. Murat Köklü ve çaprazımda oturan kız içinde münakaşa çıktı. Kıza sövgü edip üstüne yürüdü, dövecekti. O esnada ben ayağa kalkıp 'Karşında hanım var' dedim. Murat bana da küfretti. Ben de 'Sen kime sövgü ediyorsun' diyince, Mustafa Köklü yanıma yaklaşıp gözüme yumruk attı. Mustafa'yı ittim, ikisi beraber üzerime saldırdılar. Beni yere yatırmak istediler, direnince boğuşma yaşandı. En son beni yere eğdiler, nefesimin kesildiğini söyledim fakat dinlemediler. Dayanacak gücüm kalmayınca, en son cebimdeki çakıyı çıkardım. Bıçağın yalnız uç kısmı dışarda duracak şekilde tuttum. Geri kalanı avucumun içindeydi. Mustafa ensemden bastırdığı için onun bacağına üç ya da dört kez sapladım" dedi.

"GENÇ BİR KIZI VE KENDİMİ KORUMA AMACIYLA HAREKET ETTİM" Murat Köklü'yü kendisinden uzaklaştırmak için bıçakla vuruyor benzer biçimde yaptığını özetleyen Atilan, "Mustafa kalktığı yerden geldi bana sarıldı. Bıçak elimdeydi sadece bıçağı kullanmadım, isteseydim kullanırdım. Mustafa'nın eşi yanıma geldi. Elindeki şemsiyeyle suratıma ve elime vurdu. O esnada yolculara bağırdım, polis çağırmalarını istedim. Polis ekiplerinin aracına giderken bile Murat karıma ve bana onlarca kere küfretti, beni öldüreceğini söylemiş oldu. Ben nezarete alındıktan bir kaç saat sonrasında Murat getirildi. Nezaretin kapısında da bana saldırmaya çalıştı. Ben yalnız genç bir kızı ve kendimi koruma amacıyla hareket ettim. Murat Köklü'yü yaralamadım. Benden bıçağı almaya çalışırken yaralanmış olması lazım" dedi.

"KARNIMDA DA BIÇAK İZİ VARDI MONT BENİ KORUMUŞ" Mustafa Köklü duruşmadaki ifadesinde uyuduğunu münakaşa seslerine uyandığını belirterek, "Murat amcamın erkek evladıdır. Ortalık bir anda karıştı. Benim sanığa karşı herhangi bir sözlü müdahalem olmadı. Sanık bir anda gelip bıçağı bacağıma iki sefer sapladı. Bıçağı gördükten sonrasında 'Bıçak var, uzak durun' dedim. Hatta sanıktan onlarca kere bıçağı bırakmasını istedim sadece bırakmadı. Bıçakla saldırmaması için sarıldım. Yere düştüm sadece sanık Murat'a saldırınca, ben de yeniden müdahale ettim. Eşim de bıçağı bıraksın diye şemsiyeyle eline vurdu. Sanığın beyanlarını kabul etmiyorum. Sadece bıçağın ucuyla yaralamadı. Polisler sanığı götürürken eşim ve çocuklarımın yanında bana 'Size iyi yaptım' dedi. O esnada ben yerde yatıyordum. Şikayetçiyim. Eşim ve çocuğum vakadan dolayı ruhsal destek aldı. Karnımda da bıçak izi vardı. Mont beni korumuş. Bacağıma bıçak saplanmasından dolayı devamlı ayakta duramıyorum. Bıçak Murat'a denk gelmiş olabilir, ben görmedim. Murat bıçağı almaya çalıştı. O esnada yaralanmış olabilir" dedi.

"BİLEREK BIÇAĞI ELİME SOKTU" Murat Köklü ise ifadesinde, "Ben yeğenimi göz takibiyle takip ediyordum. Bir hanımefendi 'Neden bakıyorsun' dedi. Ben de 'Ben evli biriyim, size bakmıyorum. Yeğenimi gözümle takip ediyorum' dedim. Tartışma esnasında amcam, 'Karşındaki kadın tartışma' dedi. Beni oradan kaldırdı. Ben hanıma ya da sanığa bir şey söylemedim. Amcam beni kaldırınca, bir şahıs beni kenara çekti. O sırada sanık amcamın bacaklarına bıçak sapladı. Sanığın elinden bıçağı almaya çalıştım. O esnada sanık bilerek bıçağı elime soktu, elim kesildi. Amcam araya girmeseydi bıçakla beni yaralayacaktı. Belki öldürebilirdi de. Daha sonrasında bekçiler geldi vakaya müdahale oldu. Yanımızda yengem ve yeğenlerimiz vardı. Bıçak onlara da gelebilirdi. Bıçağı gözü dönmüş benzer biçimde sallıyordu" dedi. Mahkeme eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca hazırlanan iddianamede, Atilan'ın her iki şikayetçiye karşı ayrı ayrı 'Basit yaralama' suçunu işlediği belirtilerek, toplamda 1 yıla 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Görüntü dökümü:  -----------------------

-Arşiv


"Metrobüsteki bıçaklı saldırgan hakim karşısında" haberi, 13 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Gündem kategorisi altında bulunan Metrobüsteki bıçaklı saldırgan hakim karşısında haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Metrobüsteki bıçaklı saldırgan hakim karşısında 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
  2. 15:51 Belarus Lideri: Rusya-Ukrayna Barışı İçin İstanbul Anlaşması Önemli
  3. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
  4. 15:43 Sokak Köpeğinin Saldırısında Yaralanan Genç Kızın Ayağı Kırıldı
  5. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
  6. 15:29 EURO 2024: Almanya'da Heyecan Dorukta!
  7. 15:25 Tavuk Etinde Fiyat Patlaması: Tedarik Sıkıntısı İstanbul'u Vuruyor
  8. 15:22 Gümrükte Terk Edilen Michael Jordan İmzalı Spor Ayakkabılar İhaleyle Satışa Çıktı
  9. 15:18 Mescid-i Aksa'ya Sabah Baskını: Gerilim Tırmanıyor
  10. 15:14 Sergio Oliveira'nın Galatasaray Macerası: Tartışma ve Beklentilerin Altında Performans
  11. 15:11 Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu: Nakit Avans ve Kredi Kartı Faizleri Ne Olacak?
  12. 15:10 Japonya'da Dolar Karşısında Yen Değer Kaybı Endişesi: Yetkililerden Uyarı ve Hazırlık Sinyali
  13. 15:07 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlılık Artıyor
  14. 15:05 Gönül Dağı Setinde Taciz Skandalı: Mahkeme Kararı Açıklandı!
  15. 15:03 Dondurma Kaşığı İle Çikolatalı Kurabiye Tarifi!
  16. 14:57 Saç Derisi Sorunlarına Doğal Çözümler: Sağlıklı Saçlar İçin Yöntemler!
  17. 14:56 Bu 5 Şehir Tehlikede! Meteoroloji İki Gün Boyunca Uyardı: Tehlikeli Hava Durumu Kapıda!
  18. 14:54 Beyaz Eşya Seçimi Kabusa Dönmesin! Yeni Evlenecekler Dikkatli Olsun!
  19. 14:53 Kayıp Klimt Tablosu: Viyana'da Açık Artırmada 32 Milyon Dolara Satıldı
  20. 14:52 Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için hazırlıklara devam ediyor
Gündem Haberleri