Mevlana Çay Markasının Avrupa’da olduğu Kadar Türkiye’de de Bilinmesinin İlginç Hikâyesi!

Mevlana Çay Markasının Avrupa’da olduğu Kadar Türkiye’de de Bilinmesinin İlginç Hikâyesi!

Mevlana Çay Markasının Avrupa’da olduğu Kada... Yıllardır Avrupa Standartlarında Seylan Çayı olarak Avrupa’da severek tüketilen Mevlana Çay, Türkiye’de de en çok aranan çay markalarından biri oldu. Peki, Çay severlerin Mevlana Çay Markasını tercih etmelerinin sebebi ne?

Yıllardır Avrupa Standartlarında Seylan Çayı olarak Avrupa’da severek tüketilen Mevlana Çay, Türkiye’de de en çok aranan çay markalarından biri oldu. Peki, Çay severlerin Mevlana Çay Markasını tercih etmelerinin sebebi ne?

Goran Tee Mevlana Sade Yaprak Çay, Avrupa’da olduğu kadar Türkiye’de de popüler. Bu kadar Türk çayının olduğu bir pazarda Seylan Çayı olarak Mevlana Çay’ın ülkemizde de iyi bir pazara dönüşmesinin hikayesini markanın Avrupa Satış ve Pazarlamadan sorumlu Genel Müdür yardımcısı ve Türkiye Genel Müdürü Adem Aydın bizlerle paylaştı.

Mevlana Cay Türkiye’de tanıtımına Gurbetçilerin etkisi büyük! 

Avrupa’daki Türkler, yıllık izinlerinde hediye olarak Mevlana Çay Markasını getirmeye başladıklarında çay severler Alman Standardında Seylan Çayı lezzetiyle tanıştı. Önceleri çikolata, şekerleme, isteyen akrabalar artık gurbetçilerden yarım kilo da olsa Avrupa’dan bildikleri bir marka olan Mevlana Çay istemeye başladılar.

Durum öyle bir hal aldı ki Mevlana Çay gurbetten akrabaların getirdiği bir çaydan ziyade vazgeçilmez bir lezzet oldu. Önceleri izin dönüşleri Avrupa’ya Türk çayı götüren gurbetçilerimiz günümüzde kısa izinlerinde bile Türkiye’de Mevlana Çay lezzetinden vazgeçemiyorlar. Bu değişimin en büyük şahiti ise gümrüklerdeki memurlar ve kabin görevlileri…

Goran Tee firmasının bir kaç markasından biri olan Mevlana Çay markasına olan bu tiryakiliği uzun yıllar Avrupa piyasasında bulunmasıyla açıklamak çok eksik olabilir. Made In Germany güvencesiyle Berlin’de Goran Tee firmasına özel hazırlanan harmanlama makinesiyle harmanlanıp Almanya’da paketlenen bir marka olan Mevlana Çay’ın çok sevilmesinin farklı dinamikleri de mevcut. Yıllardır Avrupa’da ticari girişimlerde bulunan firmanın Türkiye Genel Müdürü Adem Aydın bizlere bu “lezzet dinamiklerini” paylaştı.

TÜRKİYE’DEKİ ÇAYSEVERLER GERÇEK SEYLAN ÇAYIYLA TANIŞTI

Adem Aydın’a göre bu lezzet keşfinin sebebi yıllarca çay severlerin Seylan Çayı diye farklı çaylar içmeleri. “Tek bu da değil” diyerek farklı bir noktaya da dikkat çekiyor Aydın:

“Alman kalitesinde Seylan lezzeti olarak Mevlana Çay Sri Lanka’nın en kaliteli çay yapraklarının elle toplanmasıyla elde ediliyor. Ayrıca Made In Germany etiketiyle Almanya Berlin’de paketleniyor. İnsanlar %98 tozdan arındırılmış bir yaprak çay içince haliyle kaliteyi rahatlıkla ayırt edebiliyorlar. Yaprağı kırmayan bir teknikle yapılan bu tozdan arındırma sistemi kaliteyi ortaya çıkarıyor. Böylece birçok ikinci sınıf Seylan çayları kısa sürede piyasadan silinmeye başlıyor.” 

Aydın’ın belirttiğine göre, Mevlana Çay; tiryakilere lezzet çeşitliliğinden ziyade gerçek Seylan Çayıyla tanışmalarını sağlamış. Avrupa’daki Türklerin ve etnik grubun yıllardır lezzetini hissederek, kalitesine güvenerek içtiği Mevlana Çay için Sayın Aydın şöyle devam ediyor: “Almanya’daki Türkler aslında Mevlana Çay’ı akrabalarına hediye olarak götürüyorlardı ve bu her sene artan miktarlarda devam etti. Türkiye’de de bir Mevlana Çay tiryakiliği başladı. Asıl dikkat çeken nokta ise Avrupa’da Mevlana Çay’a alışan herkes kısa izinlerinde bile Mevlana Çay arar olması. Sadece akrabalar için değil Türkiye’de tüketilmek için de Mevlana Çay götürülmeye başlandı. Bu sefer dar bir çevre değil de her gelen misafire çay ikram edilmeye başlandı. Böylece Mevlana Çay’ın en doğal reklamı yapılmış oldu. Bu sonuçla da Türkiye’de Mevlana Çay arayanlar çoğaldı.”

Aydın’ın bizlerle paylaştığı bu bilgilerden de anlaşılacağı üzere Goran Tee firmasının bir ürünü olan Mevlana Çay’ın Avrupa’da bilinmesi ve akabinde Türkiye’de de aranılacak şekilde tanınmasının en büyük sebebi: gerçek Seylan çayı kalitesi…

Adem Aydın bu özel konuyla ilgili çok farklı önemli bir tespitte daha bulunuyor. Aydın, özellikle Instagram ve Facebook olmak üzere çok yoğun bir şekilde Türkiye’deki insanların Mevlana Çay’ı nereden bulabileceklerine dair sosyal medyadan sorular sorduklarını, Türk halkının lezzeti ve kaliteyi arama çabalarına kayıtsız kalamadıklarını ve zaten var olan Mevlana Çay satış kanallarını Türkiye’de de arttırdıklarını söylüyor.

“Avrupa’dan 40 yıldır bildiğiniz lezzet olarak akrabalarınızın getirdiği Mevlana Çaylarla yetinmenize gerek yok. Alman Standardında Seylon çayı olan Mevlana Çay markasını Türkiye’de de satın alıp gönül rahatlığıyla bol bol içebilirsiniz.”

"Mevlana Çay Markasının Avrupa’da olduğu Kadar Türkiye’de de Bilinmesinin İlginç Hikâyesi!" haberi, 11 Mayıs 2022 tarihinde yazılmıştır. 11 Mayıs 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Mevlana Çay Markasının Avrupa’da olduğu Kadar Türkiye’de de Bilinmesinin İlginç Hikâyesi! haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mevlana Çay Markasının Avrupa’da olduğu Kadar Türkiye’de de Bilinmesinin İlginç Hikâyesi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  2. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  3. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  4. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  5. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  6. 16:08 Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
  7. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  8. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  9. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
  10. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  11. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  12. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
  13. 15:51 Belarus Lideri: Rusya-Ukrayna Barışı İçin İstanbul Anlaşması Önemli
  14. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
  15. 15:43 Sokak Köpeğinin Saldırısında Yaralanan Genç Kızın Ayağı Kırıldı
  16. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
  17. 15:29 EURO 2024: Almanya'da Heyecan Dorukta!
  18. 15:25 Tavuk Etinde Fiyat Patlaması: Tedarik Sıkıntısı İstanbul'u Vuruyor
  19. 15:22 Gümrükte Terk Edilen Michael Jordan İmzalı Spor Ayakkabılar İhaleyle Satışa Çıktı
  20. 15:18 Mescid-i Aksa'ya Sabah Baskını: Gerilim Tırmanıyor
Yaşam Haberleri