Mevlüt Çavuşoğlu: "Dost Moğolistan'a Deprem Döneminde Gösterdikleri Dayanışma ve Destek İçin Teşekkür Ediyoruz

Mevlüt Çavuşoğlu:

Mevlüt Çavuşoğlu: "Dost Moğolistan'a Deprem ... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moğolistan Dışişleri Bakanı Batmunkh Battsetseg ile yapmış olduğu ortak basın toplantısında; “Dışişleri Bakanı düzeyinde 31 yıl sonrasında meydana gelen bir ziyaret. Dost Moğolistan’a zelzele döneminde gösterdikleri dayanışma ve destek için huzurlarınızda teşekkür ediyoruz. Moğolistan'dan gelen 37 kişilik arama kurtarma ekibi Hatay’da 8 vatandaşımızı enkazdan çık

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moğolistan Dışişleri Bakanı Batmunkh Battsetseg ile yapmış olduğu ortak basın toplantısında; "Dışişleri Bakanı düzeyinde 31 yıl sonrasında meydana gelen bir ziyaret. Dost Moğolistan'a zelzele döneminde gösterdikleri dayanışma ve destek için huzurlarınızda teşekkür ediyoruz. Moğolistan'dan gelen 37 kişilik arama kurtarma ekibi Hatay'da 8 vatandaşımızı enkazdan çıkardılar. Moğolistan çadır ihtiyacımızın karşılanması için bizlere destek oldular" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moğolistan Dışişleri Bakanı Batmunkh Battsetseg ile bugün Ankara'da bir araya geldi. İki ülke içinde imzalanan anlaşmalar için meydana getirilen törenin peşinden iki bakan, basın toplantısı düzenledi. Konuk bakana zelzele sonrası ziyareti için teşekkür eden Çavuşoğlu, şu şekilde konuştu:

ÇAVUŞOĞLU:  37 KİŞİLİK ARAMA KURTARMA EKİBİ HATAY'DA 8 VATANDAŞIMIZI ENKAZDAN ÇIKARDILAR

"Dışişleri Bakanı düzeyinde 31 yıl sonrasında meydana gelen bir ziyaret. Bugünkü görüşmelerimizde, bundan sonrasında daha sık karşılıklı ziyaretleri yapma ve daha sık bir araya gelme mevzusunda mutabık kaldık.

Dost Moğolistan'a zelzele döneminde gösterdikleri dayanışma ve destek için huzurlarınızda teşekkür ediyoruz. Değerli mevkidaşım, Büyükelçiliğimize giderek defteri bizzat imzalamışlardır. Moğolistan'dan gelen 37 kişilik arama kurtarma ekibi Hatay'da 8 vatandaşımızı enkazdan çıkardılar. Moğolistan çadır ihtiyacımızın karşılanması için bizlere destek oldular.

İkili ilişkilerimizi ele aldık. İkili ilişkilerimizi birçok alanda daha oldukça çalışıp geliştirmemiz gerekiyor. İkili tecim hacmimiz için hedef belirlemiştik. O vakit oldukça simgesel bir tecim hacmimiz vardı. 100 milyon dolar olarak belirledik. Ama geçen yıl 100 milyon doları aştık. Bizim en azca 500 milyon dolarlık hedef belirlememiz gerekiyor.

Gelecek yıl diplomatik ilişkilerimizin 55'inci yılını kutlayacağız. Aramızdaki anlaşmaları gözden geçirip güncellememiz gerekiyor.

İlişkilerimizi kapsamlı ortaklıktan stratejik ortaklığa çıkarma mevzusunda bir teklifte bulunduk. Moğolistan'ın yanıtını bekliyoruz.

Savuma endüstri iş birliğimizi geliştirme mevzusunda da adımlarımız var, görüşmelerimiz var. Bu alanda dost Moğolistan'a her türlü desteği vermeye hazırız. Moğolistan, Türkiye'nin oldukça başarıya ulaşmış olduğu, aslına bakarsak tüm dünya için model olduğu kamu hususi ortaklığı modelden istifade etmek istediklerini söylediler.

FETÖ mevzusunda verdikleri destek için teşekkür ediyoruz. Şu anda vatanlarında FETÖ mensubu kişilerin kalmadığını da kendileri söylediler. Ama daha ilkin de iş birliğimiz oldu, hatta bir ara bu iş birliğinden dolayı başkalarının da tesiri ile bazı anlaşmazlıklar oldu. Ama bu terör örgütü hepimiz için tehdittir, dost Moğolistan için de aynı şekilde tehdittir. Bazı okulları Almanya'dan paravan bir şirket devraldı. Dolayısıyla, FETÖ'ye karşı her vakit dikkat etmeleri mevzusunda dostane uyarılarımızı da yaptık."

BATTSETSEG:  TÜRK HALKIYLA GÖNÜL BİRLİĞİ İÇİNDEYİZ

Moğolistan Dışişleri Bakanı Battsetseg ise şöyle konuştu:

"31 yıl sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 1992'den sonra gerçekleşen ilk ziyaret niteliğini taşımaktadır.

Geçtiğimiz ay meydana gelen şiddetli deprem nedeniyle birçok kişinin yaşamını yitirmesi ve zarardan ötürü taziyelerimizi yenilemek isterim. Moğol halkı olarak Türk halkıyla gönül birliği içinde olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Depremden dolayı yaşanan zorlukları kısa zamanda atlatacağınız konusunda inancım tamdır."

"Mevlüt Çavuşoğlu: "Dost Moğolistan'a Deprem Döneminde Gösterdikleri Dayanışma ve Destek İçin Teşek." haberi, 13 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Gündem kategorisi altında bulunan Mevlüt Çavuşoğlu: "Dost Moğolistan'a Deprem Döneminde Gösterdikleri Dayanışma ve Destek İçin Teşek.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mevlüt Çavuşoğlu: "Dost Moğolistan'a Deprem Döneminde Gösterdikleri Dayanışma ve Destek İçin Teşek.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  2. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  3. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  4. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
  5. 09:28 2024 Çin GP: Yılın ilk sprint yarışını Max Verstappen kazandı
  6. 09:25 Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, bugün Türkiye'ye geliyor
  7. 09:18 Soldaki AK Parti'li İlçe Belediye Başkanı Sağdaki Almanya Başbakanı
  8. 09:15 Resmi Gazete'de yayımlandı: Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyesi seçildi
  9. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  10. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  11. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  12. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  13. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  14. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
  15. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  16. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  17. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  18. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  19. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
  20. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
Gündem Haberleri