Mevlüt Çavuşoğlu, İran uçuşlarının başlayacağı tarihi duyurdu

Mevlüt Çavuşoğlu, İran uçuşlarının başlayacağı tarihi duyurdu

Mevlüt Çavuşoğlu, İran uçuşlarının başlayaca... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile bir araya geldi. İki bakan toplantının ardından açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile bir araya geldi. İki bakan toplantının ardından açıklama yaptı.

Eda Demirci'den İsmail Küçükkaya'nın Kendisine Şiddet Uyguladığına Dair Flaş İddia!

Basına kapalı olarak yaklaşık 1,5 saat süren görüşme sonrası açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran ile karşılıklı uçuşların 1 Ağustos itibariyle başlayacağını duyurdu.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de dünyada bütün ülkelerin birbirine bağlı olduğunu ve tek taraflı politikaların hiçbir zaman sorunların çözümü için, bir çözüm için kalıcı bir çözüm yolu olmadığını belirterek, "Türkiye'nin çabalarıyla bu ayın sonuna kadar İran'ın doğalgaz akışı Türkiye'ye yeniden başlayacak" açıklamasında bulundu.

ERTELENEN LAVROV GÖRÜŞMESİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün ertelenen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov görüşmesinin sorulması üzerine, şunları söyledi:

“Rusya'yla daha önce de Libya'da ateşkes için çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Bu süreçte de yine Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'la Putin Libya'da kalıcı bir ateşkesin tesis edilmesi için birlikte çalışma konusunda mutabık kaldılar. Çalışmaya devam etme konusunda ve bizlerin de Dışişleri ve Savunma bakanları ve istihbaratlar olarak bir araya gelerek bu konuda çalışma yapmamız talimatını verdiler. Bu doğrultuda biz de Ruslarla temastaydık.

Önce bakan yardımcısı düzeyinde ve uzman düzeyinde teknik düzeyde toplantılar gerçekleştirildi. Bu toplantılarda gördük ki temel prensipler konusunda hiçbir görüş ayrılığımız yok Rusya'yla. Ama burada özellikle ateşkesin kalıcı olması için ayrıca ateşkes sonrası, atılacak adımların modelinin detaylı bir şekilde belirlenmesi için görüşmelere devam teknik düzeyde devam edilmesinin daha faydalı olacağına karar verdik. Sadece Rusya, Türkiye arasında bu görüşmelerin devam etmesi önemli değil.

Özellikle Libya'yı yönetenler ne diyor ‘Libya'da ateşkes olduğu zaman tabii bu tek taraflı bir şey olmaz, taraflar var bunun içinde kabileler var, farklı görüşler var, farklı tutumlar var. Oturup da tarih ve diğer konularda Türkiye'yle Rusya'nın hiç müzakere etmeden ya da özellikle meşru yönetimin olurunu almadan bir karar vermesi gerçekçi olmayabiliyor. Uygulaması bakımından bunu geçmişte gördük mü? Evet gördük.

Putin'le Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, İstanbul'da bir ateşkes konusunda mutabakata vardı. O zaman bir tarih belirledik daha sonra tarafları Moskova'ya davet ettik, biz de gittik. Orada şimdi meşru yönetim Saraç bu ateşkes belgesini imzaladı ama Hafter imzalamadı. Ardından bizim desteğimizle Berlin konferansı gerçekleştirildi.

Berlin Konferansı'nda bu sefer bizim dışımızda beş ülkenin hepsi vardı. Yine bazı bölgedeki Libya'ya müdahale eden ülkeler de vardı. Başka aktörler de vardı Avrupa ülkeleri vardı ve ortak bir deklarasyon ortaya çıktı. Sonuçta ne oldu tüm bu çabalarımız da bizim sonuç getirmedi. Ruslarla görüşmelerimizde herhangi bir sıkıntı yok. Bu sefer kalıcı bir ateşkes ve bize yani Libya'yı siyasi sürece götürebilecek bir süreç bunun da detaylarını biraz daha konuşmamız lazım. Bunlar netleştikten sonra bakanlar düzeyinde bir araya gelip ortak bir belgeyi imzalamamız lazım. O nedenle teknik düzeyde biraz daha hem kendi aramızda hem de Libyalılarla görüşme konusunda hemfikir kaldık. Dün Lavrov'la iki defa telefon görüşmesi gerçekleştirdik ve erteleme kararını da birlikte aldık. Önümüzdeki süreçte yine bunlar netleşince bir araya gelme konusunda da teyitleştik.”

"Mevlüt Çavuşoğlu, İran uçuşlarının başlayacağı tarihi duyurdu" haberi, 15 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Mevlüt Çavuşoğlu, İran uçuşlarının başlayacağı tarihi duyurdu haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mevlüt Çavuşoğlu, İran uçuşlarının başlayacağı tarihi duyurdu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:34 "Ukrayna'da Rus Saldırılarında Sekiz Kişi Öldü, İki Çocuk Hayatını Kaybetti"
  2. 14:34 Marmara Bölgesi'nde Şiddetli Yağış Uyarısı
  3. 14:25 "Beylikdüzü'nde Bir Giyim Dükkanına Silahlı Saldırı: Şüpheliler Henüz Yakalanamadı"
  4. 14:22 "Tesla Model Y, Türkiye'de Ön Siparişe Açıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri"
  5. 14:22 Milletvekili Zamı Tartışması: Asgari Ücrete Zam Yok, Milletvekillerine 43.302 TL'lik Artış
  6. 14:19 "Konya'da Oto Hırsızlığı Operasyonu: 13 Milyon Liralık Değerde Araç ve Parçalar Ele Geçirildi"
  7. 14:14 "Diyarbakır'da Kadın Kafa ve Yüzünden Bıçaklandı: Eş Şiddetle Suçlanıyor"
  8. 14:12 TBMM lokantasının fiyatları gündeme bomba gibi düştü: Simitten bile daha ucuz bir menü fiyatı!
  9. 14:11 Tokat'taki deprem, büyük bir depremin habercisi olabilir mi?
  10. 14:09 "Ölümcül Bakteriler İnsan Kanını Hedef Alıyor: WSU'deki Araştırmada Tespit Edildi"
  11. 14:06 "Meteoroloji'den Fırtına Uyarısı: Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Etkili Olacak"
  12. 14:02 "Prens William, Çevre ve Topluluklarla Çalışan Kuruluşları Ziyaret Etti"
  13. 13:54 Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü belli oldu! Siyah-beyazlılar, yeni hocayı İngiltere'de buldu
  14. 13:54 Ünlü ekonomist, et fiyatlarına gelecek olan yüzde 50'lik zam için tarih erdi
  15. 13:54 Galatasaray, iki önemli futbolcu için toplamda 60 milyon Euro hedefliyor
  16. 13:50 "Mağdur, Sanık Tarafından İşyerinde Kilitlenerek Darbedildiğini İddia Ediyor"
  17. 13:36 Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında gerileme yaşandı
  18. 13:16 Şubat ayında, özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu azaldı
  19. 13:16 Kanalizasyon çalışması sırasında yaşanan göçük sonucunda bir işçi hayatını kaybetti
  20. 13:16 G7 dışişleri bakanlarına "soykırımı durdurun" protestosu
Politika Haberleri