Mevlüt Çavuşoğlu: Laleleri geri göndeririz adam olurlar

Mevlüt Çavuşoğlu: Laleleri geri göndeririz adam olurlar

Mevlüt Çavuşoğlu: Laleleri geri göndeririz a... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda'ya uçuş izninin iptal edilmesinin ardından havalimanında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, kararın skandal ve kabul edilemez olduğunu söylerken 'Bu adımın...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda'ya uçuş izninin iptal edilmesinin ardından havalimanında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, kararın skandal ve kabul edilemez olduğunu söylerken 'Bu adımın elbette bir karşılığı olacak' dedi.

Bakan Çavuşoğlu Hollanda'nın kararının kabul edilemez olduğunu belirttiği açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; "Hollanda'nın aldığı bu karar her bakımdan bir skandaldır ve kabul edilemez. Diplomatik teamüllere sığmaz. Diplomaside bir kere bu artık en uç noktadadır. Bir dışişleri bakanına yazılı bir şekilde verilen uçuş izninin tekrar yazılı bir şekilde iptal edilmesi hiç bir bakımdan kabul edilemez. Teamüller, diplomatik teamüller, haklar, özgürlükler, Avrupa'nın değerleri, iki ülke arasındaki dostluk... Hangi bakımdan bakarsanız bakın bu kabul edilemez."

"ŞİMDİ NE DEĞİŞTİ?"
Çavuşoğlu açıklamasına şöyle devam etti; "Şimdi biz bu referandumda da, seçim koordinasyon merkezimizin değişik bakanlarımıza ve bizlere yaptığı program çerçevesinde değişik ülkelerde gidip referandumun ne olduğunu anlatıyoruz, anlatacağız. Esasen geçtiğimiz seçimlerde de yine Hollanda, Almanya, Fransa, İngiltere, İsviçre bir çok Avrupa ülkesine giderek bu çalışmaları yaptık. Ben hatta Rotterdam'da da gidip vatandaşlarımızı iş yerlerinde de ziyaret ettim. Aynı şekilde salonda da vatandaşlarımızla bir araya gelmiştik. 

Şimdi ne değişti de izin vermiyorsunuz, engellemeye çalışıyorsunuz. Bu referandumda niye taraf tutuyorsunuz? Bu referandum ve yeni sistem, anayasadaki değişiklik sizi neden rahatsız etti de engellemeye çalışıyorsunuz. Bunlar biliyor ki Türkiye bu yeni referandum ile beraber daha güçlenecek, daha bağımsız bir ülke olacak, ekonomisi çok daha güçlenecek. Onların tabiri ile tutulamayacak bir ülke olacak." 

Mevlüt Çavuşoğlu açıklamasında bu kararın karşılığının da olacağını belirtti ve 'Bu adımın elbette bir karşılığı olacak' dedi.

'LALELERİ GERİ GÖNDERİRİZ ADAM OLURLAR'
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu açıklamasında Hollanda Dışişleri Bakanı ile de görüştüğünü ve ülkelerindeki seçim sebebiyle sıkıntı yaşayacaklarsa ziyaretini erteleme teklifi de sunduğunu söyledi. Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; "Başbakan'ın sosyal medyadan 'Türk bakanı kabul etmiyoruz'; Wilders gibi yaptığı açıklamaları gördük. Dışişleri Bakanı ile görüştüm. Açıkça söyledim. 'Seçim öncesi gelmem sizi Wilders karşısında zorda bırakacaksa anlayış gösteririm, seçimden sonra gelirim' dedim. Dostane bir yaklaşım içerisinde. 'Seçim sonrasında da garanti veremem' dedi. 

Bu hoş bir şey değil. Benim oraya gelip gelmemem senin garanti vermene bağlı değil. 'Başbakan'ınla görüş bana neticeyi bildir' dedim. Telefon beklerken Hollanda Başbakanı'ndan açıklama geldi. Ucuz bir yöntemle 'Türkiye'den Dışişleri Bakanı müzeleri ve laleleri görmeye gelebilir' demiş. Kendisi açısından utanç verici bir şey. O laleler Osmanlı zamanında gitti oraya. Laleleri geri göndeririz onlara adam olurlar."

"Mevlüt Çavuşoğlu: Laleleri geri göndeririz adam olurlar" haberi, 11 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 11 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Mevlüt Çavuşoğlu: Laleleri geri göndeririz adam olurlar haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mevlüt Çavuşoğlu: Laleleri geri göndeririz adam olurlar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  2. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  3. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  4. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  5. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  6. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  7. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  8. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  9. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  10. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  11. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  12. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  13. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  15. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  16. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  17. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  18. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  19. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  20. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
Politika Haberleri