MGK toplantısı sona erdi: 9 maddelik bildiri yayımlandı

MGK toplantısı sona erdi: 9 maddelik bildiri yayımlandı

MGK toplantısı sona erdi: 9 maddelik bildiri... Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Toplantı, 3 saat 45 dakika sürdü. Toplantıda terörle mücadele vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nun toplantısı sona erdi.

3 saat 45 dakika süren MGK sonrası 9 maddelik bildiri yayımlandı. Bildiride "Türkiye'nin kararlılıkla uyguladığı milli güvenlik siyasetinin, proje terör örgütleri üstünden kurgulanan planlarla akamete uğratılamayacağının altı çizilmiştir" ifadeleri yer aldı.

9 MADDELIK MGK BILDIRISI

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Millî Güvenlik Kurulu, 25 Ocak 2024 Tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında Toplanmıştır.

1. Türkiye Yüzyıl'ında, Türkiye ekseni çerçevesinde; millî güvenliğimiz bakımından önem arz eden siyasi, askerî ve tutumsal gelişmeler değerlendirilmiş; 2024 senesinde karşı karşıya kalınması muhtemel meseleler ile bu çerçevede yürütülecek faaliyetler ve alınacak tedbirler müzakere edilmiştir.

2. Terör Örgütleri PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ e DEAŞ başta olmak üzere millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt haricinde azim, kararlılık ve başarıyla meydana gelen operasyonlar hakkında kurula bilgi sunulmuştur.

3. Türkiye’nin kararlılıkla uyguladığı millî güvenlik siyasetinin, proje terör örgütleri üstünden kurgulanan planlarla akamete uğratılamayacağının altı çizilmiştir. ülkemiz için tehdit teşkil eden tüm terör örgütlerini ve uzantılarını, uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız çerçevesinde zaman ve mekân ayrımı gözetmeksizin hedef almaya devam edeceğimiz bir kez daha hatırlatılmıştır. huzurumuzu bozmaya niyet edenleri sınırlarımıza dahi yaklaştırmayarak bertaraf eden Türk silahlı kuvvetleri, güvenlik güçleri ve istihbarat birimlerimizin bu mücadeledeki en büyük dayanağının, aziz milletimizden aldıkları sarsılmaz destek olduğu vurgulanmıştır.

4. Komşumuz ırak ile artan temaslarımızın, terör örgütleriyle mücadelede atılacak somut adımlar başta olmak üzere müşterek coğrafyamızda huzurun sağlanmasına yönelik gayretleri tahkim ettiği ifade edilmiş; bölgemizdeki tüm ülkelerin refahını teminat altına alacak olan kalıcı barış ve istikrarın ama terörden arındırılmış bir güvenlik ortamının tesis edilmesiyle mümkün olabileceği değerlendirilmiştir.

5. İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamları sürdürmesinin, bölgedeki barış ve güvenlik ortamıyla duyarlı dengelerin telafisi mümkün olmayacak şekilde bozulmasına ve çatışmaların yayılmasına sebep olacağı kaydedilmiştir. bir kez daha müşahede edilmiş olduğu üzere, Gazze’de işlenen insanlık suçlarına engel olamayan mevcut uluslararası sistemin başta birleşmiş milletler olmak üzere tüm kurumları ve kurallarıyla hakkaniyeti esas alarak ıslah edilmesinin, küresel barış ve istikrarın sağlanması bakımından aciliyet arz ettiği belirtilmiştir. Türkiye’nin; Gazze’de akan kanın durdurulması, insani yardımların kesintisiz ve engelsiz ulaştırılması, 1967 sınırları temelinde adil ve kalıcı barışın sağlanması ve uluslararası sistemin reforme edilmesiyle ilgili ısrarlı ve emin tutumunu sürdüreceği ifade edilmiştir.

6. Kızıldeniz’deki son gelişmeler değerlendirilmiş; Filistin meselesinin yansımalarını da ihtiva eden ve küresel istikrara yönelik menfi tesirleri bulunan mevcut durumun bir an evvel çözüme kavuşturulmasının önemine dikkat çekilmiştir.

7. Libya, Somali ve Sudan’daki durum ile muhtemel gelişmeler ele alınmış; Türkiye’nin dost ve kardeş ülkelerin toprak bütünlüğünü destekleyerek mevcut meselelerin çözümüne yönelik çabalarını ilgili taraflarla temas hâlinde sürdüreceği belirtilmiştir.

8. Bölgesel ve küresel riskleri artıran Rusya-Ukrayna Savaşı’nın acil bir ateşkes ve kalıcı barışın tesisiyle sona ermesinin önemine işaret edilmiş; Türkiye’nin mevcut riskleri bertaraf etmeyi amaçlayan yaklaşım ve uygulamalarını Montrö rejimi çerçevesinde titizlikle sürdürerek Karadeniz’de barış ve istikrarın hâkim olmasına yönelik gayretlerini gerek gıda güvenliği bağlamındaki girişimler gerekse Karadeniz mayın karşı önlem görev grubu gibi uygulamalarla muhafaza edeceği ifade edilmiştir.

9. Millî güvenliğimize temel teşkil eden hususlardan biri olan savunma sanayiindeki başarılarımızın yanı sıra uzayda attığımız adımlarla taçlandırılan bilim ve teknolojideki atılımlarımızın, yarınların teminatı olan evlatlarımızın hayalleri, gençlerimizin azmi ve ülkemizin yüksek potansiyelinden istifade edilerek kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır."

 

 

 

 

"MGK toplantısı sona erdi: 9 maddelik bildiri yayımlandı" haberi, 25 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 26 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan MGK toplantısı sona erdi: 9 maddelik bildiri yayımlandı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MGK toplantısı sona erdi: 9 maddelik bildiri yayımlandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:05 Zorlu Ama Değerli: Akrep, Kova ve Oğlak Burçlarının Potansiyeli
  2. 21:02 Evde Profesyonel Dokunuşlar: Hazır Yufkadan Lezzetli Böreklerin Sırları!
  3. 20:58 Mercimek Suyu: Çöpe Dökmeyin, Lezzet ve Besin Değeri Katın!
  4. 20:54 Sağlıklı ve Lezzetli: Mercimek Peyniri Tarifi!
  5. 20:50 Bursa İl Spor Güvenlik Kurulu, Bursaspor-Vanspor FK Maçını Seyircisiz Oynanması Kararını Aldı
  6. 20:44 Erdoğan-Özel Görüşmesinin Gözden Kaçmayan Detayları!
  7. 20:44 İtalya, İspanya, Almanya Türklere Ziyareti Kapatırken O Ülke Anında Vize Veriyor!
  8. 20:38 Ak Parti'den ilk açıklama geldi! Erdoğan yakında CHP'yi ziyaret edecek!
  9. 20:22 Gazze'deki Yeniden İnşa: UNDP'nin Uyarısı ve Al Dardari'nin Değerlendirmesi
  10. 20:19 Trabzon'dan Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne Direkt Uçuşlar Başlıyor!
  11. 20:15 Mourinho Takım Arayışında: İyi Antrenman Tesisleri Öncelikli!
  12. 20:12 İsrail'den BM Genel Sekreteri'ne Sert Tepki: Gazze'deki Toplu Mezarlar Açıklamasını Reddediyor
  13. 20:06 Sırbistan'da Yeni Bir Hükümet Kuruldu!
  14. 20:05 Beşiktaş, Çaykur Rizespor Maçı Öncesi Son Hazırlıklarını Tamamladı
  15. 20:02 Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF Mali Genel Kurulu Hakkında Açıklama Yapacak
  16. 20:00 FETÖ'ye Kapsamlı Darbe: Türkiye Genelinde KISKAÇ-14 Operasyonlarında 36 Şüpheli Yakalandı
  17. 19:59 Ünlü Müzisyenin EYT Açıklaması Tartışma Yarattı: 30 Yılda Emekli Oldum ve Maaşımı Alıyorum!
  18. 19:57 BIST 100 Yükselişte: Bankacılık ve Holding Endeksleri Karşıt Yönde
  19. 19:54 Chery, Avrupa'daki İlk Üretim Tesisi İçin İspanya'yı Tercih Ediyor
  20. 19:52 "Yavru Köpeği Yediler" İddiası! Onlarcası Bir Arada Görüntülendi!
Türkiye Haberleri