MHP: MHP haber alma hürriyetine saygılıdır

MHP: MHP haber alma hürriyetine saygılıdır

MHP: MHP haber alma hürriyetine saygılıdır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 6 gazeteci adı sayarak "paralı tetikçiler" demesine tepki gösteren Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne MHP'den tepki geldi...

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), 6 gazetecinin adını sayarak 'paralı tetikçiler' diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye tepki göstermişti. TGC'den yapılan açıklamada, "Gazeteci ve yazarların başına gelebilecek tüm saldırılardan, bu açıklamayı yapan siyasetçiler sorumludur" ifadeleri kullanılmıştı.

MHP'den bu açıklamaya cevap geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, "Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin, gazetecilerin partimiz tarafından hedef gösterildiği iddiası ve yalanını kabul etmediğimiz gibi kendilerine aynen iade ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Özdemir şu ifadelerle devam etti:

Toplumun doğru haber alma hakkını eleştiri kılıfı adı altında farklı zamanlarda iftiraya varacak beyanlarla sunan isimleri elbette milletimizle paylaşacak, gördüğümüz hakikatteki suretlerini ilan etme sorumluluğundan geri durmayacağız.

 

Sayın Genel Başkanımız, partimiz ve herhangi bir dava arkadaşımız aleyhinde eleştiri sınırlarını aşarak, sözde gazeteci özde siyasi unsur edasıyla hareket edenlerle ilgili bizim de söz söyleme hakkımız elbette saklıdır ve bunun hukuki gereğini her daim yerine getiririz.

 

Benzer şekilde ülkemiz ve diğer meselelerle alakalı önemli gördüğümüz alanlarda yapılan maksatlı beyanlara karşılık olarak aziz milletimizi inandığımız ve gerçekliğini bildiğimiz konularla alakalı doğru yönde bilgilendirme, siyasi mücadelesini verme sorumluluğumuz vardır.

 

Maskeler ardına gizlenerek Türk Milleti’ni yalan haber, temelsiz yaklaşımlar, çarpık yorumlarla ve hatta kimi zaman terör propagandasına alet olarak kol faaliyeti unsuru edasıyla yönlendirme amacı taşıyan çevrelerin oyunlarına karşı duruşumuz asla değişmeyecektir.

 

Basın meslek ilkelerine uymaya söz verdiğini iddia ederek, bahsedilen ilkeyi en fazla çiğneyen çevrelerin toplumsal barıştan bahsetmeleri için önce kendi mensuplarıyla birlikte mesleklerine ve toplumun değerlerine saygılı olmaları gerekir.

 

TGC bir siyasi parti yan kuruluşu gibi davranmaktan, Cumhur İttifakı karşıtlığından, 15 Temmuz öncesi ve sonrası açıkça görüldüğü gibi FETÖ’cüleri koruma maksadı güden tarzdaki anlayışından bir an evvel vazgeçmelidir.

 

Milliyetçi Hareket Partisi haber alma hürriyetine saygılıdır. Medyanın ülkemiz için taşıdığı değer ve önemin farkındadır. Karşısında olduğumuz medyayı mesken tutarak Türkiye aleyhinde faaliyet gösteren çevreler ve onların güdümünde hareket edenlerdir.

 

Gazetecilik mesleğinden ziyade toplumsal algı elemanı ve hatta siyasi parti temsilcisi edasıyla hareket eden isimlerin her fırsatta gazetecilik mesleği ve kimliği altına bürünmeleri kabul edilebilir değildir.

 

Herşeyden önce gazetecilik mesleğini onuruyla sürdüren saygıdeğer isimlerin TGC’nin yanlı, yanlış ve çarpık anlayışının karşısında durmaları gerekir.

"MHP: MHP haber alma hürriyetine saygılıdır" haberi, 02 Nisan 2021 tarihinde yazılmıştır. 02 Nisan 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan MHP: MHP haber alma hürriyetine saygılıdır haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MHP: MHP haber alma hürriyetine saygılıdır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:55 Belediye kasası TÜGVA’ya açılmış: Vakıflara rant sağlanmış
  2. 08:51 Timur Soykan: Beşikten mezara vahşet
  3. 08:46 Renault iddialı: Yeni modeller satışları artıracak
  4. 08:41 Hülya Avşar'dan yıllar sonra Kaya Çilingiroğlu itirafı
  5. 08:38 Arif Pişkin “Gaddar”da Adnan Hoca’yı mı canlandıracak?
  6. 08:33 Bakan Bayraktar'dan net açıklama: Yaz saati uygulaması değişecek mi?
  7. 08:28 İstanbul Havalimanı’na "holding" ortak geldi
  8. 08:24 Fatih Erbakan'dan "Cumhur İttifakı'nda mısınız?" sorusuna yanıt geldi
  9. 08:16 Çadır skandalında ikinci perde: Kızılay çadırları askere diktirip satmış
  10. 08:13 AK Parti'nin kalesi: Yeşilay'ın Bilim Kurulu üyeleri tartışma yarattı
  11. 08:08 Cemil Çiçek: Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım
  12. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den Marmara ve Ege dahil birçok bölgeye toz uyarısı
  13. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
  14. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  15. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  16. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  17. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  18. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  19. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  20. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
Gündem Haberleri