MHP ve Ülkü Ocağı başkanları insan kaçakçılığından tutuklandı

MHP ve Ülkü Ocağı başkanları insan kaçakçılığından tutuklandı

MHP ve Ülkü Ocağı başkanları insan kaçakçılı... MHP Karaburun İlçe Başkanı Fırat Zorlu ile Karaburun Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Kara'nın insan kaçakçılığı suçundan tutuklandığı öne sürüldü.İzmir'in Karaburun ilçesinde insan kaçakçılığı operasyonunda MHP...

MHP Karaburun İlçe Başkanı Fırat Zorlu ile Karaburun Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Kara'nın insan kaçakçılığı suçundan tutuklandığı öne sürüldü.

İzmir'in Karaburun ilçesinde insan kaçakçılığı operasyonunda MHP Karaburun ilçe başkanı Fırat Zorlu ile Karaburun Ülkü Ocakları başkanı Mehmet Kara'nın tutuklandığı iddia edildi.

İzmir’in yerel yayın organlarından Son Kale’nin haberine göre, Yunanistan'a ait Sakız Adası'nın tam karşısında bulunan İzmir'in Karaburun ilçesi, siyaset gündemini de sarsacak bir insan kaçakçılığı operasyonuna ev sahipliği yaptı. Alınan istihbarat üzerine 10 Nisan'da harekete geçen Karaburun İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, insan kaçakçılarını takibe aldı. İki noktada düzenlenen eş zamanlı operasyonda, yurda yasa dışı yollardan girmiş, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 30 sığınmacı yakalandı. Sığınmacılar, bulundukları yerden çıkarılarak yasal işlemleri yapılmak üzere Karaburun İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü. Suriyeli ve Afganlar'dan oluşan kaçak göçmenleri para karşılığında Sakız Adası'na geçirmeye çalıştığı öne sürülen İzmir'den iki, Karaburun'dan dört olmak üzere toplam altı kişi ise gözaltına alındı. İnsan tacirlerine ait dört araca da el konuldu.

MHP İLÇE BAŞKANI ÇIKTI

Gözaltına alınan kişilerin kimlikleri sorgulandığında ortaya çarpıcı detaylar çıktı. Operasyonda gözaltına alınan Fırat Zorlu'nun MHP Karaburun ilçe başkanı, Mehmet Kara'nın da Karaburun Ülkü Ocakları başkanı olduğu anlaşıldı. Gözaltına alınan diğer dört kişiden Y. Kara'nın Mehmet Kara'nın kardeşi olduğu, "Mutef" adlı Suriye uyruklu zanlının da aracı olduğu öğrenildi. Aralarında Fırat Zorlu ve Mehmet Kara'nın da bulunduğu altı zanlı, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak Buca Kırıklar F Tipi Cezaevine gönderildi.

'SAĞLIK SORUNU' DEMİŞLERDİ

Basına yansıtılmayan operasyonun hemen ardından, İzmir Ülkü Ocakları başkanlığının Mehmet Kara'yı görevden alıp yerine başka bir ismi atadığı, dört gün sonra da MHP il başkanlığından benzer bir hamle geldiği ortaya çıktı. 14 Nisan'da MHP'den basına gönderilen açıklamada, “Karaburun İlçe Başkanımız Fırat Zorlu sağlık sorunları sebebiyle görevinden istifa etmiş, istifası da geçtiğimiz günlerde il yönetim kurulumuz tarafından kabul edilmiştir. Fırat Zorlu’dan boşalan ilçe başkanlığına kimin vekâlet edeceği il başkanlığımızın çalışmalarıyla tespit edilecektir” denilmişti.

"MHP ve Ülkü Ocağı başkanları insan kaçakçılığından tutuklandı" haberi, 09 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan MHP ve Ülkü Ocağı başkanları insan kaçakçılığından tutuklandı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MHP ve Ülkü Ocağı başkanları insan kaçakçılığından tutuklandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  2. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  3. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  4. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  5. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  6. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  7. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  8. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  9. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  10. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  11. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  12. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  13. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  14. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  15. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  16. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  17. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  18. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  19. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  20. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
Politika Haberleri