MHP yönetiminin yüzde 40’ı değişiyor

MHP yönetiminin yüzde 40’ı değişiyor

MHP yönetiminin yüzde 40’ı değişiyor MHP’nin 13. Olağan Kurultayı'nın ayrıntıları yavaş yavaş belli olmaya başladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 9. kez aday olacağı kurultayda parti yönetiminde yüzde 40’ı bulan değişim bekleniyor.

Duvar'da yer alan habere göre; MHP’nin sembolik önemi olduğu için özellikle 18 Mart’ta yapmayı tercih ettiği büyük kurultay "İstiklal için birlik, istikbal için dirlik", "Kazanan Türkiye olacak" sloganıyla yapılacak.

Devlet Bahçeli tek aday

MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in ölümünün ardından 1997’deki olağanüstü kurultay ile genel başkanlık koltuğuna oturan Devlet Bahçeli kurultaya tek aday olarak girecek. 24 yıldır genel başkanlık görevini yürüten Bahçeli delegelerden 9. kez vize isteyecek. Doğal delegelerle birlikte yaklaşık bin 400 delegesi olan MHP’nin 13. Olağan Kurultayı’nda 75 üyeli Merkez Yönetim Kurulu ile Merkez Disiplin Kurulu üyeliği için seçim yapılacak. Kurultay’da Divan Başkanlığı'nı Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın yapması bekleniyor.

Parti yönetiminde yüzde 40 değişim beklentisi

Parti kaynakları, “MHP lideri Bahçeli için en rahat ve güçlü girdiği kurultaylardan biri olacak. Merkez Yönetim Kurulu’nda yüzde 40’ı bulan bir değişim olur. Başkanlık Divanı’nda ise değişim daha sınırlı olacaktır. Divan’da yer alan bazı isimler arasında görev değişimi olabilir” görüşünü dile getirdi. MHP kulislerine göre bazı genel başkan yardımcılarının da genel başkan danışmanı olarak değerlendirilmesi sürpriz olmayacak.

Seyircisiz, sosyal mesafeli kongre

MHP kongresi daha önce CHP ve İYİ Parti’nin yaptığı gibi pandemi koşullarına uygun olarak seyircisiz yapılacak. Kongre salonuna delegeler, milletvekilleri, parti yöneticileri ve sınırlı sayıda danışmanla, parti görevlisi dışında kimse alınmayacak. Kurultayı izleyecek basın mensupları da öncesinde Covid-19 testi yaptıracak.

Meclis’in 3 siyasi parti grubu davet edilmedi

Edinilen bilgiye göre MHP'nin diğer siyasi partilere gönderdiği kurultay daveti listesinde Meclis’teki 5 siyasi parti grubundan 3’ü yer almadı. CHP, İYİ Parti ve HDP’ye davetiye gönderilmeyen kurultayda AK Parti ise 5 kişiden oluşan üst düzey bir heyetle yer alacak. Heyette AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Genel Başkan Yardımcıları Erkan Kandemir, Mehmet Özhaseki ve Jülide Sarıeroğlu bulunacak.

Konuşmada birlik, beka vurgusu

Bahçeli’nin kurultay konuşmasında iç ve dış politikadaki gelişmelerle ilgili mesajlar vermesi, 'beka' ve Cumhur İttifakı vurgusu yapması bekleniyor. Kurultay öncesinde partinin sosyal medya hesaplarından paylaşılan videoda da Bahçeli'nin, "Birlik varsa düzen vardır, dirlik varsa istikrar vardır. Beka vardır, istikbalin perdelenmesi boşunadır. Milli bekaysa konu, canımızın ne ederi, cananımızın ne değeri, bin defa feda olsun" ifadeleri yer aldı.

"MHP yönetiminin yüzde 40’ı değişiyor" haberi, 17 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 17 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan MHP yönetiminin yüzde 40’ı değişiyor haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MHP yönetiminin yüzde 40’ı değişiyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  2. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  3. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  4. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  5. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  6. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  7. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  8. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  9. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  10. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  11. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  12. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  13. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  14. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  15. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  16. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  17. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  18. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  19. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  20. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
Politika Haberleri