MHP'de kritik görevde olan bir ismin kardeşi, çocuk istismarcısını yargının elinden kurtarmış

MHP'de kritik görevde olan bir ismin kardeşi, çocuk istismarcısını yargının elinden kurtarmış

MHP'de kritik görevde olan bir ismin kardeşi... Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, İstanbul'da 8 yaşındaki çocuğun uğradığı cinsel istismar olayının peşinden dava sürecinde yaşanan tuhaflıkları söyledi.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, İstanbul'da 8 yaşındaki çocuğun uğradığı cinsel istismar olayının peşinden dava sürecinde yaşanan tuhaflıkları söyledi. Komşusunun çocuğuna cinsel içerikli görüntüler izleten ve istismar eden M.G.'nin, tutuklandıktan sonra serbest kaldığını anlatan Terkoğlu, MHP'de kritik görevde olan bir ismin kardeşinin mağdur aileyi tehdit ederek davadan vazgeçirdiğini iddia etti. 

Barış Terkoğlu, "Çocuk çığlıklarını nasıl boğuyorlar" başlıklı yazısına, "El küçük, beden küçük, elbet çığlık da küçük. Güçlü adamlar kolayca boğuyorlar" diye başlayarak, şunları söyledi:

"1 Nisan 2022 akşamı küçük A. 8 yaşındaydı. Ailesiyle Büyükçekmece’de yaşıyordu. Yan evlerinde Z. isimli arkadaşı vardı. O akşam A., Z’lerin evlerine gitmişti. Ancak A. ağlayarak geri döndü. Annesine yaşadıklarını söyledi. Söylediğine göre, arkadaşı Z’nin babası M.G., onu yatak odasına götürmüş, telefondan cinsel içerikli görüntü izletmiş... Üstelik bunlar ilk kez de yaşanmamıştı. A. bu kez cesaretini toplayıp ailesine anlatmıştı.

Anne N. çocuk büro amirliğine gitti. A’nın uzman eşliğinde ifadesi alındı. M.G. polis merkezine getirildi. 'Eğitimci olarak psikolojik danışmanlık yapıyorum' diye verdiği ifadede suçlamaları reddetti. Hatta A’yı suçladı.

Oysa A’yı detaylı bir şekilde dinleyen adli görüşmeci uzman, A’nın hayal görmediği yönünde rapor vermişti: 'İfadenin geçerli ve güvenilir olduğu kanaatine varılmıştır."

M.G.'nin tutuklandığını, kakkında 'çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik' ve 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan iddianame hazırlandığını ve Aile Bakanlığı'nın da davaya müdahil olduğunu belirten Terkoğlu, bu aşamadan sonra bir dizi tuhaflık yaşanmaya başladığını kaydederek, şunları yazdı:

"Önce anne şikâyetini geri çekti. Sonra M.G. tahliye edildi. Mahkemenin başkanı değişti. Yerine gelen başkan izindeyken savcının ceza talep eden mütalaasına rağmen, M.G. hakkında beraat kararı çıktı. Dosya halen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 24. Ceza Dairesi’nde."

"Dosyayı ilk incelediğimde bunca şeyden sonra annenin şikâyetini neden geri çektiğini, neler yaşandığını merak etmiştim" diyen Terkoğlu, geçen pazartesi anne N. ile buluşup onu dinlediğinde taşların yerine oturduğunu söyledi. "Dosyanın kapatılmasında eleştiri işi H.E. yapmıştı" diyen Terkoğlu, şu şekilde devam etti:

"H.E., Ergenekon kumpasında yargılanmış bir işadamıydı. Aynı zamanda MHP’de eleştiri görevde olan, sık sık televizyonlarda görünen bir ismin kardeşiydi. M.G., kendisini devlette, yargıda hatta Cumhurbaşkanlığı’nda eli kolu olan biri olarak tanıtıyordu. Konuştuğum kimi hukukçular gerçekten de bağlantılarıyla bazı dosyaları takip ettiğini anlatıyor.

Peki H.E., küçük A’nın dosyasıyla neden ilgilendi? Bu probleminin yanıtını da buldum. H.E’nin sevgilisi, sanık M.G’nin kız kardeşiydi. 

H.E. önce küçük A’nın ailesini araştırdı. Baba emekli bir asker, anne sözleşmeli öğretmendi. Atatürkçü bir aileydi. Anne resim yapıyordu. Anneye sosyal medyadan mesaj attı. Resimlerini satın almak istediğini söyledi. Atölyesine gitti.

H.E’nin aileye güven telkin etmesi zor olmadı. Anne, H.E’nin konuşturmasıyla neler yaşadıklarını söyledi. H.E. görüntüde A’ya yaşatılanların hesabını soracağını söylüyordu. Bir anda davayı sahiplenmişti. Sık sık aileyle görüşüyor, hukuki yol gösteriyor, akıl veriyordu.

Bir dönüm noktası yaşandı. İlk duruşmadan kısa süre önce anneye tuhaf bir fikir verdi. Bu dosyadan bir şey çıkmayacağını, fakat M.G’yi dışarı çıkarıp kendisinin cezalandıracağını, bunun için ailenin şikâyetini geri çekmesi gerektiğini söyledi. Aile bunu kabul etmedi. Bu kez diğer aşamaya geçildi. İkinci duruşmadan önce, M.G’nin oğlunun bir silah aldığını, babasının intikamını aileden alacağını öğrendiğini söyledi. Bu aslına bakarsak örtülü bir tehditti. Anne bu kez korkarak H.E’nin sözünü dinledi, şikâyetini geri çekti."

 

"MHP'de kritik görevde olan bir ismin kardeşi, çocuk istismarcısını yargının elinden kurtarmış" haberi, 19 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 19 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan MHP'de kritik görevde olan bir ismin kardeşi, çocuk istismarcısını yargının elinden kurtarmış haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MHP'de kritik görevde olan bir ismin kardeşi, çocuk istismarcısını yargının elinden kurtarmış 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:37 Ak Parti’de Sürpriz İstifa! Gaziantep Ve Şanlıurfa Bu Şok Kararı Konuşuyor!
  2. 21:09 Türkiye’nin gururu Haluk Bilginer, Emmy Ödülleri'nde tekrar aday! Bu sefer de kazanacak mı?
  3. 20:58 Türk bankaları Rusya ile ilişkileri askıya alıyor!
  4. 20:52 Petrol devi çok konuşulacak o hamleyi yaptı: 115 istasyonunu elden çıkaracak
  5. 20:52 İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Selami’den İsrail’e mesaj
  6. 20:52 PFDK, Süper Lig'den 3 kulübe para cezası verdi
  7. 20:51 Tehlikeli Maddeler ve Metan Gazı: Bursa’da Neler Oluyor?
  8. 20:50 Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü, Şampiyonlar Ligi'nde tarihe geçti: Bütün ligi salladı!
  9. 20:43 Menekşeleriniz İçin 5 Basit Bakım İpuçu!
  10. 20:32 Hatice Kolçak üstüne basa basa söyledi: Devasa kar getirecek!
  11. 20:30 Kadın cinayetlerinde yeni bir vaka: Harun Gül'e ağırlaştırılmış müebbet!
  12. 20:23 Harris ve Trump Arasındaki Yarışta Son Durum: Anket Sonuçları Şaşırtıyor!
  13. 20:17 Şiddetli Sağanak, Bitlis'te Heyelanlara Neden Oldu
  14. 20:08 Youtube'a 9 yeni özellik geliyor: "Topluluklar" ve "Hype" öne çıkıyor!
  15. 20:00 Gülben Ergen Narin için Bakan Tunç'a seslendi: "Bekliyoruz"
  16. 19:52 Ünlü şarkıcı Melek Mosso hamilelik iddialarına yanıt verdi
  17. 19:51 Emekliler için müjdeli haber! Çifte ödeme tarihleri belirlendi
  18. 19:46 Mossad'ın suikast operasyonu: Sahte şirketler kurdular, dev yatırım yaptılar, aylarca beklediler!
  19. 19:44 Tamir Gerektirmeyen Araçlar Belli Oldu: Aynı Marka Listeyi İki Sırada Önde Tamamladı
  20. 19:44 Dünya Devi Transferde Hamle Yaptı: Fenerbahçe'nin Yıldızı Yuvadan Uçuyor
Gündem Haberleri