MHP''den AKP''ye af tepkisi: Bazı AKP''liler ''Cumhur İttifakı''nı kavramadıkları ortaya çıkmıştır

MHP''den AKP''ye af tepkisi: Bazı AKP''liler ''Cumhur İttifakı''nı kavramadıkları ortaya çıkmıştır

MHP''den AKP''ye af tepkisi: Bazı AKP''liler... TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan , "Sadece sosyal sebeplerden dolayı sıkıntıya düşmüş, hata yapmış vatandaşlarımızın hürriyetlerine kavuşması noktasında MHP''nin ortaya koyduğu iradeye inanıyorum ki bütün siyasi partiler de destek verecektir" dedi.

TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan , "Sadece sosyal sebeplerden dolayı sıkıntıya düşmüş, hata yapmış vatandaşlarımızın hürriyetlerine kavuşması noktasında MHP'nin ortaya koyduğu iradeye inanıyorum ki bütün siyasi partiler de destek verecektir" dedi. Adan, "Hapishanelerde hükümlü, tutuklu sayısı 250 binin üzerinde. Dolayısıyla sunulan teklif yasalaşırsa 160 bin kişi bu aftan yararlanacak" diye konuştu.Celal Adan, partisinin Sultangazi İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği ‘Ülkede ve ülküde birlik gecesi’ programına katıldı. Partililerin yoğun ilgisiyle karşılanan Adan, açıklamalarda bulundu.

'HAPİSHANELERİN KAPASİTESİ TUTUKLU SAYISINI TAŞIMAMAKTADIR'

MHP'nin Pazartesi günü Meclis Başkanlığı'na sunacağı af teklifinin Türkiye’nin bir problemi olduğuna vurgu yapan Adan, şunları söyledi:

“Milliyetçi Hareket Partimizin Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız Bey çok kapsamlı, Türkiye’nin bir problemini ortaya koydu. Bu problemin çözülmesi lazım. Hapishanelerde hükümlü, tutuklu sayısı 250 binin üzerinde. Dolayısıyla sunulan teklif yasalaşırsa 160 bin kişi bu aftan yararlanacak. Belli sıkıntılar var. Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Ekonomik sıkıntılar var. Bunlardan dolayı mağdur olmuş vatandaşlarımızın bir an önce hürriyetlerine kavuşması doğru bir olaydır. O bakımdan inşallah hayırlı olur. Bu mesele sadece bir siyasi partinin meselesi değil, Türkiye’nin meselesidir. Hapishanede insanlar sırt sırta yatmaktadırlar. Hapishanelerin kapasitesi tutuklu sayısını taşımamaktadır. O bakımdan belli suçlar hariç özellikle çocuklara tacizde bulunanlar, çocuklara haksızlık yapanlar, kadın cinayetlerine öncülük yapanlar, cinayet işleyenler, FETÖ'cüler, PKK’lılar bu affın dışındadır. Sadece sosyal sebeplerden dolayı sıkıntıya düşmüş, hata yapmış vatandaşlarımızın hürriyetlerine kavuşması noktasında MHP’nin ortaya koyduğu iradeye inanıyorum ki bütün siyasi partilerde destek verecektir"

Zaman zaman idamın gündeme getirilerek tartışıldığını ifade eden TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, idam teklifinin meclise sunulması halinde partisinin bu teklifi de destekleyeceğini belirtti.

'BAZI AK PARTİLİLERİN CUMHUR İTTİFAKI’NI KAVRAYAMADIKLARI ORTAYA ÇIKMIŞTIR'

AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in 'AK Parti her yerde seçimlere girecektir. Her ilçede aday çıkaracak şekilde partimiz çalışmalarını yürütüyor. AK Parti'nin bir yerde seçime girmemesi söz konusu değil' şeklindeki ifadelerine de değinen Celal Adan, şunları söyledi:

“Cumhur İttifakı’nın üzülerek söylüyorum bazı Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticileri tarafından tam kavrandığı noktasında endişelerimiz var. Zaman zaman partilerini bağlamamakla birlikte yaptıkları açıklamalarla Cumhur İttifakı’nı kavrayamadıklarını görüyoruz. Bundan dolayı büyük üzüntü duyduğumuzu ifade etmek isterim. Cumhur İttifakı Türkiye’nin menfaati ile ilgili bir ittifaktır. Cumhur İttifakı Türkiye’nin birlik, beraberlik ittifakıdır. Cumhur İttifakı Türkiye’ye yapılacak olan saldırılara karşı kurulmuş bir ittifaktır. Cumhur İttifak’ı Türk devleti, Türk milleti için kurulmuş bir ittifaktır. Dolayısıyla bu ittifakı zaman zaman klasik siyaset tarifleriyle tarif edenlerin bu işi kavramadıkları ortaya çıkmıştır. Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu meseleyi görüştüklerinde milletimizi rahatlatan bir kararın çıkacağından endişe etmiyorum. Çünkü Cumhur ittifakı devam etmelidir. Bu yerel seçimlere bizim bakış tarzımız, Cumhur ittifakının zarar görmeyeceği bir süreç olarak tarif edilmekte. Bu da doğrudur. O bakımdan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin sözcülerinin meseleyi kavrayarak, analiz ederek, MHP’nin ne söylediğini kavrayarak açıklama yapmalarında fayda var. Sadece Ömer Çelik’in değil, zaman zaman Numan Kurtulmuş’un da yaptığı açıklamalar var. Akıllarına geldiği gibi konuşmaları son derece yanlış."

"MHP''den AKP''ye af tepkisi: Bazı AKP''liler ''Cumhur İttifakı''nı kavramadıkları ortaya çıkmıştır" haberi, 23 Eylül 2018 tarihinde yazılmıştır. 23 Eylül 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan MHP''den AKP''ye af tepkisi: Bazı AKP''liler ''Cumhur İttifakı''nı kavramadıkları ortaya çıkmıştır haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MHP''den AKP''ye af tepkisi: Bazı AKP''liler ''Cumhur İttifakı''nı kavramadıkları ortaya çıkmıştır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  2. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  3. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  4. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  5. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  6. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
  7. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
  8. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
  9. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
  10. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  11. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  12. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
  13. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
  14. 20:08 ÖSYM tarafından bu hafta sonu 4 sınav yapılacak
  15. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  16. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  17. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
  18. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  19. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
  20. 19:33 Limonlu Bisküvili Pasta: Lezzetli ve Kolay Tarif
Politika Haberleri