MHP'li isim HDP'li isme Meclis'te 'yavşak' dedi

MHP'li isim HDP'li isme Meclis'te 'yavşak' dedi

MHP'li isim HDP'li isme Meclis'te 'yavşak' dedi TBMM Genel Kurulu Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un ‘yavşak’ sözleri gerilime neden oldu. Gerilim nedeniyle verilen aradan sonra ise ‘Sam Amca’ polemiği yaşandı.

TBMM’de yeni yasama yılının ilk gerginliği yaşandı. Genel Kurulda grup önerilerinin görüşülmesinden önce ilk olarak ‘yavşak’ daha sonra da ‘Sam Amca’ tartışması yaşandı.

Meclis Genel Kurulu’nda söz alan Adalet ve Kalkınma Partisi Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, 6-8 Ekim Kobani olaylarının HDP’nin “Sokağa çıkın ve her yeri Kobani’ye çevirin” talimatıyla başlatıldığını iddia etti. Ayvazoğlu’na HDP’li milletvekilleri, “Suç işliyorsun, yalan söylüyorsunuz. Yalancılık yapmayın!” diye tepki gösterdi.

AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci de Kobani olaylarının eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş çağrısıyla başladığını savundu, HDP’li milletvekilleri, “Ayıptır, ayıp! HDP’nin 37 üyesi katledildi”, “Yalana devam” diye karşı çıktı.

Bu arada Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un “yavşak” diye bağırdığı sözler tutanaklara yansıdı. HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir Kılavuz’a “Daniskası sensin lan! Sana yakışıyor mu küfür? “Küfrettin. Defalarca, bin katıyla sana iade ediyorum!” dedi.

“Yavşak” ifadeleri tutanaklara yansıyan Olcay küfür ettiği iddialarını reddetti, Aydemir’e “Terbiyesiz! Ahlaksız herif!” diye bağırdı. Gerilim karşılıklı sözlerle devam ederken Milliyetçi Hareket Partisi ve HDP milletvekilleri birbirinin üzerine yürüdü. Bunun üzerine genel kurula 15 dakika ara verildi.

ARADAN SONRA ‘SAM AMCA’ POLEMİĞİ YAŞANDI

Aranın ardından bu kez de “Sam Amca” polemiği yaşandı. Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Parlamenter sistemi talep edenlerin ortak noktası şu, milletin doğrudan cumhurbaşkanını seçme hakkını elinden almak istiyorlar. Bu zillet ittifakı rıza göstermemiş” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise “İttifakımız adını milletten alıyor, sen millete zillet yakıştırması yapmaya başlarsan bu siyasi iktidarın gücünden değil tükenmişliğin itirafından başka bir şey değildir. Allah yardımcınız olsun, bundan sonra daha çok çirkinleşeceğiniz, çirkefleşeceğiniz anlaşılıyor. Kendine zillet diyen millet seçim için gün saymaktadır” karşılığını verdi.

Bunun üzerine yeniden söz alan Akbaşoğlu, “Ben millete zillet demedim bu nedenle bana sataştı. Yalan siyasetine bizzat yalanın mücessem hale geldiği noktaya özenilmemeli. Kendi tabanlarını bile kandıran ittifaka dönük değerlendirme yaptım bunun dışında bir değerlendirmem olmadı. PKK ‘Kürt’ diyerek aldattı, FETÖ ‘hizmet’ diyerek aldattı, siz de ‘millet’ diyerek milleti aldatıyorsunuz” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da söz alarak, şunları söyledi: “Beyefendi kendisini hakikat sanıyor, hakikat olunmaz hakikat aranır. Yalanla iftira ile aranmaz grup toplantı salonlarına LED ekranlar konularak, yalan algı yaratmak yarattığı algıyı yönetmeye kalkışmak. FETÖ şunu kandırdı, PKK şunu kandırdı diyorsunuz. FETÖ, PKK, önce sizi kandırdı. Bizi aldatmak kandırmak öyle kolay değil, siz kandırılmış da değilsiniz işinize geldiği için öyle davrandınız.”

Akbaşoğlu’nun “Nedir zillet ittifakı, Sam amcanın gölgesinde yapılan ittifak. Sonuç ittibariyle, açık ve seçik bir şekilde konuştuk” ifadeleriyle Genel Kurul’da yeniden tartışma çıktı. CHP ve İYİ Parti grup başkanvekilleri ayağa kalkarak tepki gösterdi. TBMM Genel Kurulu’nda gerginlik dinmeyince, TBMM Başkanvekili Bilgiç, 30 dakika ara vererek grup başkanvekillerini Başkanlık Divanı’nın arka odasına davet etti.

FOTOĞRAF: DUVAR

"MHP'li isim HDP'li isme Meclis'te 'yavşak' dedi" haberi, 07 Ekim 2021 tarihinde yazılmıştır. 08 Ekim 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan MHP'li isim HDP'li isme Meclis'te 'yavşak' dedi haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MHP'li isim HDP'li isme Meclis'te 'yavşak' dedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  5. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  6. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  7. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  8. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  9. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  10. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  11. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  12. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  13. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  14. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  15. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  16. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  17. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  18. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  19. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  20. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
Politika Haberleri