MHP''nin af ısrarı sürüyor: Cezaevindekiler bir talimatla isyanlar başlatırlarsa ne olur?

MHP''nin af ısrarı sürüyor: Cezaevindekiler bir talimatla isyanlar başlatırlarsa ne olur?

MHP''nin af ısrarı sürüyor: Cezaevindekiler ... MHP İstanbul Milletvekili Bülent Karataş, "Kader kurbanı olan insanları ayıklayıp dışarı çıkartın, Türkiye biraz rahatlasın" dedi.

TBMM Genel Kurulunda, 2017 Yılı Kamu Denetçiliği Kurumu Raporu Hakkında, Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon Raporu görüşülüyor.

'FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞINI ARAŞTIRALIM DEDİK KABUL ETMEDİNİZ'

Rapor üzerinde İyi Parti Grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, geçen günlerde iki askerin donarak şehit olduğunu anımsatarak "Bu gibi olaylar yeniden yaşanmasın diye 'Bu olayları araştıralım' dedik, 'Yok' dediniz. Fındık üreticilerinin sorunlarını teklif ettik, bunu da kabul etmediniz. İktidara muhalif olan herkesi FETÖ'cü ilan ettiniz. İki kez 'Gelin, FETÖ'nün siyasi ayağını araştıralım' dedik, kabul etmediniz. Emeklilikte yaşa takılanları gündeme getirdik ama heveslerini kursağında bıraktınız" diye konuştu.

Lütfü Türkkan, vatandaşın sorunlarının çığı gibi büyüdüğünü savunarak "Gemi her yönüyle su almıştır. Sesini yükselten herkes fitne çıkarmakla suçlanıyor." dedi.

Tarım arazilerinin yeterli derecede ekilip biçilmediğini söyleyen Türkkan, "Türkiye'nin çok verimli tarım arazileri varken Sudan'a gidip orada tarım arazisi kiralayarak tarımımızı geliştirmeye çalışıyoruz. Yürütme de en az bizim kadar bu konunun üzerine gitmelidir. Gerçekten Türkiye açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir. Eğer ekemezsek 81 milyon nüfusu nasıl doyuracağız? Bunun ciddiyetle ele alınması lazım" ifadesini kullandı.

'CEZAEVLERİNDEKİLER BİR TALİMATLA İSYANLAR BAŞLATIRLARSA NE OLUR?'

MHP Grubu adına söz alan İstanbul Milletvekili Bülent Karataş, Kamu Denetçiliği Kurumuna yapılan başvurularda artış yaşandığını söyledi.

Hakkında en fazla başvuru yapılan idarenin Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu, bunu Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, mahalli idareler, üniversiteler, ÖSYM ve YÖK'ün izlediğini belirten Karataş, kuruma en fazla başvurunun İstanbul ve Ankara'dan, en az başvurunun Şırnak'tan yapıldığını kaydetti.

Karataş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dile getirdiği, parti olarak TBMM Başkanlığına sundukları, şartlı ceza indirimi teklifi ile ilgili görüşlerini de açıkladı. Karataş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cezaevindeki FETÖ'cüler, PKK'lılar, caniler, istismarcılar ayıklandıktan sonra kalanların büyük çoğunluğu çocuk, genç. Cezaevindeki hayat, insan onuru ile pek bağdaşmayan bir hayat. Bu zemini işledikleri takdirde Türkiye büyük bir felakete sürüklenebilir, Gezi olaylarından çok daha korkunç ve gaddar olabilir. Cezaevindekiler kader kurbanı olmaktan çıkıp, FETÖ ve PKK'nın kurbanı haline gelir. Bir talimat ile isyanlar başlatırlarsa ne olur? Kader kurbanı olan insanları ayıklayıp dışarı çıkartın, Türkiye biraz rahatlasın. Teröristler iki-üç kişilik yerlerde tutuluyor. Kader kurbanı olan suçluların koğuşuna birer ajanlarını gönderiyor, bu teröristler orada fitne yayıyorlar. Cezaevleri Afrin'de atılan bombalardan daha tehlikeli bir hal alıyor. 'Rahşan affı tekerrür etti' diyorlar, 'Alaattin Çakıcı, Kürşat Yılmaz affı geliyor' diyorlar. Acele ve ezbere konuşmayın lütfen. Bu insanları topluma kazandırmak için inisiyatif üstlenmeyelim mi? Cezaevleri pimi çekilmiş bomba gibidir, partimizin teklifi af teklifi değil, şartlı ceza indirimidir".

'KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU DAHA İTİBARLI HALE GETİRİLMELİ'

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ise Kamu Denetçiliği Kurumuna yapılan 300'e yakın başvurunun sonuçlandırıldığını söyledi. Kurumun ilgili kurum ve kuruluşlara tavsiyelerde bulunduğunu aktaran Başaran, kurumların bu tavsiyeleri yerine getirmediğini iddia etti.

HDP'li Başaran, kurumun daha itibarlı hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'de hukuk ve demokrasinin kalmadığını öne süren Başaran, "Sürekli operasyonlar yapılıyor. Batman'da geçen gün bir operasyon yapıldı. Polis bir eve gidiyor, 'Üçünüzden birini alacağız, kendiniz seçin' diyor. Doğal olarak baba kendisini söylüyor ve o baba tutuklanıyor. Ülkenin geldiği durumu siz düşünün." dedi.

"MHP''nin af ısrarı sürüyor: Cezaevindekiler bir talimatla isyanlar başlatırlarsa ne olur?" haberi, 01 Kasım 2018 tarihinde yazılmıştır. 01 Kasım 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan MHP''nin af ısrarı sürüyor: Cezaevindekiler bir talimatla isyanlar başlatırlarsa ne olur? haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MHP''nin af ısrarı sürüyor: Cezaevindekiler bir talimatla isyanlar başlatırlarsa ne olur? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  2. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  3. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  4. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  5. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  6. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  7. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  8. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  9. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  10. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  11. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  12. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  13. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  14. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  15. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  16. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  17. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  18. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  19. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  20. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
Politika Haberleri