Midyat’taki liseden tıp ve diş hekimliği fakültelerine 4 yılda 159 öğrenci

Midyat’taki liseden tıp ve diş hekimliği fakültelerine 4 yılda 159 öğrenci

Midyat’taki liseden tıp ve diş hekimliği fak... Mardin'in Midyat ilçesinde, 4 yıl önce eğitime başlayan Midyat Fen Lisesi'nden bu yıl mezun olan öğrencilerle birlikte bugüne kadar 113 öğrenci tıp, 46 öğrenci de diş hekimliği fakültelerine yerleşmeye hak kazandı.

Bu başarının öğrencilere örnek olması için okul bahçesine kazananların adlarının yazılacağı "Başarı Anıtı" yapıldı.

Midyat'ta 4 yıl önce eğitim vermeye başlayan Midyat Fen Lisesi'nden bugüne kadar 480 öğrenci mezun oldu. Bu öğrencilerden 225'i, girdikleri YKS sınavında aldıkları puanlarla Türkiye'de ilk 50 bin öğrenci arasında yer alarak çeşitli üniversitelere yerleşti. Bu sene mezun öğrencilerden 25'i tıp, 2'si diş hekimliği, 4'ü eczacılık, 5'i mühendislik ve 2'si de hukuk fakültelerine yerleşti. Bu yılla beraber bugüne kadar mezun olan öğrencilerden 113'ü tıp, 46'sı diş hekimliği, 47'si mühendislik, 27'si eczacılık, 54'ü hemşirelik, 23'ü öğretmenlik, 11'i hukuk ve 25'i de üniversitelerin diğer bölümlerine yerleşmiş oldu.

'BAŞARI ANITI'

Öğrenciler, hem ilçenin hem de ailelerinin gururu olurken, okul yönetimince de bu başarının diğer öğrencilere örnek olması amacıyla okulun bahçesine adlarının yazılı olacağı "Başarı Anıtı" yapıldı. Kaymakam Ahmet Solmaz, İlçe Mili Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, okul idaresi, öğretmenler ve üniversiteye yerleşen öğrencilerin katıldığı törende başarılı öğrenciler, adlarının yazılı olduğu yıldızları anıta yerleştirdi. Öğrencileri tebrik eden Solmaz, 4 yılda 113 tıp fakültesinin çok iyi bir rakam olduğunu dile getirerek, "Tıp fakültesi toplumda bilinen bir meslek olduğu için kriter bu görünse de diğer bölümlere yerleştirmede de okulumuz çok önemli bir başarısı var" diye konuştu.

Okul müdürü Ramazan Aykat da okullarının her sene başarısını katlayarak ilerlediğini belirtip, "Bu sene 48 öğrencimiz tercihte bulunup çok güzel üniversitelere yerleşti. Bunlardan 25'i tıp, 2'si diş hekimliği ve devamında da hukuk, eczacılık, mühendislik gibi bölümler geliyor. Lisemiz şu ana kadar 480 öğrenci mezun verdi. Bu 480 öğrencinin 225'i Türkiye'de ilk 50 binde yer aldı. İstatistiksel olarak baktığımızda da okulumuz şu ana kadar 113 tıp fakültesi kazanan öğrenci çıkarmış. Bu başarının daimi olmasını istiyoruz. Şu an okuyan öğrencilerimize örnek teşkil etmesi için bir anıt yapma kararı aldık. Okulumuzdan mezun olmuş ve YKS'de ilk 5 bine giren öğrencilerimizin isimlerinin yer alacağı anıtın açılışını yaptık" dedi.

'ÜLKEME YARARLI DOKTOR OLMAK İSTİYORUM'

İstanbul Tıp Fakültesi'ni kazanan Eylem Koçan da "Küçüklükten beri amacım doktor olmaktı. Onu başardığım için ben mutluyum, ailem mutlu. Çevremdeki kişilere örnek olmak beni mutlu eder. Gelecekte ülkeme yararlı bir doktor olmak, ülkemdeki insanlara hizmet ediyor olmak için okuyorum. Okuldaki hocalarımız sağ olsunlar. Onların ilgisi, okulun bize verdiği eğitim her zaman iyiydi ve her yerde bizim okul duyulmaya başlıyor. Bunun için de çok mutluyuz. İnşallah başarıları katlanarak devam eder" diye konuştu.

 

"Midyat’taki liseden tıp ve diş hekimliği fakültelerine 4 yılda 159 öğrenci" haberi, 21 Ağustos 2022 tarihinde yazılmıştır. 21 Ağustos 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan Midyat’taki liseden tıp ve diş hekimliği fakültelerine 4 yılda 159 öğrenci haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Midyat’taki liseden tıp ve diş hekimliği fakültelerine 4 yılda 159 öğrenci 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:40 Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Yeni anayasa bir vizyon ister fakat ortada bundan eser yok
  2. 09:34 ATV'nin sevilen dizisi için apar topar final kararı
  3. 09:30 Alman basını: Nico Hulkenberg Audi ile anlaştı, resmi açıklama yakın
  4. 09:24 Yeni anayasa için havuz kurulacak: Süreci Numan Kurtulmuş yönetecek
  5. 09:16 Pazarcık'ın yeni belediye başkanı anlattı: Son mesai saatinde 4.5 milyonluk fatura kesildi
  6. 09:13 Fatih Terim isyan etti: Böyle bir hakem masraf edip Fransa'dan mı getirilir
  7. 09:06 İstanbul boğazındaki ünlü mekanda tecavüz skandalı
  8. 09:00 Çorlu tren kazası davası bugün
  9. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  10. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  11. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  12. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  13. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  14. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  15. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  16. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  17. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  18. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  19. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  20. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
Eğitim Haberleri