Migros rekabet cezasının iptali için mahkemeye başvuracak

Migros rekabet cezasının iptali için mahkemeye başvuracak

Migros rekabet cezasının iptali için mahkeme... Migros Ticaret A.Ş., Rekabet Kurumu tarafından verilen para cezasının ardından yargıya başvuracak.

Migros tarafından KAP’a yapılan açıklamada, Rekabet Kurumu'nun bazı tedarikçi firmaların yanı sıra, Migros’un da dahil olduğu beş perakende şirketinin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ("Kanun") 4. maddesini ihlal ettiğine ve taraflara idari para cezası uygulanması gerektiğine, bununla birlikte Rekabet Kurumu’nun 28.10.2021 tarihli Kurul kararı ile Migros’un da dahil olduğu beş perakende şirketine aynı kapsamda para cezası uygulandığından, yeni bir cezanın hükmedilmesine yer olmadığına karar verildiği aktarıldı.

Açıklamada, “Her ne kadar Kurul tarafından şirketimiz hakkında bir idari para cezası uygulanmamasına karar verilmiş olsa da, Kanun'un 4. maddesinin ihlal edildiğine ilişkin hükmün iptali istemiyle yasal süresi içinde idari yargı yoluna başvurulacaktır” denildi.

Açıklamada şirketin, faaliyetlerini her zaman kanunlara ve yasal düzenlemelere uygun şekilde sürdürdüğü, 68 yıldır koruduğu, müşteriye en kaliteli ürün ve hizmetleri en uygun fiyatlarla sunma iradesinin kesintisiz süreceği belirtildi.

Ne olmuştu?

Rekabet Kurumu, Migros'un da aralarında bulunduğu market zincirleriyle ilgili ortak tedarikçiler aracılığıyla dolaylı temaslar yoluyla fiyatların veya fiyat artışlarının koordinasyonunun sağlandığı, yine ortak tedarikçiler aracılığıyla geleceğe yönelik fiyatlar, fiyat artış tarihleri, dönemsel aktiviteler ve kampanyalar gibi rekabete hassas bilgilerin paylaşıldığı, fiyat indirimine giden veya pazar genelinde fiyatların arttığı dönemde henüz fiyat artışı yapmayan perakendecilerin fiyatlarına tedarikçiler aracılığıyla müdahale edilmek suretiyle söz konusu fiyatların tüketiciler aleyhine yükseltilmesinin sağlandığı, rakip fiyatlarının yükselmemesi halinde ürün özelinde fiyat düşürme (bozma) gibi çeşitli stratejiler yoluyla teşebbüsler arasındaki danışıklılığa uyumun sürekli olarak gözetildiği saptandı bulgusuna ulaşmıştı.

Böylelikle adı geçen perakendecilerin satışa sundukları pek çok ürünün perakende satış fiyatlarının tespiti amacına sahip, topla-dağıt karteli niteliğindeki anlaşmalar veya uyumlu eylemlerle Kanunun 4. maddesini ihlal ettikleri belirlendi. Bu nedenle adı geçen teşebbüslere idari para cezası uygulanması gerektiğine, ancak 2021 yılındaki Kurul kararı ile ceza verildiğinden "aynı fiilden dolayı iki kez yargılama olmaz" hukuk genel ilkesi çerçevesinde söz konusu teşebbüsler bakımından mevcut soruşturma kapsamında yeni bir idari para cezasına hükmedilmesine yer olmadığına kararı çıktı.

"Migros rekabet cezasının iptali için mahkemeye başvuracak" haberi, 22 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 22 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Migros rekabet cezasının iptali için mahkemeye başvuracak haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Migros rekabet cezasının iptali için mahkemeye başvuracak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 16 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:51 Kenan İmirzalıoğlu'nun dizisi belli oldu!
  2. 02:47 Yalı Çapkını biterken, Mert Ramazan Demir adını başka projede duyuracak!
  3. 02:42 İddiaya göre, Turgut Altınok'un kızı Dışişleri Bakanlığı'na atandı
  4. 02:42 Maliye, IBAN ile ödeme talep edenlere karşı sıkı denetimler başlattı: Ceza kesilecek!
  5. 02:37 Bursaspor Kulübü 14 yıl önce bugün Süper Lig şampiyonuydu! İşte o mazi!
  6. 01:16 AB'den İsrail'e Refah'taki Askeri Operasyonu Durdurma Çağrısı
  7. 01:11 İsrail Saldırısında Hizbullah Komutanı Öldü, Çatışmalar Devam Ediyor
  8. 01:09 Sır saklayamayan 5 burç!
  9. 01:05 Saç tokasıyla nasıl ev sahibi oldu?
  10. 01:02 Şok üzerine şok: Kafeden gelen hesapta beklenmedik ücret!
  11. 01:00 Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı
  12. 01:00 Türkiye'nin Borçlanma Piyasası Canlanıyor: Fitch Raporu
  13. 00:57 Kilo sorunu ertesi gün haplarını etkisiz hale getirebilir mi? Uzmanlar uyardı!
  14. 00:54 Naci Görür bu defa Akdeniz'i gösterdi: 3 fay hattına dikkat çekti!
  15. 00:39 Beşiktaş'a 4.5 milyon Euro'luk bir şok: Kesin karar verildi
  16. 00:33 Doğal Yöntemlerle Rahatlayın: Bu Bitkinin Buharı Strese ve Uyku Problemlerine Birebir!
  17. 00:31 Resmi Gazete'de duyuruldu: Tıp ve diş hekimliği sınavlarında değişiklik yapıldı
  18. 00:27 Xbox Game Pass kullanıcılarına sevindirici haber! Hellblade II geliyor!
  19. 00:17 Türkiye'ye doğru yol aldı: Tunus'u geçti!
  20. 00:09 Meteorolojiden uyarı geldi: Sağanaklar artan sıcaklar ile geliyor!
Türkiye Haberleri