Millet değil rant bahçeleri!

Millet değil rant bahçeleri!

Millet değil rant bahçeleri! Kayyum belediye, millet bahçesi için kapalı ihale ile 1.6 milyon harcıyor.

TOKİ ve yerel yönetimler; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın her kentte “yatılıp yuvarlanılması” için yapılmasını istediği Millet Bahçeleri ve Millet Kıraathaneleri için kollarını sıvadı, ihale masalarına oturdu.

Kayyum ile yönetilen Tunceli Belediyesi’nin Millet Bahçesi için sadece belediye tarafından davet edilen firmaların katıldığı kapalı ve pazarlık usulü ile gerçekleşen ihalede 1 milyon 694 bin TL bedelle Tuncelili bir firmaya verildiği ortaya çıktı.

Diyarbakır Millet Bahçesi’nin sadece peyzaj projesinin 200 bin TL’ye ihale edildiği öğrenilirken; Konya’daki Millet Kıraathanesi kurulumu için 224 bin lira, Gaziantep’teki kıraathanenin sadece dekorasyon projesi için ise 218 bin liralık sözleşme imzalandığı görüldü.

Erdoğan, Millet Bahçesi ve Millet Kıraathanesi vaadini seçimlerin ardından “100 günlük icraat programına” koydu. Cumhuriyet'ten Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre, Millet Bahçeleri için ilk olarak “Alacaksınız çoluğunuzu çocuğunuzu, çimlerin üzerinde yuvarlanacaksınız” tanımlamasını yapan Erdoğan, İstanbul’daki 5 Millet Bahçesinin açılış töreninde de “Yapacağız, isteseniz de istemeseniz de yapacağız” dedi. Erdoğan’ın yaptığı ilk açıklamadan itibaren belediyeler ve TOKİ, bahçe ve kıraathaneler için harekete geçti.

En dikkat çeken Millet Bahçesi ihalesine kayyım tarafından yönetilen Tunceli Belediyesi’nde imza atıldı. Kentteki Atatürk Mahallesi’nde yapılan Millet Bahçesi ihalesi 9 Ekim’de açıldı. İhale; Kamu İhale Yasası’nın 21/B düzenlemesinde tarif edilen usulle, yani kapalı pazarlık yöntemiyle gerçekleşti. Kapalı ihalede belediyenin seçtiği 2 firma teklif verdi. 15 Ekim’de, Tunceli merkezli An-Fa İnşaat ile 1 milyon 694 bin liralık sözleşme imzalandı. Yasaya göre bu ihale usulünün işlemesi için “doğal afet, salgın hastalık, can veya mal kaybı tehlikesi” gibi gelişmelerin yaşanması gerekiyor.

Diyarbakır’da ise TOKİ, Yenişehir ilçesinde yapılacak Millet Bahçesi’nin peyzaj projesinin hazırlanması için ihaleye çıktı. İhaleyi 201 bin TL bedelle İstanbul firması Zeo Mimarlık kazandı. İhale sonucu sözleşme 19 Eylül’de imzalandı. TOKİ sadece Diyarbakır Millet Bahçesi için değil Trabzon için de pazarlık usulü ile ihale gerçekleştirdi. Bahçenin peyzaj projesinin hazırlanması için 10 Ekim’de gerçekleşen ihaleyi Ankara firması YYK Mimarlık 200 bin 750 TL bedelle kazandı. Öte yandan Giresun, Hatay, Adana, Mersin ve Malatya illerinde yapılacak Millet Bahçesi projelerinde zemin ve temel etüt raporu hazırlatılması işi için de TOKİ’nin ihaleye çıktığı öğrenildi. Konya Meram’da yapılması planlanan Millet Kıraathanesi için Mehmet Vehbi Mahallesi’nde bulunan Rabia Spor Merkezi’nin zemin katı tercih edildi. Bu ihale için de pazarlık usulü benimsendiği için ayrıntılar gizlendi. Ancak ihale dosyasında Ankaralı bir firmanın 224 bin 750 TL bedelle ihaleyi kazandığı görüldü.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ise Gazikent’teki Şehit Adem Yavuz Parkı’ndaki Millet Kıraathanesi’ni donatmak için dekorasyon ihalesine çıktı. Kıraathanenin dekorasyon ihalesi 218 bin 560 TL bedelle sözleşmeye dönüştü. Nevşehir’de kurulacak Millet Kıraathanesi için açık usulle açılan ihale ise “ihaleye teklif veren istekli çıkmaması” gerekçesiyle iptal edildi.

"Millet değil rant bahçeleri!" haberi, 04 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 04 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Millet değil rant bahçeleri! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Millet değil rant bahçeleri! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  2. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  3. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  4. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
  5. 18:35 Çorlu Tren Kazası Davasında Mahkeme Kararı Açıklandı
  6. 18:31 Mart ayında ABD'de bekleyen konut satışları arttı
  7. 18:31 Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'
  8. 18:24 Zelenski, ABD'ye Teşekkür Etti ve Putin'e Karşı Birlik Çağrısı Yaptı
  9. 18:23 SGK'dan Dev Yaptırım! Maaşları Kesiliyor, Verilen Paralar Faiziyle Geri Alınıyor
  10. 18:23 Altın Fiyatlarında Dev Düşüş ? Uzmanlar O Tarih İçin Uyarıda Bulundu!
  11. 18:20 İngiltere'den Düzensiz Göçmenler için Ruanda Planı: Yeni Anlaşma Hakları Güvence Altına Alıyor
  12. 18:16 A Milli Takımımızın UEFA Uluslar Ligi Heyecanı Başlıyor: İlk Maçlar Belli Oldu!
  13. 18:10 Isua Kayaları: Dünya'nın Manyetik Geçmişine Işık Tutuyor
  14. 18:05 O Futbolcunun Galatasaray'daki Sonu Geldi: Okan Buruk, Yıldız Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
  15. 17:59 Galatasaray Süper Lig'de Zafer Peşinde: Üst Üste Kazanma Rekoruna Koşuyor!
  16. 17:58 Ekonomist Demirtaş: Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Hatalı!
  17. 17:55 Beyaz Eşya Sektörü: İç Pazarda Artış, İhracatta Düşüş
  18. 17:30 ACER Raporu: Avrupa'da LNG Talebi Artıyor
  19. 17:23 Sağlıklı ve Lezzetli: Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi!
  20. 17:18 Nijerya'daki Hapishane Tahrip Oldu: Kaçaklar Yakalanıyor, Halk Uyarılıyor
Gündem Haberleri