Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den kayıt ücreti, sınıf annesi ve devamsızlıklara ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den kayıt ücreti, sınıf annesi ve devamsızlıklara ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den kayıt üc... Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde önemli açıklamalarda bulunmuş oldu. “Herhangi bir okul yöneticisinin ‘Ben sizin çocuğunuzu okula kayıt etmek için sizden kayıt ücreti istiyorum’ diyebilecek bir inisiyatif alanı yok.” diyen Bakan...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca, okul öncesi ve ilköğretim 1’inci sınıf öğrencileri için hazırlanan ve rehberlik uygulamalarını içeren program bugün başladı.

Yeni eğitim öğretim yılı ise tüm sınıflar için önümüzdeki hafta başlayacak.

Yaklaşan yeni eğitim yılı öncesinde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulunmuş oldu.

YENİ MÜFREDATA KADEMELİ GEÇİŞ

Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk olan Bakan Tekin, “Geçtiğimiz mayıs ayı başı itibarıyla onay süreci tamamlanan bir müfredatımız var. Bu müfredat bu yıl her kademenin ilk sınıfında uygulanmaya başlanmış olacak.” dedi.

"TOPLUMSAL YAPININ İHTİYACI KARŞILANACAK"

Sistemi ciddi bir revizyona tabi tuttuklarını anlatan Bakan Tekin, “Hepsini bir anda hayata geçirmek belli sınıflarda belli kayıpları doğurabilir. O yüzden kademeli olarak geçmeyi planladık.” dedi.

Bakan Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin beceri temelli olduğunu belirterek, “Toplumsal yapımızın gereksinim duyduğu bir müfredat oluştu.” diye konuştu.

OKULLARDA KAYIT ÜCRETİ TALEBİ

Bakan Tekin’e okullarda kayıt ücreti talebine ilişkin bir soru da yöneltildi.

“Herhangi bir okul yöneticisinin ‘ben sizin çocuğunuzu okula kayıt etmek için sizden kayıt ücreti istiyorum’ diyebilecek bir inisiyatif alanı yok.” diyen Bakan Tekin şu şekilde devam etti:

“Okul yöneticilerimizin hiçbirisinin böyle bir inisiyatif kullanma yetkisi yok. Bir ilköğretim müdürümüz, zaten adrese dayalı olarak kendi okulunun çevresinde hangi mahallede hangi çocuk kendisine kayıt yaptıracak biliyor. Okul müdürlerimizin bu pozisyona düşürülmesinden rahatsızım.

Bu tartışmaların iki kaynağı var. Birincisi insanlar büyük oranda etrafından duydukları ‘Şu okul daha iyi’ yaklaşımla kendi adres bölgesinde olmayan bir okula çocuğunu yazdırmak istiyor. Bunu gidip söylediğinde okul yöneticisinin kendisinden kayıt ücreti istediğini söylemiş olabilir. Bunun haricinde bir seçeneğimiz yok.

İkinci alternatif şu olabilir; veliler öğretmen seçmek isteyebilirler. Burada bir kafa karışıklığına sebebiyet verebilecek bir durum söz mevzusuydu. Çocuklarımızın artık birinci ve beşinci sınıfa kayıt olduklarında, sınıf öğretmeni tercihi mevzusunda okul müdürlerimizin zor durumda kalmasını önleyecek biçimde merkezi bir yerleştirmeyi yapacağız.”

FAHİŞ KİTAP FİYATLARI VE DEVAMSIZLIK KONUSU

Bakan Tekin, özel okullardaki fahiş kitap fiyatlarına da değindi. Bakan Tekin, fahiş fiyat uygulayan okullara yaptırım uyguladıklarını söyledi.

Bazı öğrencilerin, af beklentisiyle devamsızlık yaptığını söyleyen Bakan Tekin, devamsızlık ve sınıf tekrarıyla ilgili af gündemlerinin olmadığını altını çizdi.

Mesleki ve teknik eğitim liseleri bünyesinde ortaokullar açmaya başladıklarını belirterek, nitelikli iş gücü yetişmesi açısından sektörle birlikte ciddi adımlar attıklarını söyledi.

SINIF ANNESİNE İZİN YOK

Bakan Tekin, yayın öncesinde ise öğretmenlere seslendi.

Tekin, sözlerinin başlangıcında 2023-2024 eğitim öğretim yılındaki fedakarlık, çaba ve emekleri için öğretmenlere teşekkürlerini sundu.

Bakan Tekin, “Bizim bu yılki birinci gündemimiz Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin sağlıklı bir biçimde hayata geçirilmesi.” dedi.

Konuşmasında sınıf annesi uygulamasına da değinen Bakan Tekin, “Sebep olduğu olumsuzluklar sebebiyle 'sınıf annesi' uygulamasına ve benzeri isimlerle mevzuatta yer almayan bir veli desteğine de izin vermediğimizi size yeniden hatırlatmak isterim.” diye konuştu.

"Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den kayıt ücreti, sınıf annesi ve devamsızlıklara ilişkin açıklama" haberi, 02 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. Eğitim kategorisi altında bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den kayıt ücreti, sınıf annesi ve devamsızlıklara ilişkin açıklama haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den kayıt ücreti, sınıf annesi ve devamsızlıklara ilişkin açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 19 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:52 Arda Güler ve Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi
  2. 23:47 Burak Yılmaz: "Hakemin canı sağ olsun. Bugün bize hata yaptı ama yarın başkasına yapmasın"
  3. 23:43 Adli Tıp Kurumu raporu tamamlandı! İşte Narin Güran'ın ölüm nedeni
  4. 23:15 Eskişehir'de Yemek Borusu Genişleyen Yavru Kediden Tavuk Sesi Çıkıyor
  5. 23:10 Almanya'daki yangında hayatını kaybeden Emine ve Umut Can Çoban'ın cenaze namazı kılındı
  6. 23:07 Bahçeli'den gazeteci'nin narin sorusuna sert tepki: ''Sapık ve yanlış sorular''
  7. 23:04 Şenol Güneş'ten öz eleştiri geldi: "Bu sonuçlar ne bana ne de takıma yakışmaz"
  8. 23:03 Türkiye’de Teröre Ağır Darbe! Bakan Yerlikaya Rakamları Tek Tek Açıkladı
  9. 23:01 Evde leziz tepsi mantısı yapmanın sırrı: Tepsi mantısı tarifi ve püf noktaları!
  10. 22:59 Büyük MEB skandalı! Mülakat sonuçları yayınlandıktan sonra birden kaldırdılar!
  11. 22:54 Rus basınından flaş iddia: ''Türk bankaları çekiliyor''
  12. 22:52 İzmirliler yazdan kalma bir günün keyfini çıkaracak! 20 Eylül 2024 İzmir hava tahminleri
  13. 22:52 İstanbul 20 Eylül Cuma günü hava durumu: Gök gürültülü sağanak yağışlar olacak!
  14. 22:52 Ankara’da sonbahar rüzgarları: Yarın hava nasıl? İşte 20 Eylül 2024 Ankara hava tahminleri
  15. 22:48 Bölgedeki Tansiyon Artıyor: İsrail, Hizbullah Mevzilerini Yerle Bir Etti!
  16. 22:48 CHP'den adaylık açıklaması: "Cumhurbaşkanı Adayımız Zamanla Belirlenecek"
  17. 22:47 TFF Galatasaray'a onay çıkarttı!
  18. 22:47 Ole Saeter'den İsrail'e flaş transfer reddi: "Kanlı parayı asla kabul etmem"
  19. 22:47 Trabzonspor-Kayserispor maçı ardından ortalık çok karıştı: Burak Yılmaz taraftarın üzerine yürüdü!
  20. 22:41 Narin'in nasıl öldüğü belli oldu! Canlı yayında açıklandı
Eğitim Haberleri