Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan yüz yüze... Bakan Selçuk, ''Çocuklarımızın yüz yüze eğitimle daha fazla avantajlar elde edebilmesi için de köy okullarını ve benzeri durumdaki okulların 5 gün açılması konusunda hususi kararlar almıştık. Bu kararlara uygun zamanlarda tekrar devam edeceğiz.'' dedi.

TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının 2021 yılı bütçe görüşmelerinde konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitimle ilgili açıklamada bulundu.

Selçuk, 2019 Aralık PİSA sonuçlarının bütün dünya ile karşılaştırıldığını büyük bir ilerleme gösterdiğini, TIMSS 2019'da ise Türkiye'nin tüm alanlarda puanlarını artırdığını söyledi. 

TIMS'te beşinci sınıfta girilmesi meselesine açıklık getiren Selçuk, burada yaş gruplarının önemli olduğunu ve Türkiye'de çeşitli nedenlerden dolayı dördüncü sınıflardaki çocukların yaş ortalamasının 9,5 civarında bulunduğunu ancak TIMS ortalamasının 10,2 olduğunu, bu nedenle Norveç, İngiltere, Güney Afrika gibi bazı ülkelerin beşinci sınıfta öğrencilerini soktuklarını anlattı. 

10 yaşında beşinci sınıf çocuklarının bu araştırmaya girdiklerini belirten Selçuk, "Ortada herhangi bir bilimsel ölçütlerde sıkıntı olmadığını ifade etmek isterim." dedi. 

Selçuk, eğitimde kalite artışının, uluslararası araştırmalarla tescillenmesinin önemli olduğunu ifade ederek, "Bize bu gururu yaşatan ülkemin güzel çocuklarına, fedakar öğretmenlerine, ailelerine ve Milli Eğitim camiasına teşekkürü bir borç bilirim." dedi. 

Uluslararası ve ulusal verilerde yükselişe geçmenin sistematik uygulamalar ve bilimsel yöntemlerle güç olmadığının altını çizen Selçuk, "Bunu uluslararası arenada kanıtlamış olmak bizi memnun ediyor ve umutlarımızı artırıyor." dedi. 

Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi'nin hangi yıl, hangi koşullar altında, nereye ulaşılabileceğini fizibilitesiyle ortaya koyduğunu dile getirerek, "Kaliteli ve evrensel manada rekabet edebilir bir eğitim sistemi için adım adım 20-30 yıl sonrasını biçimlendiren politikalarla ilgili çalışmaya devam ediyoruz." diye konuştu.

Eğitim bütçesinin, 211 milyar 993 milyon 156 bin lira olarak belirlendiğini aktaran Selçuk, "Bu rakam 2021 yılı merkezi yönetim bütçesinin yüzde 15,7'sini oluşturmaktadır." bilgisini verdi. 

Selçuk, 2021 Program Bütçesi'nde bulunan 67 adet performans göstergesi ile programlar yıllık belirlenen ölçülebilir hedeflerle takip edileceğini, bunun için özel bir yazılım geliştirdiklerini belirten Selçuk, "Tekli eğitime geçiş ve okul öncesi eğitimdeki zorunluluk hedefi, uzaktan eğitim, deprem güçlendirme faaliyetleri ve meslek liselerinin atölye altyapısı gibi özel önem verdiğimiz alanlar için yatırım bütçemizi, 5,8 milyar liradan 11,3 milyar liraya çıkartıyoruz, bu da yüzde 94 oranında bir artışı gösteriyor." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Bakanlığa 2021 yılında tahsis edilen bütçe ile e–öğrenme sisteminin etkin kullanımıyla dijitalleşme stratejisine uyumlu şekilde müfredat düzenlemelerine, öğrenme kazanımları itibarıyla uluslararası standartların yakalanması amacıyla ölçme ve değerlendirme kapasitesinin güçlendirilmesine, güvenli eğitim ortamlarının sağlanmasına, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasına, öğrencilerin ruhsal ve bedensel gelişimlerini gözeten eğitim ortamlarının geliştirilmesine, Tasarım Beceri Atölyelerinin ülke çapında yaygınlaştırılmasına, yabancı dil eğitiminde ihtiyaç temelli ve katmanlı bir yapı oluşturulmasına, öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin desteklenmesine öncelik verileceğini kaydetti. 

Selçuk, 2021 yılı bütçesinde Ortaöğretim Programına 42 milyar 478 milyon lira kaynak ayrıldığını hatırlattı. 

Tüm konuların salgın sürecinin seyrine göre değerlendirilecek ve ayrıca duyurulacağını ifade eden Selçuk, "Burada bizim için esas olan yüz yüze eğitim olduğunu ve bir an önce yüz yüze eğitime geçilmesi için şartların olgunlaşmasını beklediğimizi ifade etmek isterim. Çocuklarımızın yüz yüze eğitimle daha fazla avantajlar elde edebilmesi için de köy okullarını ve benzeri durumdaki okulların 5 gün açılması konusunda hususi kararlar almıştık. Bu kararlara uygun zamanlarda tekrar devam edeceğiz." dedi. 

"Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması" haberi, 14 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 14 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:04 Sağlığınızla Kumar Oynamayın: Elektronik Sigaradan Uzak Durun!
  2. 17:37 AKP'li Turgut Altınok'un Belediye Borcu Yok Artık Dedirtti: Tam 1 Milyar 755 Milyon Lira!
  3. 17:37 Kripto Paralar Sıkı Denetime Alınıyor! Bakanlık İki Vergi Birden Getiriyor!
  4. 17:37 Fayanslariniz Parlasın! Leke Bırakmadan Fayans Temizlemenin Sırrı Ustalardan!
  5. 17:31 Azerbaycan ve Ermenistan: Almatı'da Barış Görüşmesi
  6. 17:27 Ortaköy Mahallesi'nde Sembolik Düğün: Eşeklerin Korunma Çağrısı
  7. 17:23 Fenerbahçe Doğuş Yelken Takımı Paris 2024 için 7 Sporcuyla Kota Aldı!
  8. 17:19 Galatasaray'ın Başarısının Sırrı: Okan Buruk'un Yenilikçi Oyun Taktiği
  9. 17:13 Türkiye'nin Nisan Ayı İhracatında %12'lik Artış
  10. 17:09 Genç Yetenek Lando Norris, Miami Grand Prix'inde Zafer Kazandı
  11. 17:05 Konyaaltı Teleferik Kazası: Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün Tutukluluğuna İtiraz
  12. 16:52 ATM'lerde Küçük Banknot Krizi: 20, 10 ve 5 TL'lik Banknotlar Kabul Edilmiyor!
  13. 16:49 Küçükçekmece'de Çocuğun Ölümüyle İlgili Verme Süreci Başladı
  14. 16:48 Adana'da Çiftlik Operasyonu: Silah ve Firariler Ele Geçirildi
  15. 16:47 Hazine işe koyuldu! Kripto paralara iki yeni vergi yolda
  16. 16:45 Yunusemre Belediyesi Yağlı Güreş Takımı'ndan Melih Özdemir Altın Madalya Kazandı
  17. 16:44 Beşiktaş, İtalya'ya yöneliyor: Vincenzo Italiano ve Raffaele Palladino hedefte
  18. 16:44 Nisan Ayında Enflasyon Yükselişte: TCMB Raporu Değerlendirmesi
  19. 16:43 Fransız Fırıncılar, Dünyanın En Uzun Bagetini Pişirerek Rekor Kırdı
  20. 16:38 Yellen, Japon Yenindeki Dalgalanmalara İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu
Eğitim Haberleri