Milli Eğitim'den skandal 'LGS' mesajı: Hedefsiz öğrencileri sınava sokmayın

Milli Eğitim'den skandal 'LGS' mesajı: Hedefsiz öğrencileri sınava sokmayın

Milli Eğitim'den skandal 'LGS' mesajı: Hedef... Kırıkkale İl Milli Eğitim Şube Müdür Yardımcısı Hamza Aygün, okul müdürlerine 'hedefi olmayan öğrencilerin LGS’ye girmesini engelleyin' mesajı gönderdi.

Kırıkkale İl Milli Eğitim Şube Müdür Yardımcısı Hamza Aygün, okul müdürlerine 'hedefi olmayan öğrencilerin LGS’ye girmesini engelleyin' mesajı gönderdi. Aygün gerekçe olarak "Sene boyu verilen emekler hedefsiz öğrencilerimizin sınava katılımı ile ortalamalarınız oldukça aşağılara düşmektedir" dedi.

Aygün, okul müdürlerinin bulunduğu bir Whatsapp grubuna gönderdiği mesajda, “Kıymetli ortaokul müdürlerimiz biliyorsunuz ki önümüzdeki hafta sonunda LGS sınavı var. Daha önce de paylaştığımız gibi bu sınavda herhangi bir hedefi olmayan ya da ders durumu istenmeyen durumda olan öğrencilerimizin velileri ile istişare edilerek sınava katılmamaları yönünde yönlendirme çalışmalarımızı ivedilikle takip edelim, çünkü sene boyu verilen emekler hedefsiz öğrencilerimizin sınava katılımı ile ortalamalarınız oldukça aşağılara düşmektedir. Bundan dolayı 8. sınıf öğrenci sayımız ve bu konu ile ilgili görüş yapılan öğrenci veli görüşmelerinin her okul müdürümüz tarafından hassasiyet ile üzerinde durulması ve bir liste halinde tarafımıza bildirilmesi hususunda gereğini bilgilerinize rica ederim” ifadelerini kullandı.

İşte o mesajlar:

1.jpg2.jpeg

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, bu mesaja "Hiç kimse çocuklarımızı değersizleştiremez. Böyle bir ayrım yapmaya ne hakkınız, ne de haddiniz var. Bu uygulama suçtur." diyerek tepki gösterdi. Kaya ayrıca Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a da seslenerek "Çocuklarımızın kategorize edilerek eğitim sisteminin dışına itilmesine sessiz mi kalacaksınız?" dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan CHP'li Kaya şunları söyledi:

Bu nasıl bir eğitim anlayışıdır! Çocuklarımız hedefi olan ve olmayanlar diye ayrıştırılmış. Sonra da 'hedefi olmayan' öğrenciler kategorisine koyduklarının eğitim haklarını ellerinden alarak, gözden çıkarmışlar. Hiç kimse çocuklarımızı değersizleştiremez. 'Hedefi olmayan', 'hedefi olan', 'başarılı', 'başarısız', 'nitelikli', 'niteliksiz' kategorilerine koyarak geleceklerini karartamaz. Böyle bir ayrım yapmaya ne hakkınız, ne de haddiniz var. Bu uygulama suçtur.

 

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk çocuklarımızın kategorize edilerek eğitim sisteminin dışına itilmesine sessiz mi kalacaksınız? Hedefi olmayanlar yöneticiler, Milli Eğitim Bakanlığında görev yapmaya devam mı edecek? Çocuklarımızı “hedefi olmayanlar” diyerek açık liselere yönlendirmek, istemedikleri halde imam hatip liselerine, meslek liselerine mecbur bırakmak isteyenlerle mücadelemiz devam edecek. CHP olarak olayın takipçisi olacağız, çocuklarımızın mağdur edilmesine asla izin vermeyeceğiz.

"Milli Eğitim'den skandal 'LGS' mesajı: Hedefsiz öğrencileri sınava sokmayın" haberi, 04 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 05 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan Milli Eğitim'den skandal 'LGS' mesajı: Hedefsiz öğrencileri sınava sokmayın haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Milli Eğitim'den skandal 'LGS' mesajı: Hedefsiz öğrencileri sınava sokmayın 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  2. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  3. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  4. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  5. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  6. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  7. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  8. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  9. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  10. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  11. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  12. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  13. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  14. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  15. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  16. 01:04 ‘Ben köy sevmem’ diyenler bile buraya hayran kalıyor: Giden yerleşme planı yapıyor!
  17. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  18. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  19. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
  20. 00:43 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan kazandığı gelir açıklandı
Eğitim Haberleri