Milli Piyango biletine 20 bin lira isabet eden işçi ‘haram’ diyerek biletini yaktı

Milli Piyango biletine 20 bin lira isabet eden işçi ‘haram’ diyerek biletini yaktı

Milli Piyango biletine 20 bin lira isabet ed... Bursa'nın İnegöl ilçesinde asgari ücretle çalışan işçi Esat Şahan, 20 bin lira isabet eden Milli Piyango biletini 'haram' olduğu için yaktı. Şahan ...

Bursa'nın İnegöl ilçesinde asgari ücretle çalışan işçi Esat Şahan, 20 bin lira isabet eden Milli Piyango biletini 'haram' olduğu için yaktı. Şahan, "Bileti sorgulattığımda son bir rakam ile 20 milyon TL’yi kaçırdığımı gördüm. Çeyrek bilet olan biletime 20 bin TL vurdu. Haram para olduğu için bilete dokunmadım, paraya çevirmedim. Piyango bileti alanlara almamalarını tavsiye ederim, haramı evlerine sokmasınlar” dedi.

Milli Piyango'nun büyük ikramiyesi olan 80 milyon lira yılbaşı özel çekilişini bir rakamla kaybeden, çeyrek olduğu için 4’e bölünen ikramiyenin kazananlarından Esat Şahan isimli asgari ücretli mobilya işçisi 'haram' diyerek biletini yaktı.

'HARAMI EVLERİNE SOKMASINLAR'

Milli Piyango İdaresinin 31 Aralık yılbaşı özel çekilişinde 80 milyon liralık büyük ikramiye "1358490" numaralı çeyrek bilete çıkarken, Esat Şahan’ın bir numarası farklı “1358430” numaralı çeyrek biletine ise 20 bin TL çıktı. Bileti sorgulattığında 20 bin TL para kazandığını, bu paradan rahatsız olduğunu ifade eden 1 erkek çocuk babası 37 yaşındaki Esat Şahan, “Alışveriş merkezine çay içmeye gittim. Hesabı ödemeye gittiğimde oradaki bayan bilet uzattı bilet alır mısınız diye. Ben de çocuğumun ısrarına dayanamayarak bilet satın aldım. Bileti sorgulattığımda son bir rakam ile 20 milyon TL’yi kaçırdığımı gördüm. Çeyrek bilet olan biletime 20 bin TL vurdu. Haram para olduğu için bilete dokunmadım, paraya çevirmedim. Piyango bileti alanlara almamalarını tavsiye ederim, haramı evlerine sokmasınlar” dedi.

inegolonline.com'un haberine göre, Esat Şahan’ın patronu İnmega Mobilya sahibi Hüseyin Çakır da bu paranın kendisine hayır getirmeyeceğini ifade ederek, “Bilet almış bilete de bir para çıkmış o aslında bana izin istemeye geldi 'benim biletime para çıktı ben bu parayı tahsil etmek için Bursa’ya gideceğim, yarım gün izin verebilir misin' dedi. Ben de kendisine bu paranın hayır getirmeyeceğini söyledim. O da zaten kendisi için kullanmayacağını söyledi, akrabalarının borçları varmış onları ödeyeceğini söyledi.

'DEVLETİMİZE BU PARA YOL, SU OLARAK GERİ DÖNSÜN'

'Gel' dedim, 'bu bileti yakalım sen de bu işten kurtul' dedim. 'Devletimize bu para yol, su, elektrik olarak geri dönsün' dedim. O da 'yakalım' dedi. Bu iş için sizi de çağırdık ki bilet alacak insanlar bu işin haram olduğunu güzel bir şey olmadığını anlasınlar, arz talep olmazsa milli piyango ortadan kalkar” diye konuştu.

Şahan'a bu güzel davranışından dolayı bir maaş ikramiye vereceklerini belirten Hüseyin Çakır “Şimdi kardeşimiz böyle bir şey yaptığı için biz de kendisine 1 maaş ikramiye vereceğiz, helali hoş olsun. Esat ikramiyeye takılı kalmadı. Yaptığı çok güzel bir davranış. Bugün haram 20 bin TL’yi yaktı. Tebrik ediyorum” dedi.

"Milli Piyango biletine 20 bin lira isabet eden işçi ‘haram’ diyerek biletini yaktı" haberi, 06 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Milli Piyango biletine 20 bin lira isabet eden işçi ‘haram’ diyerek biletini yaktı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Milli Piyango biletine 20 bin lira isabet eden işçi ‘haram’ diyerek biletini yaktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
    2. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
    3. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
    4. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
    5. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
    6. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
    7. 18:31 Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğünde deprem
    8. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
    9. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
    10. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
    11. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
    12. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
    13. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
    14. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
    15. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
    16. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
    17. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
    18. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
    19. 17:12 Trabzonspor'da O Futbolcuyla Yollar Ayrılacak!
    20. 17:10 Et ve Süt Kurumu'ndan Büyük Zam: Yüzde 25 Artış!
    Haberleri