Milli Savunma Bakanı Akar'dan İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin açıklama: Bu şekilde gittiği takdirde bizim tutu

Milli Savunma Bakanı Akar'dan İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin açıklama: Bu şekilde gittiği takdirde bizim tutu

Milli Savunma Bakanı Akar'dan İsveç'in NATO ... "Yurt dışı basınında söylemlerimiz çarpıtılıyor"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İsveç'teki provokatif eylemlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Akar, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin, "Her türlü alçaklığı, rezilliği, iğrenç girişimi görmezlikten gelmek, bunlara sessiz, tedbirsiz kalmak kabul edilebilir bir şey değil. Bu şekilde gittiği takdirde bizim tutumumuz, tavrımız çok açık, net belli" ifadelerini kullandı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, son dönemde İsveç'te Türkiye’ye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Kur'n-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen provokatif eylemlere tepki göstererek, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin, "Her türlü alçaklığı, rezilliği, iğrenç girişimi görmezlikten gelmek, bunlara sessiz, tedbirsiz kalmak kabul edilebilir bir şey değil. Bu şekilde gittiği takdirde bizim tutumumuz, tavrımız çok açık, net belli" dedi.

Akar başkanlığında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile Bakan Yardımcıları Yunus Emre Karaosmanoğlu, Şuay Alpay, Alpaslan Kavaklıoğlu ve Muhsin Dere ile ordu, birlik komutanlarının katılımıyla video konferans toplantısı düzenlendi.

"Yurt dışı basınında söylemlerimiz çarpıtılıyor"

Yurt içi ve sınır ötesindeki faaliyetlerle sahadaki son duruma ilişkin bilgi alan Akar, talimatlar verdi. Türkiye'nin başta Irak ve Suriye olmak üzere tüm komşularının sınırlarına, egemenlik haklarına ve toprak bütünlüğüne saygılı olduğunu vurgulayan Akar, "Bunu tekrar tekrar söylememize rağmen özellikle yurt dışı basınında söylemlerimiz çarpıtılıyor ve bilinçli şekilde saptırılıyor. Bizim tek yaptığımız şey ülkemizin, milletimizin savunması ve güvenliği. Bunun için çalışıyor, yapılması gereken ne varsa yapıyoruz" diye konuştu.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik sürecine de değinen Akar, Türkiye’nin NATO’nun açık kapı politikasını daima desteklediğini belirtti.

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın düşmanı olmadığını, iki ülkenin NATO üyeliğinin karşısında durmadığını ifade eden Akar, şunları kaydetti: "Onlar nasıl ki kendi ülkelerini savunmak için NATO ile iş birliği yapmak istiyorsa biz de terörle mücadele konusunda bizimle iş birliği yapılmasını, bize destek verilmesini istiyoruz. Onlar kendi ülkelerinin savunması ve güvenliği için bizden destek istiyorlar lakin bizim terörle mücadele konusundaki taleplerimizi reddediyorlar. Orada Türkiye'ye, Cumhurbaşkanımıza, bayrağımıza, Kur'an-ı Kerim'e, kutsal değerlerimize karşı her türlü alçaklığı, rezilliği, iğrenç girişimi görmezlikten gelmek, bunlara sessiz, tedbirsiz kalmak kabul edilebilir bir şey değil. Bu şekilde gittiği takdirde bizim tutumumuz, tavrımız çok açık, net belli. Biz bir an önce İsveç ve Finlandiya'nın devletin gücünü, kuvvetini göstererek taahhütlerini yerine getirmelerini ve iğrenç, alçak girişimleri de sonlandırmalarını bekliyoruz. Bunlar yapıldığı takdirde bizim hiçbir sorunumuz yok."

"Milli Savunma Bakanı Akar'dan İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin açıklama: Bu şekilde gittiği takdird." haberi, 23 Ocak 2023 tarihinde yazılmıştır. 23 Ocak 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Milli Savunma Bakanı Akar'dan İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin açıklama: Bu şekilde gittiği takdird.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Milli Savunma Bakanı Akar'dan İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin açıklama: Bu şekilde gittiği takdird.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:40 Göbek atarak fenomen olan Cengiz’in kazancı dudak uçuklattı
  2. 11:36 'Huysuz Virjin' film oluyor!
  3. 11:35 Benzin ve motorine indirim geliyor: İşte güncel fiyatlar
  4. 11:25 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Çağdan kopmayacağız
  5. 11:20 Gözler temmuzda: Milyonlarca emekliyi bekleyen "sıfır zam" tehlikesi
  6. 11:16 Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona eriyor: Tazminat bedeli belli oldu
  7. 10:53 Aydın Ünal: CHP’nin eskisinden daha çok kavgaya, kutuplaşmaya, gerilime ve kamplaşmaya ihtiyacı var
  8. 10:48 Bunlarla karşılaştığınızda şaşırmayın: ATM'lerde yeni dönem
  9. 10:39 Futbol maçında polis memurunun havaya ateş açması üzerine soruşturma başlatıldı
  10. 10:34 Ebru Şancı, Ceyda Düvenci'nin 'ped' açıklamasını eleştirdi
  11. 10:30 Takmayan trafiğe çıkamayacak: Araçlarda TTB zorunluluğu geliyor
  12. 10:25 Federal Mogul'dan Grup Seks İddialarına Açıklama: "Asılsız Haber"
  13. 10:24 Ekrem İmamoğlu'ndan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan için anma mesajı
  14. 10:23 ABD Üniversitelerinde Filistin Yanlısı Protestolar Gerginliği Artırıyor
  15. 10:19 CHP'nin ekonomi raporu: Vatandaş borç batağında
  16. 10:16 Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, 6 Mayıs 1972'de neden idam edildi?
  17. 10:16 Kayseri'nin KAYBİS Projesi Uluslararası Akıllı Ulaşım Zirvesinde İlgi Odağı Oldu
  18. 10:14 Kayseri'de Yoğun İlgi: 11. Yeşilay Bisiklet Turu Tamamlandı
  19. 10:12 Adana'da Sağlık Çalışanlarına Kürekle Saldırı: Hamile Sağlık Çalışanı Tehlikede
  20. 10:09 Karşıyaka'da Sinek ve Haşerelere Karşı Özel Ekipler Göreve Başladı
Gündem Haberleri