Milyonlarca emekli için iyi haber! Emlak vergisi muafiyeti detayını sakın kaçırmayın! Emekli olunan tarihe dik

Milyonlarca emekli için iyi haber! Emlak vergisi muafiyeti detayını sakın kaçırmayın! Emekli olunan tarihe dik

Milyonlarca emekli için iyi haber! Emlak ver... Türkiye’de milyonlarca emekliyi ilgilendiren bir detay yeniden gündeme geldi. Emeklilere emlak vergisi muafiyeti var mı? Yeni emekliler için muafiyet bir sonraki yıl başlayacak! İşte detaylar…

Emeklilikle ilgili mevcut uygulamalar ve birçok yeni düzenleme sonrasında yeni dönemde emekli olacak kişilerin kafaları bir hayli karıştı. EYT yasasının da çıkmasının ardından emekli olan çok sayıda kişi, emlak vergisi muafiyetine de hak kazanmış oldu.

Yeni emekli olacak kişiler için söz konusu muafiyet gelecek yıl başlıyor. Bu kapsamda örneğin 2023 yılında emekli olacaklar emlak vergisi muafiyetine başvurması halinde 2024 yılı itibariyle vergi ödemeyecek.

EMEKLİLERE EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİ ŞARTLARI NELER?

1653561632544-konut-1.jpg

Emeklilere yönelik Türkiye’de birçok farklı uygulama yer alıyor. Muafiyetlerin yanı sıra yaşamlarını kolaylaştıracak birçok seçenek de bu kapsamda yer alıyor. Türkiye sınırları içinde 200 metrekareyi geçmeyen tek evler için emlak vergisi ödenmiyor.

Emlak vergisi istisnası için belediyelere dilekçe ile müracaat etmek gerekiyor. Emlak vergisi muafiyetinden yararlanmak için evde bizzat oturmak gerekmiyor. 200 metrekareyi geçmeyen meskenin kiraya verilmeden boş tutulması, kiraya verilip, başka bir evde kirada oturulması ve çocuklar ya da başka akrabalar tarafından ücretsiz kullanılıyor olması durumunda da geçerli oluyor.

EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİ BİR SONRAKİ YIL BAŞLIYOR!

Emlak vergisi istisnasından yararlanacak emekliler için muafiyet bir sonraki yıl başlıyor. İlgili şartları sağlayan kişiler örneğin 2023 yılında emekli olduysa emlak vergisi muafiyeti bir sonraki yıl olan 2024 yılında başlayacak. Bu kapsamda mevcut yılda belirlenen oranda vergi ödenmesi gerekebilir.

Vergi istisnası sadece Türkiye’de SGK’dan emekli olanlar yararlanabiliyor. Muafiyet için, hak sahiplerinin, meskenin bağlı olduğu belediye, hangi kapsamda muafiyet kazandığını gösteren bir evrak ile müracaat etmesi gerekiyor.

İlgili mevzuata göre, indirimli bina vergisi oranı uygulamasının geriye dönük olarak uygulanamayacağına dair hüküm olmaması nedeniyle, belirlenen şartları sağlayanlar geriye dönük olarak da indirim alabiliyor. Bu kapsamda 5 yıllık zamanaşımı süresi içinde kalmak şartı ile para iadesi alınabilecek.

"Milyonlarca emekli için iyi haber! Emlak vergisi muafiyeti detayını sakın kaçırmayın! Emekli oluna." haberi, 15 Kasım 2023 tarihinde yazılmıştır. 15 Kasım 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Milyonlarca emekli için iyi haber! Emlak vergisi muafiyeti detayını sakın kaçırmayın! Emekli oluna.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Milyonlarca emekli için iyi haber! Emlak vergisi muafiyeti detayını sakın kaçırmayın! Emekli oluna.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 11 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 11:01 Ezgi Mola'dan hayranlarını üzen haber
  2. 10:41 Meşhur Türk kargo şirketi 18 kez iflas etti: İsmini duyan bir daha duydu
  3. 10:32 CHP'li Namık Tan: Devlet, ticarethane değildir
  4. 10:26 Çöküş hız kesmiyor: Beşiktaş hissesinde neler oluyor?
  5. 10:21 Görevleri iptal edildi: Metin Akpınar ve Erman Toroğlu, yaş sınırına takıldı
  6. 09:52 Zekanızı kullanın, ördeklerin arasındaki tek civcivi kanıtlayın
  7. 09:47 Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay: Partide görevi devralanlar dünyalık kapmış gibi davranıyorlar
  8. 09:41 Doktorlar şaşkın: 16 yıldır tek bir lokma yemek yemedi, 1 yudum bile su içmedi
  9. 09:32 Sauber: Bottas'ın yarış mühendisi Audi'nin ön hazırlık planları ile değişti
  10. 09:25 Kamu İhale Kurulu'na yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımladı
  11. 09:20 Çağla Şıkel para ödeyerek kendini karanlık kulübeye kapattırdı: Çıkınca verdiği tepki gündem oldu
  12. 09:14 Bakanlıktan onay bekliyor: Maden sahası şirkete yetmedi, genişletmek için başvuruda bulundu
  13. 09:12 Afganistan'daki sellerde 50 kişi yaşamını yitirdi
  14. 08:55 Darülaceze iktidarın arka bahçesi oldu
  15. 08:50 Yıllardır bitmeyen proje ‘müjde’ oldu
  16. 08:44 Elektrikli otomobil yangınları çabuk ve güvenli bir şekilde nasıl söndürülür
  17. 08:38 Cenk Eren'e sahte saat şoku: Gerçeği 10 sene sonra öğrendi
  18. 08:34 Barış Arduç ile Hande Erçel başrolde buluşuyor
  19. 08:29 Ali Yerlikaya duyurdu: İki organize suç örgütü çökertildi: 33 kişi gözaltında
  20. 08:27 İkizi 11 yıl sonra doğdu
Ekonomi Haberleri