Milyonlarca emekli umudu bitti! İktidar gece yarısı resmen açıkladı!

Milyonlarca emekli umudu bitti! İktidar gece yarısı resmen açıkladı!

Milyonlarca emekli umudu bitti! İktidar gece... Kütahya'da yaptığı açıklamalar ile emeklilere seyyanen zam kapısını tamamen kapatan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin peşinden, gözler bayram ikramiyelerinin 5 bin TL'ye yükseltilme ihtimaline çevrilmişti. İktidar partisi, emeklinin zam umudunu tamamen bitirmiş oldu!

14 Mayıs seçimleri öncesinde memur maaşlarına 8 bin 77 lira seyyanen zam getiren iktidar, benzer bir artış için emeklilere söz vermiş ve seçim sonrasını işaret etmişti.

Seçimleri kazanmasına rağmen AKP iktidarı, Temmuz ayında emekliler için yalnızca yüzde 25'lik bir artışa giderken, bu artışı ise kök maaşlara yansıttı ve en düşük emekli maaşında hiçbir değişikliğe gitmedi.

Aradan geçen aylarda emekliler, 10 bin lira ile geçinmenin mevcut enflasyon sebebiyle mümkün olmadığını belirterek iktidara sesini duyurmaya çalışsa da, milyonlarca emeklinin feryadına kulaklarını kapatan AKP, yeni yılda ise en düşük emekli maaşına yalnızca yüzde 33.3 oranında zam yaptı ve taban aylıkları 10 bin liraya yükseltti.

Bu zammın 31 Mart öncesi açıklanacak seyyanen zamma bir hazırlık olduğuna yönelik dedikodular dolansa da, Kütahya mitinginde konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bütçe şartlarının emeklilere artış için uygun olmadığını belirterek, emeklilerin zam beklentisine sırt çevirdi.

GECE YARISI KABUL EDİLDİ! EMEKLİNİN UMUDU TAMAMEN SOLDU

Erdoğan'ın emekliye zam yapılmayacağını söylemesi üzerine milyonlarca emekli, teselli bulabilmek amacıyla umudunu bayram ikramiyesine çevirdi. 2018 senesinde 1000 TL olarak ödenen bayram ikramiyeleri, dönemin asgari tutarının yüzde 62.5 seviyelerine denk düşmekteydi.

Türkiye'de seneler içerisinde yaşanan ekonomik kriz, iğneden ipliğe her şeyin zamlanmasına neden olurken, emeklilerin ikramiye tutarları da aradan geçen sürede asgari ücretin yüzde 20'sine kadar geriledi. İkramiyelerin, 29 Ekim'de verilene benzer şekilde 5 bin liraya yükseltileceğine yönelik beklenti de dün gece itibarıyla sona erdi.

Geçtiğimiz haftalarda Meclis Adalet Komisyonu'ndan geçen düzenleme, emekli ikramiyelerini 3000 TL'ye yükseltmeyi öngören maddeyi içerirken, son ana kadar bu maddenin değiştirilerek 5 bin TL'ye çekileceğine yönelik umut, AKP'nin gece yarısı Meclis'te yaptığı baskın kanun değişikliği ile son buldu.

Gece yarısı TBMM'de kabul edilen düzenleme ile emeklilerin bayram ikramiyeleri resmen 3 bin liraya yükseltilmiş oldu. Düzenleme, Erdoğan'ın imzası sonrasında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK

Ramazan Bayramı, 10 Nisan itibarıyla başladığı için, geçtiğimiz seneler dikkate alındığında emekli ikramiyeleri için muhtemel ödeme takvimi 1 Nisan olarak göze çarpmakta.

Ancak 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde, ikramiye ödemelerinin emeklilerin eline geçmesini isteyen hükümet, yeni hazırladığı plan ile ödemeleri erkene çekmeye hazırlanıyor. Bu nedenle seçim öncesi 3 bin liralık ödemelerin 16 milyona yakın emeklinin hesabına aktarılması beklenirken, ikramiye ödemeleri için muhtemel tarih 25-29 Mart olarak göze çarpmakta.

"Milyonlarca emekli umudu bitti! İktidar gece yarısı resmen açıkladı!" haberi, 02 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 02 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Milyonlarca emekli umudu bitti! İktidar gece yarısı resmen açıkladı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Milyonlarca emekli umudu bitti! İktidar gece yarısı resmen açıkladı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:04 Bursaspor Divan Kurulu Toplantısı 8 Mayıs’ta!
  2. 13:52 Galatasaray'ın bel kemiği o isimler! Galatasaray 3 yıldızla devleşti!
  3. 13:43 AK Partili Külünk'ten Şok İddia: Erdoğan'a Düzmece Anketler Sunuldu!
  4. 13:43 Sosyal Medyada Diyanet'e Ezan Tartışması: Ezanı Selahattin Paşalı Okusun!
  5. 13:16 İkinci El Araçlarda Patlama! Bu Marka ve Modeller Peynir Ekmek Gibi Satılıyor!
  6. 13:16 AK Parti'ye Oy Veren Her 3 Kişiden 1'i Partisini Başarılı Bulmuyormuş!
  7. 13:15 Sinan Engin'den Galatasaray'a Sert Uyarı: "Ölüm Kalım Maçı Bekliyor!"
  8. 13:14 Lohusa Sendromu Uyarısı: Bu Belirtileri Görüyorsanız Dikkatli Olun!
  9. 12:44 Filistin lideri Abbas açıkladı: İsrail'i durduracak tek ülke ABD
  10. 12:43 TBMM'de anayasa mesaisi başlıyor: Numan Kurtulmuş siyasi partileri ziyaret edecek
  11. 12:39 Ümit Özat'ın Ali Koç'a göndermesi: Fenerbahçe şampiyon olamıyorsa senin yüzünden Ali Koç!
  12. 12:38 Hasan Arat'ın Musrati transferi hakkında sert sözler: Çöp tenekesi
  13. 12:32 İsmail Kartal eleştiri konusu oldu: 'şu Allah'ın cezası Krunic'i oynatmaması lazım'
  14. 12:29 Akıllara durgunluk veren olay yaşandı: Kayıp kedi kargo paketiyle bin kilometre yol gitmiş
  15. 12:26 Kayıp ekonomist ile ilgili yeni gelişme! DNA'lar eşleşti
  16. 12:24 Dev derbide kazanan belli oldu! Kanarya şampiyonluk yarışına tutundu
  17. 12:17 Özgür Özel açıkladı: İsraf ve tasarruf genelgesi yayınlayacağız
  18. 12:16 Polis memuru mesai arkadaşlarına kurşun yağdırdı! 2 polis şehit oldu
  19. 12:13 İYİ Parti'de kazanan belirlendi: Yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu
  20. 12:10 İsrail'de sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi: Refah'a saldırı olmazsa hükümeti düşürürüz
Ekonomi Haberleri