Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor: Ankara'da gizli tutulan kulis bilgisi sızdırıldı

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor: Ankara'da gizli tutulan kulis bilgisi sızdırıldı

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor: Ankara'... Emekliye seyyanen zam ihtimali milyonlarca kişinin gündeminde ilk sıralarda yer alırken, uzmanlardan konuyla ilgili kulis bilgileri arka arkaya geldi.

Milyonlarca emeklinin ocak ayında aldığı yüzde 49.25'lik zam, şimdiden erimeye başladı.

En düşük emekli maaşı 10 bin liraya yükseltildi. Emekli bayram ikramiyeleri de 3000 TL oldu ama gene de artan fiyatlar karşısında yetersiz kaldı. Bununla birlikte yerel seçimlerin yaklaşmasıyla emekliye zam beklentisi de yükseldi. Kulis bilgileri de peş peşe geldi.

Mynet'te yer alan habere göre SGK Uzmanı Özgür Erdursun, seçim öncesi emekli maaşlarında seyyanen artış olabileceğini ifade etti. Erdursun, ekonomi yönetiminin derinlemesine çalışmalar yaptığını gündeme taşıyarak, aldığı bir duyumu paylaştı.

Özgür Erdursun, "Emekli aylıklarına 2 bin, 3 bin, 4 bin lira seyyanen artış gelebilir. Net bir bilgim yok ama bu konuyla ilgili aldığımız duyumlar yeni bir çalışmanın olduğu yönünde" ifadesini kullandı.

"Seçimlere kadar tekrar yine cumhurbaşkanı bir açıklama yapabilir. 'Bir miktar daha artış yaptık' diye. Emeklilere zam yapmazsa hükümet beklemediği bir sonuçla karşı karşıya kalabilir. Bunun için de muhalefet konuyu dile getirmeli. İktidar hiçbir şey yapmazsa, muhalefet de konuyu çok fazla tartışmazsa, gündeme getirmezse seçmenin karar sonrasında nereye gideceği bu sefer belirsiz olur."

Erdursun, emekli maaşlarına mart ayında bir düzenleme yapılabileceğini iddia ederek bayram ikramiyeleri için de rakam verdi: Hükümet derinlemesine çalışma yapıyor. "Oy oranları, emekliler üzerinde sıkı analizler yapılıyor. Bu analizler sonucunda herhangi bir kayıp yoksa artış yapmazlar, bu konu kapanır.

Kayıp varsa mart ayına kadar düzenleme yapılır. mart ayının ilk haftası Meclis de kapanacak. Meclis kapandıktan sonra nasıl bir karar alınacak bu da önemli. Seyyanen artış beklentisi çok daha sıcak. Emekli aylıkları konusu kapanmadı. Hükümet de ayrıca bir seyyanen artış yapabilir. Bayram ikramiyeleri de 5 bin TL'ye çıkarabilirler, çıkarırlarsa. Kesin bir durum yok ama beklenti çok fazla."

'ANKARA'DA ÇOK GİZLİ TUTULAN KULİS'

Konuyla ilgili bir bilgi paylaşımı da gazeteci Ekrem Açıkel'den geldi. "Ankara kulislerinde iki iddia öne sürülüyor. Birinci iddia emekli aylıklarına 2-4 bin lira seyyanen artış gelebilir" diyen Açıkel, şöyle devam etti:

"Üst rakam 4 bin TL, 2 bin liranın da altına düşülmeyecek. Hazırlık çalışması olduğu söyleniyor. Ankara’da çok gizli tutulan kulis. İddialara göre diyelim.

İddia iki: Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri. 2 bin liraydı. 3000 bin liraya çıkarıldı. Bayram ikramiyesine son anda bir dokunuşla eğer ekonominin durumu nedeniyle emekli aylıklarına seyyanen zam yapılamıyorsa 5 bin liraya çıkarma ihtimali var."

Haftalık çalışmasına yarın başlayacak olan Meclis Genel Kurulu’nda gündemin ilk sırasında 8. Yargı Paketi olacak.

Düzenlemeye komisyon aşamasında eklenen bir madde ile emekliye Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen 2 bin liralık ikramiye, yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükselecek.

"Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor: Ankara'da gizli tutulan kulis bilgisi sızdırıldı" haberi, 26 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 26 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor: Ankara'da gizli tutulan kulis bilgisi sızdırıldı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor: Ankara'da gizli tutulan kulis bilgisi sızdırıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:MYNET

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:40 Küf Kabusu Bitti! Evde Oluşan Küflerden Kolayca Kurtulun!
  2. 01:40 Husiler'den Kızıldeniz açıklarında bir gemiye füze saldırısı gerçekleştirildi
  3. 01:37 Rusya’dan Ukrayna’nın enerji tesislerine saldırı gerçekleştirdi
  4. 01:36 Komşudan Fransa’ya teklif geldi: Olimpiyatlar için savunma sistemi gönderebiliriz
  5. 01:33 Mevsim Geçişlerinde Burun Tıkanmasına Son: Bu Yöntemle Sadece 10 Saniyede Nefes Almaya Başlayın!
  6. 01:33 İran lideri Reisi’den ‘nükleer silah’ açıklaması geldi: Savunma doktrinimizde yok
  7. 01:33 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan 'ara zam' sorusuna yanıt
  8. 01:31 Yapımı basit yoksul pastası tarifi
  9. 01:30 Haberi duyan hemen kuyumcuya koşacak! Dünya Bankası gram altın için rekor tarihi gündeme getirdi
  10. 01:28 Yeni Skoda Kodiaq Türkiye'yi sarsmaya geliyor! Satış tarihi açıklandı
  11. 01:26 Sitelerde araç şarj istasyonu kurdurmak isteyenler dikkat! Merak edilen soru yanıt buldu
  12. 01:25 Yeni Tesla Model 3 Performance resmen tanıtıldı: Adeta hız fırtınası!
  13. 01:21 Survivor'da Skandal: Yarışmacı Kendi Kaderini Belirledi!
  14. 01:19 Range Rover yerine bunu alın! Jeep’in 2 milyon satan aracı Türkiye’de!
  15. 01:19 Ayda 30 bin TL maaş var fakat kimse bu işi yapmak istemiyor!
  16. 01:17 Şikayet etmeye bayılan 3 burç!
  17. 01:16 Yenilenen dev Renault Duster, Türkiye yollarına çıkıyor! Tarih resmen açıklandı
  18. 01:15 Renault'tan tam hibrit motorlu yeni SUV!
  19. 01:15 Ersun Yanal canlı yayında İsmail Kartal'ı hedef aldı!
  20. 01:13 Tadı damakta kalan Kemalpaşalı fincan tatlısı tarifi
Ekonomi Haberleri