Milyonları etkiliyor: Bakan Bilgin'den asgari ücret ve emekli zammı açıklaması

Milyonları etkiliyor: Bakan Bilgin'den asgari ücret ve emekli zammı açıklaması

Milyonları etkiliyor: Bakan Bilgin'den asgar... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "4250 liranın içerisinde AGİ var. Verdiğimiz asgari ücret içerisinde bu AGİ desteği artık herkese var. Oransal olarak asgari ücrete yansıdı. Düşük gelirli emeklileri gözeten bir düzenleme yapacağız" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.

Bilgin şu ifadeleri kullandı:

Bütün emekli grupları içine alan bir düzenleme yapacağız. Ekonomideki dalgalanmaları onları biraz önce bahsettiğim sosyal transferi onlar için de ele alacağız. Memurları söylemem lazım. Biz Memur Sendikalarımız görüşmeler yaptık. Sonra sözleşmeyi yaptık bir konfederasyonumuzla orada vardığımız bir mutabakat var. Birkaç husus var o da şudur: Eğer enflasyon bizim sözleşmemizde belirlediğimiz ücretin üzerine çıkarsa biz farkı vereceğiz. Bu farkı aynı zamanda bir sosyal transfer olacak düzeyde de gerçekleştireceğiz. Enflasyon diyelim ki yarım puan aştı sosyal refah olarak bunu değerlendireceğiz. Emeklilerimizin en alt düzeydeki emekli maaşında daha yukarılara gidecek şekilde kademeli bir şekilde ele alacağız. Çalışan memurlarımızın enflasyonun üzerinde bir sosyal transfer gerçekleştireceğiz.

 

Sözleşmemizde olan bir başka şey de 3600 meselesidir. Bakanlık bünyesinde çalışmalarımızı tamamladık. Önümüzdeki hafta pazartesiden itibaren bu meseleyi de gündemimize alacağız takvimlendireceğiz. Bakanlık bünyesindeki çalışmalar bitti komisyon çalışmasını sosyal ortaklarımızla ele alıp onu da inşallah yeni yılın başında gündeme sokacak hale getireceğiz.

 

Esas emeklilik durumlarını ve haklarını güçlendiren bir düzenlemedir. Açıkladığımız farklı kategorilerdeki memur maaşlarına göre belirleniyor ve ciddi bir etki yapıyor. Kamu çalışanlarımızın 3600 ile ilgili talepleri yıllardır devam etmektedir. Biz bunu sözleşme maddesi haline getirdik ve 2022’de çözüleceğini söyledik. Bizim tarafımızdan bu bitirilmiş ve Meclis’e intikal ettirilmiş olacaktır.

 

Kurdaki artışlar, petrol ve enerji harcamaları açısından piyasaları etkiliyor. Döviz fiyatlarındaki hareketlilikle biz ithal edilmiş bir enflasyon yaşıyoruz. Türkiye’nin döviz talebiyle döviz arzındaki ilişki daraldıkça ben bunun düşeceği kanaatindeyim. Bunun en önemli kaynağı da birisi bildiğiniz gibi ihracat gelirlerinin artması ihracatın ithalatı karşılama oranının yükselmesi ikincisi de cari açığın düşmesidir.

 

Bizim kendi görev alanımızda yaptığımız şeyin tamamı budur. Emeklilere dönük çalışmamız 3 bin 600 meselesi, orta sınıfın en önemli unsuru kamu çalışanlarıdır. Diğeri üretim sürecindeki esnaftır bütün bu kesimlerin ekonomik faaliyetlerine katkı yapanların farklı düzeyde üretimlerinin sürdürülmesini düzenleyen uygun krediler ve esnaf destekleri yoğun bir şekilde uygulanıyordu pandemi döneminde ve bunlar da devam ediyor. Türk devleti sosyal devlet fonksiyonunu tarihte en iyi ürettiği bir dönemden geçiyor. Bizim çalışmalarımızın hepsi bu çerçevede değerlendirilebilir.

"Milyonları etkiliyor: Bakan Bilgin'den asgari ücret ve emekli zammı açıklaması" haberi, 19 Aralık 2021 tarihinde yazılmıştır. 19 Aralık 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Milyonları etkiliyor: Bakan Bilgin'den asgari ücret ve emekli zammı açıklaması haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Milyonları etkiliyor: Bakan Bilgin'den asgari ücret ve emekli zammı açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Ekonomi Haberleri