Mimarlar Odası: Güvenpark işgal altında

Mimarlar Odası: Güvenpark işgal altında

Mimarlar Odası: Güvenpark işgal altında Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Candan, ‘Birinci derece doğal sit alanı olan Güvenpark çıfıt çarşısı haline getirilmiştir, işgal altındadır’ dedi, konuyla ilgili hukuksal süreci başlatacaklarını

Mimarlar Odası Ankara Şubesi birinci derece doğal sit alanı olan Güvenpark’ın işgal altında olduğunu bildirerek, parkın özgünlüğünü bozan unsurların kaldırılması için hukuksal süreç başlatacaklarını açıkladı.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Bugün Güvenpark işgal altındadır. Birinci derece doğal SİT alanı olan Güvenpark, dolmuş depolama alanları, Kızılay Kan Bankası otobüsü, büfeler, reklam panoları, havuzun önüne konulan ‘Birlikte Paylaşalım’ yazısı, bankamatikler, Büyükşehir Belediyesi’nin satış birimleri olan Belso’nun süt ve meyve suyu satış bankoları, Gökçek’in ne idüğü belirsiz saksıları ve taksi durağı depolama alanlarıyla işgal altındadır. Güven Anıtı ve park içler acısı bir durumdadır. Birinci derece doğal SİT alanı olan Güvenpark çıfıt çarşısı haline getirilmiştir” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’ne, Ankara Valiliği’ne ve Koruma Kurulu’na konuyla ilgili başvurduklarını belirten Candan, “Burası birinci derece doğal sit alanı ve buranın gerçekten toplumla paylaşılması ve görülmesi gerekiyor. Dört bir yanını sarmalayan ve özgünlüğünü bozan her şey ortadan kaldırılmalı” dedi.

Konuya ilişkin hukuksal süreç başlatacaklarını söyleyen Candan, “Kent merkezinin nefes alması gerekiyor. İnsanların Güvenpark’ta huzur içinde oturması gerekiyorken, Güven Anıtı’nı bile göremiyorsunuz” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın bu karmaşadan hoşlanıp hoşlanmadığını soran Candan, “Biz bilim insanları olarak hoşlanmıyoruz, bu alandaki özgünlüğü bozan bankamatikler, büfeler, kan aracı, reklam panoları vb. kaldırılmalıdır” diye konuştu.

‘GÖKÇEK’İN KOYDUĞU HER ŞEY KALDIRILMALI’
Güvenpark’a Gökçek’in koyduğu her şeyin kaldırılması gerektiğini ifade eden Candan, Güvenpark’a ve Saraçoğlu Mahallesine yeraltı otoparkı yapılmasının yeniden gündeme geldiğine de dikkat çekti. “Güvenpark’ın ve Saraçoğlu Mahallesinin altına otopark yapılmasını şiddetle reddediyoruz” diyen Candan şunları kaydetti:

“Birinci derece doğal sit alanını bu kadar işgal etmeye hakkınız yok. Büyükşehir Belediyesi ve Kültür Bakanlığı bu işgalden sorumludur. Kamuoyunu bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Dolmuş duraklarının ve Milli Müdafaa Caddesi’ndeki taksi depolama alanlarının kent merkezinden çıkarılması ve Güvenpark’la ile Saraçoğlu Mahallesi’nin bir bütün olarak ele alınarak kente nefes katan bir alan olmasını istiyoruz. Bu Ankaralıların hakkıdır. Bu nedenle Saraçoğlu’nda verilmiş iki önemli karar bizim için önemli Güvenpark’ın altına otopark yapmayı kimse aklına bile getirmesin. Bu bölgede yer altına otopark yapılması demek asırlık ağaçların zarar görmesi demektir. Yurt dışında trafik kent merkezinin  dışına çıkartılırken, bizimkiler ısrarla otoparkla kent merkezine trafiği getirmeye çalışıyorlar. Güvenpark, Saraçoğlu ile birlikte olmazsa olmazımızdır. İkisinin bir bütünlük içinde ele alması gerekiyor.”

SARAÇOĞLU MAHALLESİ İMAR PLANINA KARŞI DAVAYA ÇAĞRI
Saraçoğlu Mahallesi ile ilgili 16 Mart’ta askıdan inecek Koruma Amaçlı İmar Planı’na dava açtıklarını belirten Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan “Saraçoğlu Mahallesi’ndeki Koruma Amaçlı İmar Planı’nda yer alan ‘Tüm ada parsellerin altına otopark yapılabilir 10 bin metrekare inşaat alanı verilebilir’ maddelerine yönelik itiraz metni  hazırladık. Cuma günü saat 10.30’ta herkesi Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nde itiraza davet ediyoruz” diye konuştu.

"Mimarlar Odası: Güvenpark işgal altında" haberi, 11 Nisan 2018 tarihinde yazılmıştır. 11 Nisan 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Mimarlar Odası: Güvenpark işgal altında haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mimarlar Odası: Güvenpark işgal altında 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  2. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  3. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  4. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  5. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  6. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  7. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
  8. 09:28 2024 Çin GP: Yılın ilk sprint yarışını Max Verstappen kazandı
  9. 09:25 Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, bugün Türkiye'ye geliyor
  10. 09:18 Soldaki AK Parti'li İlçe Belediye Başkanı Sağdaki Almanya Başbakanı
  11. 09:15 Resmi Gazete'de yayımlandı: Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyesi seçildi
  12. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  13. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  14. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  15. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  16. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  17. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
  18. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  19. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  20. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
Gündem Haberleri