Miras kavgası bitmiyor

Miras kavgası bitmiyor

Miras kavgası bitmiyor Türk sinemasının efsane ismi Fatma Girik’in mirası dava konusu olmuştu. Girik’in kardeşi Günay Girik vasiyetnamenin açıklanmasından ablasının o dönemde akli dengesinin yerinde olmadığı gerekçesiyle iptal davası açmıştı.

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre, Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Torba Mahallesi’nde yaşayan ve 24 Ocak 2022 tarihinde yaşamını yitiren Türk sinemasının efsane ismi Fatma Girik’in mirası dava konusu olmuştu. Girik’in kardeşi Günay Girik vasiyetnamenin açıklanmasından ablasının o dönemde akli dengesinin yerinde olmadığı gerekçesiyle iptal davası açmıştı.

Girik’in mirasının büyük bölümünü bıraktığı yeğeni Fatma Ahu Turanlı ile kardeşi Müesser Girik’in avukatları Eylem Pektaş ve Sabit Emekdar bugün kendilerine ait hukuk bürosunda açıklama yaptı.

“KARALAMA KAMPANYASI”

Avukat Sabit Emekdar, vasiyetnamenin açıklanmasından sonra Günay Girik ve avukatının vasiyetname iptal davası açtığını ve müvekkileri Fatma Ahu Turanlı hakkında asılsız iddialarda bulunup, Fatma Girik’in vasiyetini verdiği 2018 yılında akli dengesinin yerinde olmadığı yönündeki iddialar üzerine açıklama yapma ve kamuoyunu doğur bilgilendirme gereği duyduklarını belirterek,

“Bugüne kadar, Günay Girik’in, müvekkilim Fatma Ahu Turanlı’ya karşı, başlatmış olduğu karalama kampanyası ile yalan beyanlarına ve iftiralarına karşı bir cevap verme ihtiyacı duymadık.

Ancak, Günay Girik’in, açmış olduğu vasiyetnamenin iptaline ilişkin dava sonrası yapmış olduğu, gerçeklikten uzak ve iftira niteliğindeki açıklamaları ve iddiaları sebebiyle, bu basın açıklamasını yapma zorunluluğumuz hasıl olmuştur” diye konuştu.

“İDDİALARIYLA ÇELİŞİYOR”

Emekdar, Fatma Girik’in 2018 yılında, tüm detaylarını en ince ayrıntısına kadar düşünüp, tarttıktan sonra verdiği kararla bir vasiyetname hazırlayıp bıraktığını belirterek,

“Günay Girik, bu vasiyetnamenin hazırlandığı günlerde Fatma Girik’in akıl sağlığı ile ilgili şüpheler olduğunu iddia etmiştir. Oysaki aynı Günay Girik söz konusu vasiyetnamenin hazırlanmasından 4 yıl sonra, merhumun vefat ettiği gün, TV ekranlarında verdiği röportajlarda ısrarla “ablamın hiçbir şeyi yoktu, sadece yürümekte zorluk çekiyordu onun dışında hiçbir sağlık sorunu yoktu” şeklindeki, kamuoyunun hafızalarında tazeliğini koruyan beyanlarda bulunmuştur.

Her iki iddia da Günay Girik’e ait olup, birbiriyle çelişen iddialardır. Vasiyetin tanzimi usul ve esas açısından tümüyle yasal mevzuata uygun olarak titizlikle ve en ince detaya kadar gözetilerek gerçekleştirilmiş olup Fatma Girik, 2018 yılında, 2 tanık eşliğinde, devlet hastanesinden sağlık raporu alarak noter kanalıyla bu vasiyetnameyi bırakmıştır.

O tarihlerde tüm yakın çevresine bir vasiyetname bırakmak istediğinden bahseden Fatma Hanım vasiyetnameyi bırakmadan önce de tanıdığı avukatlardan ne yapması ve nasıl yapması gerektiği hususlarında hukuki mütalaa almıştır” dedi.

“BİLEREK MİRASINDAN MAHRUM BIRAKMIŞTIR”

Avukat Emekdar açıklamasının devamında ise

“Vasiyetnamenin hazırlanmış olduğu dönemde, Fatma Girik Hanım, vasiyetnamenin asıl amacının Günay Girik ‘i mirasından mahrum bırakmak olduğunu, yakın arkadaşlarına ve yakın akrabalarına anlatmıştır. Zira bu konuya ilişkin mahkeme huzurunda dinleteceğimiz tanıklar, iddiamızı doğrulayacaktır.

Fatma Girik Hanım, bu konuyu uzun bir süre boyunca, her boyutu ile düşünüp değerlendirdikten ve etrafındakilerle istişare ettikten sonra, vasiyetnamesini hazırlayarak Günay Bey’i mirasından mahrum bırakma kararı almıştır.

Dolayısıyla Günay Bey’in iddia ettiği gibi, vasiyetnamenin yeğeni Fatma Ahu Turanlı’nın baskısı ile hazırlanması asla söz konusu olmayıp, tamamen kendi istek ve arzusuyla ve titiz bir değerlendirmenin sonucunda tüm detaylar göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır.

Ayrıca müvekkilim Ahu Hanım, vasiyetname bırakıldığı dönemde İstanbul’da olup sürece hiçbir şekilde dahil olmamıştır. Bu iddiamızın gerçekliği de, mahkemeye sunacağımız deliller ve dinleteceğimiz tanıklar ile doğrulanacaktır” dedi.

YÜZDE 50 YÜZDE 50 PAYLAŞTIRDI

Avukat Emekdar açıklamasında vasiyetnamedeki miras paylarından söz ederek

“Günay Bey’in iddiası; mirasın büyük bir bölümünün müvekkilim Ahu Turanlı’ya bırakıldığı yönündedir. Burada dikkat çekmek istediğimiz husus şudur; ortada resmi olarak Noter tarafından düzenlenmiş ve mahkemece açılmış olan bir vasiyetname bulunmaktadır.

Bu konuyla alakalı bile, karşı tarafça yapılan açıklamalarda, kamuoyunu yanıltacak şekilde gerçek dışı beyanlarda bulunulmaktadır. Mirasın büyük bir bölümünün Fatma Ahu Turanlı’ya bırakıldığı yönündeki iddia gerçeği yansıtmamaktadır.

Fatma Girik, söz konusu vasiyetname ile; adına kayıtlı olan gayrimenkulleri, Yeğeni Fatma Ahu Turanlı ve kız kardeşi Müyesser Girik’e eşit hisseler halinde bırakmıştır. Ayrıca vasiyetnamede, Günay Girik’in 2 çocuğuna, yetiştirme yurdundan koruyucu aile olarak almış olduğu Ahu Aşkar’a, hatta evde çalışan yardımcılar olmak üzere toplam 5 kişiye de malvarlığından, belli miktarlarda para bırakmıştır.

Ama Günay Girik’in ismi vasiyetnamede geçmemektedir. Bu içerik de yukarıda ifade ettiğimiz gibi; Fatma Hanım‘ın sağlığında bilinçli bir şekilde almış olduğu karar ile Günay Bey’i mirasından mahrum bırakmak istediğini ve bunun için böyle bir vasiyetname hazırladığını açıkça ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı.

 

"Miras kavgası bitmiyor" haberi, 07 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 07 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Miras kavgası bitmiyor haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Miras kavgası bitmiyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  2. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  3. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  4. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  5. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  6. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  7. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  8. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  9. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  10. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  11. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  12. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  13. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  14. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  15. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  16. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  17. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  18. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  19. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  20. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
Gündem Haberleri