Mısır'da AA ofisine yapılan baskında gözaltına alınan çalışanlarının isimleri belli oldu 

Mısır'da AA ofisine yapılan baskında gözaltına alınan çalışanlarının isimleri belli oldu 

Mısır'da AA ofisine yapılan baskında gözaltı...  Anadolu Ajansı'nın Kahire ofisine baskın düzenleyen Mısır polisi, 1'i Türk vatandaşı, 4 çalışanı gözaltına aldı. Gözaltına alınanların...

Anadolu Ajansı Kahire ofisine baskın düzenleyen Mısır polisi, 1'i Türk vatandaşı, 4 çalışanı gözaltına aldı. Gözaltına alınanların nereye götürüldüğüne dair açıklama yapılmadı.

Mısır polisi, Anadolu Ajansı (AA) Kahire ofisine baskın düzenleyerek, 1'i Türk vatandaşı, 4 çalışanı gözaltına aldı. Ofise gelen polis ekipleri, güvenlik kameralarını kapattı ve internet bağlantısını kesti. Ofiste arama yapan güvenlik güçleri, çalışanların pasaport, cep telefonu ve bilgisayarlarına el koyarak, dışarıyla irtibat kurmalarını engelledi. Mısır'da yaşanan olayla ilgili Mısır Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

BASKININ NEDENİ AÇIKLANMADI

AA muhabirinin aktardığına göre, arama yapan ekipler, olayın ardından ofise gelen AA avukatına baskının nedeniyle ilgili bilgi vermeyi reddetti. Daha sonra polisler, avukatı ofisin dışına çıkararak içerideki aramaya devam etti.

GAZETECİLER, BİLİNMEYEN BİR YERE GÖTÜRÜLDÜ

Ofisteki AA çalışanı Mısırlı bir kadın gazeteciyi, gece yarısı serbest bırakan polis ekipleri,1'i Türk vatandaşı 4 kişiyi ise ofiste sabah saatlerine kadar alıkoydu.

Söz konusu gazeteciler, günün erken saatlerinde polis tarafından bilinmeyen bir yere götürüldü.

AA Kahire Ofisi Mali ve İdari İşler Sorumlusu Hilmi Balcı’nın yanı sıra Mısır vatandaşı Hüseyin el Kabbani, Hüseyin el Abbas ile Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) çalışanı Abdelselam Muhammed gözaltına alınanlar arasında bulunuyor.

Türkiye’nin Kahire Maslahatgüzarı Kemalettin Eruygur, Mısır Dışişleri Bakanlığı nezdinde gerekli girişimlerde bulunarak, konuyu başından bu yana yakından takip ediyor.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı da Mısır’ın Ankara Büyükelçiliği nezdinde gerekli girişimlerde bulundu.

MISIR MAKAMLARI AÇIKLAMA YAPMIYOR

AA ve Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliği avukatları, gazetecilerin neden gözaltına alındığı ve nereye götürüldüğüne dair Mısır makamlarından bilgi talep etti. Ancak herhangi bir yanıt alamadılar.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı, AA'nın Kahire Bürosu’na Mısır güvenlik güçlerince baskın düzenlenmesi ve çalışanlarından bazılarının gözaltına alınmasını kınadı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Anadolu Ajansı’nın Kahire Bürosu’na dün akşam Mısır güvenlik güçlerince baskın düzenlenmesi ve büro çalışanlarından bazılarının gerekçe gösterilmeden gözaltına alınması Türk basınına yönelik bir taciz ve yıldırma eylemidir, şiddetle kınıyoruz

AA’ya yönelik bu şiddet eylemi, Mısır’daki yönetimin sadece basın özgürlüğüne yönelik menfi yaklaşımını değil, demokrasi ve şeffaflık konularındaki vahim durumunu da bir kere daha gözler önüne sermiştir

Bu pervasız tutumda basın ve ifade özgürlüğü konusunda hassas görünen Batılı ülkelerin bu ülkedeki ihlallere göz yummasının da payı bulunmaktadır

Mısır makamlarından, Anadolu Ajansı Kahire Bürosu’nun gözaltına alınan ve biri vatandaşımız olan çalışanlarının derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz."

GÖZALTINA ALINAN AA ÇALIŞANLARININ İSİMLERİ BELLİ OLDU

Mısır'daki Anadolu Ajansı'nın (AA) Kahire bürosuna Mısır güvenlik güçlerince yapılan baskında gözaltına alınanların isimleri belli oldu.

Mısır güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda, gözaltına alınanların AA Kahire Ofisi Mali ve İdari İşler Sorumlusu Hilmi Balcı, Mısır vatandaşı Hüseyin el Kabbani, Hüseyin el Abbas ile Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) çalışanı Abdelselam Muhammed olduğu öğrenildi.

"Mısır'da AA ofisine yapılan baskında gözaltına alınan çalışanlarının isimleri belli oldu " haberi, 15 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Mısır'da AA ofisine yapılan baskında gözaltına alınan çalışanlarının isimleri belli oldu  haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mısır'da AA ofisine yapılan baskında gözaltına alınan çalışanlarının isimleri belli oldu  2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  2. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  3. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  4. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  5. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  6. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  7. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  8. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  9. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  10. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  11. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  12. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  13. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  14. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  15. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  16. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  17. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  18. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  19. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  20. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
Haberleri