Mısır'da gemide kayboldu: 24 yaşındaki mühendisten 1 yıldır haber yok

Mısır'da gemide kayboldu: 24 yaşındaki mühendisten 1 yıldır haber yok

Mısır'da gemide kayboldu: 24 yaşındaki mühen... Mısır'ın Suez Limanı'ndan denize açılan gemide kaybolan mühendis Yiğit Acar'dan (24), 355 gündür haber alınamıyor.

Giresun'daki ailesi, evlatlarını giysilerine sarılıp, umutlu bir haber beklerken; gönderilen valizdeki bilgisayarında herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Mısırlı gemi kaptanı ile temasa geçtiklerini belirten anne Arzu Acar, "Kaptan bana, 'Gemide 20 kişiyiz, kitabın yeri bile değişse belli olur' diyor. Kitap bile belli oluyor da 1,84 uzunlukta, 95 kilodaki oğlum nerede?" dedi.

Portekiz'in Porto Limanı'na ulaşmak için Mısır'ın Suez Limanı'ndan demir alan, Liberya bayraklı, 172 metre uzunluğunda ve 27 metre genişliğindeki 'Dema M' adlı genel kargo taşıyan gemide, 4'üncü mühendis olarak çalışan gemi ve makine mühendisi Yiğit Acar'ın, 7 Eylül'de gemide olmadığı tespit edildi. Süveyş Kanalı'nı geçip, açık denizde seyreden gemide mürettebatın aramalarında Acar, bulanamadı. Kaybolduğu gün gemide görüldüğü öne sürülen mühendis için gidilen rota üzerinde arama yapıldı. Dışişleri ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın da girişimleriyle başlatılan arama-kurtarma çalışmalarında da mühendisin izine rastlanmadı.

1127159-1-t.jpg

Valisi ailesine gönderildi 

Yiğit Acar'ın eşyalarının bulunduğu 2 valizden 1'i, Portekiz Konsolosluğu'ndan İstanbul'a, buradan da Şebinkarahisar Savcılığı'na gönderildi. Savcılık görevlileri, aileye Acar'ın eşyalarının yer aldığı valizi teslim etti. Savcılık, valizden çıkan, Acar'a ait cep telefonu ve bilgisayarı incelemeye aldı. Acar'a ait diğer valizin ise bulunamadığı açıklandı. Acar'ın bilgisayarında herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı, cep telefonundaki incelemenin ise sürdüğü açıklandı.

Giresun'da yaşayan ailesi de 355 gün önce kaybolan evlatlarından gelecek güzel bir haber bekliyor. Mühendisin yolunu umutla gözleyen ailesi, çocuklarının geride bıraktığı giysilere ve en son çekinildikleri fotoğraflara sarılıp, özlem gideriyor.

"Belirsizlik beni öldürecek"

Oğlunun akıbetini öğrenmek istediklerini söyleyen baba Sinan Acar, "1 yıldan beri ümitle bekliyorum. Bu ümit olmazsa yaşayamam. 1 yıldan beri, hala evimin perdesini açmadım. Oğlum nasıl kayboldu, öğrenmek istiyorum. Acımı yaşayamadım, acımı yaşamak istiyorum. Oğlumun başına ne geldiyse, öğrenmek istiyorum. Belirsizlik beni öldürecek. Tahammül edecek gücüm kalmadı. Eşimin yüzüne bakamaz oldum. 1 yıldan beri çektiğimizi bir Allah, bir eşim, bir de ben biliyorum" dedi.

"Artık hayatımdan vazgeçtim"

Oğlundan geriye kalan giysilerini ilk günkü gibi sakladığını anlatan Arzu Acar da "Çocuğumun gömleğini ütüleyip koydum. Ütüsü bile bozulmadan geri geldi. Gömleklerini bir kere bile giymemiş. Oğlum nerede? Oğlumun banka kartları, kimliği, parası cüzdanında olduğu gibi duruyor. Çocuğumun eşyalarını eski, yırtık bir valize doldurup, gönderdiler. Çocuğumu siyah bir valiz hazırlamıştım; o valiz ortada yok. Oğlumun ayakkabıları ve devamlı yanında taşıdığı makine kitabı yok. Bunda şüpheli bir durum var; çözsünler. Oğlumu 26 yaşına getirdim, bir 26 sene daha onu bulmak için uğraşacağım. Artık hayatımdan vazgeçtim; onu bulmak için uğraşacağım" diye konuştu.

1.jpg

"Koca gemide nasıl kamera yok"

Mısırlı gemi kaptanı ile temasa geçtiklerini belirten Acar, "Kaptan bana, 'Gemide 20 kişiyiz, kitabın yeri bile değişse belli olur' diyor. Kitap bile belli oluyor da 1,84 uzunlukta, 95 kilodaki oğlum nerede? Delireceğim artık, çıkıp Taksim Meydanı'na bağıracağım. 'Sabredin, bu işler uzun sürer' dediler. Bekledim, sabrettim fakat 1 yıl oldu. Oğlum gemiye bindi, neden inmedi? Bindiğinden de emin değilim; çünkü oğlumla gemideyken konuşmadık. Koca gemide nasıl kamera yok, limandaki görüntüler nasıl olmaz? Oğlum ilk görevine başlamıştı. 1,5 gün çalıştı; 1 maaş bile alamadı. 8 ay staj yaptı. Şimdi ne oldu, oğlum nerede? Tişörtü geldi üzerinde kokusu var; kendisi yok. Oğlumu bana versinler. Eşyaları geliyor da nasıl kendisi gelmiyor?" diye ifade etti.

 

"Mısır'da gemide kayboldu: 24 yaşındaki mühendisten 1 yıldır haber yok" haberi, 27 Ağustos 2023 tarihinde yazılmıştır. 27 Ağustos 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Mısır'da gemide kayboldu: 24 yaşındaki mühendisten 1 yıldır haber yok haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mısır'da gemide kayboldu: 24 yaşındaki mühendisten 1 yıldır haber yok 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

SON HABERLER
  1. 19:37 Buse Naz Çakıroğlu, Avrupa şampiyonu oldu!
  2. 18:55 Bakan Şimşek'in açıklaması altın piyasasını etkileyecek: İslam Memiş, "Ucuz altın geliyor" dedi
  3. 18:52 Muslu Belediyespor, şampiyonluk hedefinde!
  4. 18:42 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması geldi! Son dakika!
  5. 18:12 Sivassporlu Rey Manaj gol sayısını 22’ye yükselterek, rekor kırdı!
  6. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  7. 17:55 Dev şirket 269.065.476 TL'lik sermaye artışı için adım attı
  8. 17:55 SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
  9. 17:55 Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
  10. 17:54 Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!
  11. 17:54 Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
  12. 17:52 Başkan Dursun Özbek açıkladı! İşte Galatasaray'ın o dev gelir kaynağı!
  13. 17:39 Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
  14. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  15. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  16. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
  17. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
  18. 16:26 Ali Koç: "Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir"
  19. 16:23 Vedat Işıkhan: "Temmuzda artış yapılmayacak"
  20. 15:51 Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
Gündem Haberleri