Mithat Sancar: 85 Milyonun Geleceğini Kendi Rant Hırsı ve İsteklerine Bağlayan Bu İktidar Düzeninden Ülkeyi He

Mithat Sancar: 85 Milyonun Geleceğini Kendi Rant Hırsı ve İsteklerine Bağlayan Bu İktidar Düzeninden Ülkeyi He

Mithat Sancar: 85 Milyonun Geleceğini Kendi ... HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Türkiye, tabanca ticaretinde ve ihracatında mühim ülkeler içinde yer alıyor. Silah var fakat çadır yok. Mermi var fakat konteyner yok. Bomba var, besin yok. İşte bu siyaset, kaynakları yok ediyor, yaşamı yok ediyor. Tüm depremzede yurttaşlarımız bilsin; kaynak var" dedi. Sancar, "Çürük yapıları değiştirmek, kentleri güvenli hale getirmek için önce bu iktidardan

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Türkiye, tabanca ticaretinde ve ihracatında mühim ülkeler içinde yer alıyor. Silah var fakat çadır yok. Mermi var fakat konteyner yok. Bomba var, besin yok. İşte bu siyaset, kaynakları yok ediyor, yaşamı yok ediyor. Tüm depremzede yurttaşlarımız bilsin; kaynak var" dedi. Sancar, "Çürük yapıları değiştirmek, kentleri güvenli hale getirmek için önce bu iktidardan ve yaslandıkları yolsuzluk, savaş ve talan düzeninden kurtulacağız. Evet, çok kalmadı. Şurada iki aylık bir zaman var. 85 milyonun geleceğini kendi rant hırsı ve isteklerine bağlayan bu iktidar düzeninden ülkeyi hep birlikte kurtaracağız" diye konuştu.

Mithat Sancar, bugün TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Sancar, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerini işaret ederek, "Dayanışmada başardığımız benzer biçimde özgür, eşit, çoğulcu bir demokrasiyle birlikte yeni yaşam alanlarımızı da inşa edeceğiz. Bunda kararlıyız. Buna gücümüz, birikimimiz yeter. Birlikte yürüyeceğiz ve bu düzeni, bu iktidarla beraber kesinlikle değiştireceğiz" dedi.

Sancar'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"BAYRAM HAVASINDA 14 MART HAFTALARINA HEP BİRLİKTE ULAŞACAĞIZ: Bugün, 14 Mart Tıp Bayramı ve Tıp Haftası. Hekimler ve sıhhat emekçileri, bugünü ve bu haftayı bayram havasında değil, acı ve hüzünle karşılıyor. Hekimler ve sıhhat emekçileri, pandemide olduğu benzer biçimde depremde de tüm imkanları ve güçleriyle halkın yanında yer aldılar ve canla başla çalıştılar. Yaşamı ayakta tutmak için büyük savaşım yürüttüler. Kendilerini insanlığın hizmetine adayan hekimlerin bu onurlu duruşunu ve mücadelesini saygıyla selamlıyorum. Bayram havasında 14 Mart haftalarına hep beraber ulaşacağız. Umudumuz tamdır.

NEVRUZ'U BU YIL AĞIR BİR YIKIMIN VE DERİN ACILARIN GÖLGESİNDE KARŞILIYORUZ: 8 Mart'taki büyük dayanışma bayrağı, şimdi yerini Nevruz'a bırakıyor. Binlerce senedir direnişin, tekrardan doğuşun ve birliğin sembolü olarak kutlanan Nevruz'u bu yıl ağır bir yıkımın ve derin acıların gölgesinde karşılıyoruz. Nevruz, yeni bir geleceğin, eşit yaşamın, barışın, adaletin, demokrasinin inşası için hem tarihselliğiyle hem de güncelliğiyle oldukça mühim bir yere oturmaktadır. Milyonların nevruz buluşması, meydanların ortaya koyacağı halklar ittifakı, ortak bir gelecek için aynı zamanda bir savaşım sözleşmesidir.

NEVRUZ; BARIŞI, HUZURU, ADALETİ, DEMOKRASİYİ İNŞA ETME MÜCADELESİNİN MEYDANLARDAKİ KARARLILIĞI OLACAKTIR: Nevruz; zalimlik, fenalık, adaletsizlik, yıkım üreten bu çürümüş düzeni değişiklik yapma kararlılığının günü olacaktır. Nevruz, cenk politikaları ile tecritle ret ve inkarla bu kadim coğrafyanın halklarına acı ve gözyaşından başka bir şey yaşatmayan bu talan düzenini değişiklik yapma; barışı, huzuru, adaleti, demokrasiyi inşa etme mücadelesinin meydanlardaki kararlılığı olacaktır. Bu vesileyle tüm halklarımızı, tüm renkleri, inançları, hanımları, gençleri, emekçileri nevruz meydanlarında buluşmaya, dayanışmaya ve ortak mücadeleyi büyütmeye çağırıyorum. Nevruz'da gerçekleşecek büyük buluşma 1 Mayıs'a akacak, 14 Mayıs'ta da en kuvvetli değişiklik ruhuna ve umuduna dönüşecektir.

TEK BİR YÖNETİCİ, SORUMLULUK ÜSTLENEREK İSTİFA ETMEDİ: Depremin üstünden 37 gün geçti. Geçmeyecek bir üzüntü ve öfkeyle hem dayanışmayı hem de hesap sorma iradesini büyütmeye devam ediyoruz. Ortada resmi sayılara nazaran 50 bine yakın, gerçekte ise bunun oldukça daha fazlası ölüm var, can kaybı var. Milyonlarca insan göç etmek zorunda kaldı. Yüzbinlerce insan, zelzele bölgesinde zor şartlar altında, insani yaşam koşullarından uzak bir yaşam mücadelesi vermektedir. En tepeden en aşağıya kadar tek bir yönetici, mesuliyet üstlenerek çekilme etmedi. Tek bir istifanın dahi olmaması, aynı yanlışları, aynı eksiklikleri, aynı beceriksizlikleri, aynı kötülükleri devam ettirme ısrarıdır.

İHTİYAÇLAR BU DENLİ ARTARKEN TOPLANAN PARALAR NEREDE: Milyarlarca para toplandı fakat bu paralar yaraların sarılması için kullanılmıyor. Kullanılsaydı insanoğlu içme suyu, çadır, battaniye, kuru besin, hijyen malzemesi diye seslerini duyurmaya çalışırlar mıydı? Deprem bölgesinde çadır ihtiyacı tam olarak karşılanmış değil. Konteyner evler, oldukça acil gereksinim olarak durmaktadır. Gıdadan ilaca, su ihtiyacından hijyene ve ısınmaya varıncaya kadar karşılanması ihtiyaç duyulan temel gereksinimler aciliyetini korumaya devam ediyor. İhtiyaçlar bu denli artarken toplanan paralar nerede? Bunun hesabını bu iktidar verecektir. Bu iktidardan bunun hesabını sormak zorundayız. Bu, bizim kaybettiğimiz canlara, acısı derin milyonlarca insanımıza ve tüm topluma karşı sorumluluğumuzdur.

SİLAH VAR AMA ÇADIR YOK. MERMİ VAR AMA KONTEYNER YOK: Şova dönüştürülen yardım kampanyasında toplanan 116 milyar TL nerede? Depremzedelerin kira giderlerinin tamamını karşılayacak kaynak hem bütçede var hem de toplanan yardımlar bunun için kullanılabilir. Savaş harcamalarını durdurursanız o kaynak, depremzedelerin yaralarını fazlasıyla sarmaya yeter de artar bile. Türkiye'nin tabanca ihracatının, tabanca ticaretinin arttığına dair internasyonal raporlar gösterildi. Evet, Türkiye tabanca ticaretinde ve ihracatında mühim ülkeler içinde yer alıyor. Silah var fakat çadır yok. Mermi var fakat konteyner yok. Bomba var, besin yok. İşte bu siyaset, kaynakları yok ediyor, yaşamı yok ediyor. Tüm depremzede yurttaşlarımız bilsin; kaynak var.

BİRLİKTE BARINALIM, DOYALIM. BİRLİKTE, GÜZEL BİR DÜNYANIN DÜŞÜNÜ BÜYÜTELİM: Depremzedelere evlerimizi açalım. Konutları yatırım aracına dönüştüren, rant alanına çeviren açgözlülere karşı depremzedelerle dayanışma içinde olmaya devam edelim. Astronomik kira artışı icra eden ev sahiplerini de tekrardan bu çağrıya uymaya çağrı ediyoruz. Bu zor dönemde dara düşen çaresiz insanlarla dayanışmak ve paylaşmak, insani ve vicdani bir sorumluluktur. Depremzedelerle dayanışmayı devamlı kılmak; yaşamı, işi, aşı, gönlü paylaşmak için partimizin başlatmış olduğu, memleketimizin en direkt ve saydam kampanyası olan Aileleri Buluşturuyoruz kampanyasına katılalım. Birlikte barınalım, doyalım. Birlikte, güzel bir dünyanın düşünü büyütelim.

BUNLAR, HALKIN SIRTINDAN RANT DEVŞİRMEYE YÖNELİK SÖMÜRÜ PROJELERİDİR: Yandaşlar, ihale kapmak için AKP'nin kapısında sıraya durmuşlar. Buradan duyuruyoruz; evleri yıkılan yurttaşların içinde olmadığı, onları borçlandıran, yandaşı zenginleştirme amacı taşıyan, bilimsel ve ekolojik temellere dayanmayan projeler, halkın derdine asla deva olması imkansız. Tam tersine, yeni yıkımlara, daha büyük acılara davetiye çıkarır. Bunlar, halkın sırtından rant devşirmeye yönelik sömürü projeleridir.

85 MİLYONUN GELECEĞİNİ KENDİ RANT HIRSI VE İSTEKLERİNE BAĞLAYAN BU İKTİDAR DÜZENİNDEN ÜLKEYİ HEP BİRLİKTE KURTARACAĞIZ: Çürük yapıları değişiklik yapmak, kentleri güvenli hale getirmek için ilkin bu iktidardan ve yaslandıkları yolsuzluk, cenk ve talan düzeninden kurtulacağız. Evet, oldukça kalmadı. Şurada iki aylık bir vakit var. 85 milyonun geleceğini kendi rant hırsı ve isteklerine bağlayan bu iktidar düzeninden ülkeyi hep beraber kurtaracağız. Kentlerimizi, gene orada yaşayan insanlarla birlikte, insanca barınma koşulları içinde tekrardan inşa edeceğiz. Dayanışmada başardığımız benzer biçimde özgür, eşit, çoğulcu bir demokrasiyle birlikte yeni yaşam alanlarımızı da inşa edeceğiz. Bunda kararlıyız. Buna gücümüz, birikimimiz yeter. Birlikte yürüyeceğiz ve bu düzeni bu iktidarla beraber kesinlikle değiştireceğiz.

BU GÜÇLE SEÇİMLERİ DE YENİ BİR BAŞLANGICIN MİLADI HALİNE GETİRMEYE KARARLIYIZ: 14 Mayıs seçimlerine en geniş demokrasi ittifakı ile girmek için her türlü çabayı harcamaya devam ediyoruz. Emek ve Özgürlük İttifakı, Kürt ittifakı ve öteki tüm toplumsal demokrasi güçleriyle beraber kuracağımız beraberlik, bizim değişiklik gücümüzün temel deposudur. Kendi öz gücümüze ve halkımızın sonsuz güvenine sonuna kadar inanıyoruz. Bu güçle seçimleri de yeni bir başlangıcın miladı haline getirmeye kararlıyız."

"Mithat Sancar: 85 Milyonun Geleceğini Kendi Rant Hırsı ve İsteklerine Bağlayan Bu İktidar Düzenind." haberi, 14 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Gündem kategorisi altında bulunan Mithat Sancar: 85 Milyonun Geleceğini Kendi Rant Hırsı ve İsteklerine Bağlayan Bu İktidar Düzenind.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mithat Sancar: 85 Milyonun Geleceğini Kendi Rant Hırsı ve İsteklerine Bağlayan Bu İktidar Düzenind.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  2. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  3. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  4. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  5. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  6. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
  7. 18:31 Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğünde deprem
  8. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  9. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  10. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  11. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  12. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  13. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  14. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  15. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  16. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  17. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
  18. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
  19. 17:12 Trabzonspor'da O Futbolcuyla Yollar Ayrılacak!
  20. 17:10 Et ve Süt Kurumu'ndan Büyük Zam: Yüzde 25 Artış!
Gündem Haberleri