Mobil bankacılık kullananlar dikkat: Borçlu da uyanabilirsiniz
Mobil bankacılık kullananlar dikkat: Borçlu ... Siber suçlular, dijital kanalları kullanarak hedeflerine ulaşmakta ustalaşıyor. ESET Türkiye Müdürü Can Erginkurban, mobil bankacılıkta artan dolandırıcılıklara dikkat çekiyor. Kullanıcıların, iki aşamalı doğrulama ve güncel antivirüs kullanarak güvenliklerini artırmaları gerektiğini vurguluyor.
SİBER SUÇLARIN YÜKSELİŞİ
ESET Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban, siber suçluların hedeflerine ulaşmak için dijital kanalları etkin bir şekilde kullandığını vurguladı. Günlük yaşamda, insanların sıkça web bağlantılı cihazlar kullanması, bu durumun ciddiyetini artırıyor. Erginkurban, "Kullandığımız cihazlar için gerekli güvenlik önlemlerini yeterince önemsemiyoruz. Cihazlarda pek çok uygulama kullanıyoruz ve gelen her mesajı güvenilir kabul ederek tıklayabiliyoruz. Siber suçlular, bu hataları fırsat olarak değerlendiriyor" dedi.
SOSYAL MÜHENDİSLİK TEHDİDİ
Siber suçluların, tüketicilerin bilgilerine ulaşmak için çeşitli sosyal mühendislik tekniklerine başvurduğuna dikkat çeken Erginkurban, vatandaşların sanal dünyanın kurallarını öğrenmelerinin ve dijital okuryazarlığı önemsemelerinin gerektiğini vurguladı. Özellikle mobil bankacılık uygulamaları üzerinden en fazla dolandırıcılık vakalarının yaşandığını belirten Erginkurban, bu siber tehditlerde son dönemde bir artış gözlemlendiğini ifade etti.
GÜVENLİK YÖNTEMLERİNDE ZORLUKLAR
Kullanıcıların güvenlik yöntemleri konusunda zorluklar yaşadığına değinen Erginkurban, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun kuralları gereği kullanıcıların 3-6 ayda bir parola değiştirmesinin ve önceki parolalarından farklı parolalar seçmesinin artık yeterli olmadığını kaydetti. Bankaların ve ödeme kuruluşlarının Face ID, Touch ID ve Geçiş Anahtarı gibi daha güvenilir yöntemleri benimsemeleri gerektiğini belirten Erginkurban, internet bankacılığı için güncel antivirüs uygulamalarının da kullanılmasının önemine dikkat çekti.
İKİ AŞAMALI DOĞRULAMA ÖNERİSİ
Erginkurban, mobil bankacılıkta iki aşamalı doğrulama özelliğinin etkinleştirilmesi gerektiğini vurgulayarak bazı önerilerde bulundu. "Bankalar, kişisel bilgilerinizi e-posta ya da mesajla talep etmez. Bu tür taleplere dikkat etmemelisiniz. Kart bilgilerinizi asla paylaşmayın ve yalnızca güvenilir sitelerden alışveriş yapın. Güvenliğinden şüphe duyduğunuz online formlara duyarlı bankacılık bilgilerinizi girmeyin. Resmi uygulama marketleri dışında uygulama indirmeyin" dedi.
ORTAK Wİ-Fİ TEHLİKESİ
Ortak kullanıma açık ve şifresiz Wi-Fi hizmetlerinin "oltalama" saldırıları için kullanılabileceğine de dikkat çeken Erginkurban, bu durumun kullanıcıların telefonundaki bilgilere erişim sağlayabileceğini ifade etti. Erginkurban, "Hastane, kafe ve restoran gibi yerlerde ortak Wi-Fi ağları üzerinden internet bankacılığı işlemi yapmamak en iyisidir. Çünkü Wi-Fi sağlayıcısının kötü niyetli olup olmadığını bilemeyiz. Her hesabınız için ayrı, benzersiz ve kolayca tahmin edilemeyecek parolalar kullanmalısınız ve bu parolaları düzenli olarak değiştirmelisiniz. Online alışverişlerde sanal kart kullanmayı da alternatif olarak değerlendirmelisiniz" şeklinde konuştu.
KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİ KORUYUN
Erginkurban, bu güvenlik önlemlerine dikkat etmeyen kişilerin banka hesaplarındaki paraların uyurken bile kaybolabileceğine vurgu yaptı. Ayrıca, kötü niyetli dolandırıcıların ele geçirdikleri kişisel bilgileri kötü amaçlar için kullanabileceklerini belirtti. Güvenli alışveriş ve dijital varlıkların korunması için kullanıcıların dikkatli olmaları büyük önem taşıyor.
"Mobil bankacılık kullananlar dikkat: Borçlu da uyanabilirsiniz" haberi, 04 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 04 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Mobil bankacılık kullananlar dikkat: Borçlu da uyanabilirsiniz haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mobil bankacılık kullananlar dikkat: Borçlu da uyanabilirsiniz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 22 Kasım 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.