Mourinho'dan UEFA'ya Tepki: Sentetik Zemin Şampiyonlar Ligi'ne Uygun Değil

Mourinho'dan UEFA'ya Tepki: Sentetik Zemin Şampiyonlar Ligi'ne Uygun Değil

Mourinho'dan UEFA'ya Tepki: Sentetik Zemin Ş... Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Lugano'yu 4-3 yendi. Teknik Direktör Mourinho, sentetik zemin nedeniyle UEFA'ya tepki gösterdi ve maçın kalitesizliğinden şikayet etti. Ferdi Kadıoğlu'nun oyuna girmesiyle takımın dinamikleştiğini vurguladı.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda İsviçre'nin Lugano takımını 4-3 mağlup etti. Maç sonrası basın toplantısında, Teknik Direktör Jose Mourinho sentetik zemin nedeniyle UEFA'ya tepki gösterdi, maçın kalitesizliğini eleştirdi. Ferdi Kadıoğlu'nun oyuna girmesiyle takımın performansının arttığını belirtti.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunun ilk maçında İsviçre'nin Lugano takımını 4-3 mağlup etti. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, stadyumun zeminine tepki gösterdi.

Mourinho'nun açıklamaları şu şekilde:

"Maçtan önce mazeret sunmak istemedik, ama sentetik sahada oynamak oldukça zordu. Futbolcular top sürmekte zorlandılar. Şampiyonlar Ligi seviyesinde böyle bir zemin kabul edilemez."

TRANSFER MESAJI


"Kulübün yaptığı işten memnunum. Buraya gelirken kimseyle sözleşme yapmadım, sadece en iyisini yapmak istedim. Kulüp de bunu bana sundu. Kampa yetişemeyen oyuncularımız vardı. Başkanımıza, yönetimimize ve sportif direktörümüze emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum."

UEFA'YA TEPKİ


"Dün bu konuyu gündeme getirmedim, mazeret olsun istemedim. Yüksek seviyede futbol oynamak istiyorsak, sentetik zemin buna uygun değil. Topun sürülmesi ve akışı olumsuz etkilendi. UEFA'nın neden böyle bir zeminde futbol oynanmasına izin verdiğini anlamıyorum. Lugano gibi iyi bir takımın da neden bu sahada oynadığını anlamıyorum. Bu zemin güzel bir sonuç getirmiyor."

KALİTE VE MOTİVASYON


"Yedi gol oldu, insanlar golleri sever ama kalemizde 3 gol gördük. Bu beni memnun etmedi. Duran toptan gol yedik ve bu hoşuma gitmedi. İkinci golde rahat bir şut yedik, üçüncü gol ise fair-play'den yoksundu. Topun bize verilmesi gerekiyordu. Bunlar etkili faktörlerdi."

"Bu sonuç bizi biraz motive etti. Rövanş maçını evimizde oynayacağız ve taraftarımız stadyumu dolduracak. Taraftarlarımıza ihtiyacımız var. Lugano'ya iyi bir hoşgeldin demek gerekiyor ve bunu taraftarımızla yapacağız."

FERDİ'YE YORUM
"Maçı tek bir maç olarak değerlendirmemiz gerektiğini konuştuk. Galibiyet ile ayrılmamız gerektiğini söyledik. İkinci maçı düşünmeden galip gelmek önemliydi. Ferdi oyuna girdikten sonra oyun daha dinamik hale geldi. Yüksek seviyede oynayan biri olarak güvenimizi artırdı. İkinci yarıda sentetik sahaya daha iyi adapte olduk ve oyunumuz daha iyiydi. Daha fazla gol atabilirdik."

FAUL POZİSYONU


"İkinci golden önce oyuncunuz Zanotti'ye faul yapıldı mı?" sorusuna, "Bu soruyu hakeme sormanız gerekiyor. Ben o anda pozisyona 70 metre uzaktaydım, hakem ise 5 metre. Hem hakeme hem VAR'a sorun. Pozisyona uzak kaldım" yanıtını verdi.

"Mourinho'dan UEFA'ya Tepki: Sentetik Zemin Şampiyonlar Ligi'ne Uygun Değil" haberi, 24 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 24 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Mourinho'dan UEFA'ya Tepki: Sentetik Zemin Şampiyonlar Ligi'ne Uygun Değil haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mourinho'dan UEFA'ya Tepki: Sentetik Zemin Şampiyonlar Ligi'ne Uygun Değil 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 24 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 07:23 Doğum İzni 24 Haftaya Çıkıyor! MHP'nin Yasa Teklifi Neler Getiriyor?
  2. 06:57 Sedat Peker'den Çarpıcı Açıklamalar: Sokağa Dökülmek Çok Yakın!
  3. 06:48 Şam'da Patlama Sesleri! İsrail'in Hava Saldırısı Düzenlediği İddia Ediliyor
  4. 06:44 Bağışıklık Sisteminin Nadir Yanıtı! Sürekli Hapşıran Kadın Başarıyla Tedavi Edildi
  5. 06:32 Tezkere Onaylandı: Türk Askerinin Lübnan’daki Görevi Bir Yıl Daha Uzatıldı
  6. 01:17 Çağla Şıkel'in spor yaşamı sona erdi! İşte sebebi
  7. 01:17 Bu restoranlardan birine gittiyseniz eşek eti yemiş olabilirsiniz! Bakanlık duyurdu
  8. 00:58 Teröristler tarafından katledilen taksi şoförünün babası Özgür Özel'le telefonda görüştü
  9. 00:58 Uzmanlar uyarıyor: Okullarda hızla yayılıyor, dikkat!
  10. 00:45 Şampiyonlar Ligi'nin 3. haftası sona erdi
  11. 00:45 Peker TUSAŞ Saldırısının Ardından Konuştu: 'Vatandaşların Sokağa Dökülmesi Uzun Sürmeyecek!'
  12. 00:44 İstanbul'da Bomba İhbarı! 380 Yolcu Tahliye Edildi!
  13. 00:44 Büyük fırın zinciri iflas tehlikesiyle karşı karşıya! Şubelerini kapatma kararı aldı
  14. 00:43 İflas eden Tupperware'in yeni sahibi belirlenmiş oldu
  15. 00:39 24 Ekim okullar tatil mi? Ankara'da 24 Ekim'de okullar kapalı mı?
  16. 00:37 150 Senelik dev firma iflas bayrağını çekti!
  17. 00:32 TUSAŞ saldırısında şehit olanların isimleri açıklandı!
  18. 00:30 Teröristlerin Saldırı Öncesi Görüntüleri Ortaya Çıktı! Dikkat Çekmemek İçin El Ele Gezmişler
  19. 00:19 Ankara'da TUSAŞ'taki Terör Saldırısı Sonrası Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri İptal Edildi!
  20. 00:18 TSK, Suriye ve Irak'taki PKK Hedeflerine Hava Taarruzuna Geçti!
Spor Haberleri