Müge Anlı'yı 'ölüm büyüsü' ile tehdit etmişti; Manevi danışman gözaltına alındı

Canlı yayında kendisini peygamber ilan eden ve Müge Anlı’yı "ölüm büyüsü" ile tehdit eden Gönül Derman Aytimur, dini duyguları istismar ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Evinde büyü materyalleri bulunan Aytimur hakkında dolandırıcılık ve yasalara muhalefet suçlarından inceleme başlatıldı.
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Güvenlik Şube ekipleri, kendisini ‘manevi danışman’ olarak tanıtan Gönül Derman Aytimur’un, dini duyguları istismar ederek para topladığı iddiasıyla harekete geçti. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen operasyonda, Nilüfer ilçesindeki 3 katlı evine baskın yapıldı. Oğlu ve köpeğiyle yaşayan Aytimur’un evinde, büyü yapımında kullanıldığı öne sürülen materyallere el konuldu.
YASAL SÜREÇ BAŞLADI
Aytimur, "677 sayılı Tekke, Zaviye ve Türbelerin Kapatılması Kanunu’na muhalefet" suçlamasıyla gözaltına alındı. Ayrıca, kendisi hakkında "dolandırıcılık" iddialarına yönelik de inceleme başlatıldığı açıklandı.
TARTIŞMALI AÇIKLAMALAR VE TEHDİTLER
Müge Anlı’nın programına katılan Aytimur, mağdur olduklarını belirten kişilerin iddialarına karşı kendisini savunmuş ve daha da ileri giderek "Ben peygamberim" ifadelerini kullanmıştı. Canlı yayında Müge Anlı’yı "ölüm büyüsü" ile tehdit eden Aytimur, tepkilerin odağı olmuştu.
Kendisini Mehdi’nin hizmetçisi olarak tanımlayan Aytimur’un sözleri ise oldukça dikkat çekiciydi:
"Çarşamba günü herkes hazırlıklı olsun. Ben Mehdi azamın hizmetçisiyim ve bu sözler Efendimiz’den bana bildirildi. Hepiniz imtihandasınız. Emrediyorum!"
Gözaltına alınan Aytimur’un durumu ve hakkındaki iddialar, süren soruşturmayla netlik kazanacak.
"Müge Anlı'yı 'ölüm büyüsü' ile tehdit etmişti; Manevi danışman gözaltına alındı" haberi, 23 Ocak 2025 tarihinde yazılmıştır. 23 Ocak 2025 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Müge Anlı'yı 'ölüm büyüsü' ile tehdit etmişti; Manevi danışman gözaltına alındı haberi 2025 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Müge Anlı'yı 'ölüm büyüsü' ile tehdit etmişti; Manevi danışman gözaltına alındı 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 15 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.