Muğla ve Aydın'da Orman Yangınları: Yerleşim Alanları Tehdit Altında

Muğla ve Aydın'da Orman Yangınları: Yerleşim Alanları Tehdit Altında

Muğla ve Aydın'da Orman Yangınları: Yerleşim... Muğla'nın Milas ilçesinde başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak yerleşim alanlarını tehdit ediyor. Sekköy ve Çakıralan mahallelerinde büyük hasara yol açan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Muğla'nın Milas ilçesinde başlayan ve hızla yayılan orman yangını, rüzgarın etkisiyle yerleşim alanlarını tehdit etmeye devam ediyor. Sekköy Mahallesi'nde alevlerin yükselmesiyle birlikte Çakıralan Mahallesi'ne sıçrayan yangın, büyük kayıplara neden oldu. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, yangının kontrol altına alındığını belirtirken, Aydın'ın Germencik ilçesindeki yangın da benzer şekilde yerleşim yerlerini tehdit ediyor ve müdahale çalışmaları sürüyor.

Milas'ta başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak bölgeye büyük zarar verdi. Sekköy Mahallesi'nde alevlerin çıkmasıyla birlikte yangın, kısa sürede Çakıralan Mahallesi'ne sıçradı. Ormanlık ve zeytinlik alanların yanı sıra yerleşim yerleri de tehdit altında. Yangına havadan ve karadan müdahale çalışmaları devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, gece saatlerinde yaptığı açıklamada yangının belli bir ölçüde kontrol altına alındığını belirtirken, "Çok acı bir yangın, bölgede ciddi kayıplar var" dedi.

Başkan Aras, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sekköy’de başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle Çakıralan Mahallesi'ne sıçradı. Yangın, ormanlık ve zeytinlik alandan yerleşim alanlarına doğru ilerledi. Yangına karadan ve gece görüşlü helikopterlerle müdahale devam ediyor. Amacımız köyümüzü korumak ve can ile mal kaybını önlemek. Şu anda yangın belli ölçüde kontrol altına alınmış durumda. Sayın Valimiz de burada durumu kontrol ediyor. Çok acı bir yangın yaşanıyor ve bölgede büyük kayıplar var. Yaraları saracağız, yurttaşlarımızın yanındayız."

Yangının çıkış nedeni üzerinde yapılan incelemelerde, Muğla Valisi İdris Akbıyık, yangının saat 19.00 civarında kontrol altına alınmak üzereyken Çakıralan köyü tarafına sıçradığını belirtti. Yangının sebebinin araştırıldığını ifade eden Akbıyık, elektrik tellerinin yangına sebep olmuş olabileceğini dile getirdi.

Aydın’ın Germencik ilçesinde de zeytinlik ve ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Gümüşköy mevkisinde bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Yangına karadan arazözlerle müdahale edilirken, 7 helikopter ve 8 uçakla da alevlerin kontrol altına alınması için çalışmalar sürdürülüyor. Alevlerin, Söke ilçesi Argavlı Mahallesi’nde etkili olduğu ve bazı yerleşim yerlerini tehdit ettiği bildirildi. Yangınla mücadele ekiplerinin yerleşim yerleri çevresindeki alevlerle mücadeleye devam ettiği açıklandı.

"Muğla ve Aydın'da Orman Yangınları: Yerleşim Alanları Tehdit Altında" haberi, 08 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 08 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Muğla ve Aydın'da Orman Yangınları: Yerleşim Alanları Tehdit Altında haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Muğla ve Aydın'da Orman Yangınları: Yerleşim Alanları Tehdit Altında 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 06:57 Sedat Peker'den Çarpıcı Açıklamalar: Sokağa Dökülmek Çok Yakın!
  2. 06:48 Şam'da Patlama Sesleri! İsrail'in Hava Saldırısı Düzenlediği İddia Ediliyor
  3. 06:44 Bağışıklık Sisteminin Nadir Yanıtı! Sürekli Hapşıran Kadın Başarıyla Tedavi Edildi
  4. 06:32 Tezkere Onaylandı: Türk Askerinin Lübnan’daki Görevi Bir Yıl Daha Uzatıldı
  5. 01:17 Çağla Şıkel'in spor yaşamı sona erdi! İşte sebebi
  6. 01:17 Bu restoranlardan birine gittiyseniz eşek eti yemiş olabilirsiniz! Bakanlık duyurdu
  7. 00:58 Teröristler tarafından katledilen taksi şoförünün babası Özgür Özel'le telefonda görüştü
  8. 00:58 Uzmanlar uyarıyor: Okullarda hızla yayılıyor, dikkat!
  9. 00:45 Şampiyonlar Ligi'nin 3. haftası sona erdi
  10. 00:45 Peker TUSAŞ Saldırısının Ardından Konuştu: 'Vatandaşların Sokağa Dökülmesi Uzun Sürmeyecek!'
  11. 00:44 İstanbul'da Bomba İhbarı! 380 Yolcu Tahliye Edildi!
  12. 00:44 Büyük fırın zinciri iflas tehlikesiyle karşı karşıya! Şubelerini kapatma kararı aldı
  13. 00:43 İflas eden Tupperware'in yeni sahibi belirlenmiş oldu
  14. 00:39 24 Ekim okullar tatil mi? Ankara'da 24 Ekim'de okullar kapalı mı?
  15. 00:37 150 Senelik dev firma iflas bayrağını çekti!
  16. 00:32 TUSAŞ saldırısında şehit olanların isimleri açıklandı!
  17. 00:30 Teröristlerin Saldırı Öncesi Görüntüleri Ortaya Çıktı! Dikkat Çekmemek İçin El Ele Gezmişler
  18. 00:19 Ankara'da TUSAŞ'taki Terör Saldırısı Sonrası Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri İptal Edildi!
  19. 00:18 TSK, Suriye ve Irak'taki PKK Hedeflerine Hava Taarruzuna Geçti!
  20. 00:03 Terör Saldırısında Yürek Dağlayan Detay: Şehit Başmühendis Çiçek Almak İçin Nizamiyeye İnmişti!
Gündem Haberleri