Atilla Peker hakkında Kutlu Adalı soruşturması

Atilla Peker hakkında Kutlu Adalı soruşturması

Atilla Peker hakkında Kutlu Adalı soruşturması Fethiye Savcılığı, Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker hakkında Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili soruşturma başlattı.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde ‘ruhsatsız silah buldurmak’ suçlamasıyla gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakıldığı belirtilen organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker hakkında Kutlu Adalı cinayetine ilişkin soruşturma başlatıldı. DW Türkçe’de yer alan habere göre, soruşturmayı Fethiye Savcılığı başlattı.

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk’te katıldığı programda Atilla Peker’in 6 Temmuz 1996 tarihinde evinin önünde silahlı saldırı sonucu öldürülen gazeteci yazar Kutlu Adalı cinayetinden soruşturma açılması için talimat verdiğini söylemişti.

Peker ise Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Kardeşim Atilla Peker adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili anlatmak istedikleri kayda geçirilmemiştir” ifadelerini kullandı.

Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili kardeşim Atilla PEKER birazdan müracaat savcısına gidecek. Bakalım orada ifadesini alacaklar mı? (suç itirafı yapacak)

NE OLMUŞTU?

Sedat Peker YouTube kanalı üzerinden yayınladığı yedinci videoda Korkut Eken ve Mehmet Ağar’ın gazeteci Kutlu Adalı’yı öldürmek için kendisinden yardım istediğini ileri sürmüş, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Biz o zaman Korkut Eken, Mehmet Ağar hep beraberiz. Korkut abinin odası, Mehmet Ağar’ın odasının yanında. Genciz, vatanseveriz, işte ‘Şu PKK’ya yardım ediyor’… Ama genelde bana iş adamlarını yönlendiriyorlar faili meçhullerden ziyade. Bana dedi ki ‘Kıbrıs’ta bir adam var’, ‘Evet, abi’ dedim. Dedi, ‘Bu Kıbrıs’ı Rumlara satmak istiyor’. Dedi ki ‘İki tane profesyonel (ver)’. ‘Kendi öz kardeşimi vereceğim sana’ dedim. Atilla Peker’i dedim. ‘Çok iyidir bu işte, uzmandır, sokaklardan yetişme’ dedim. Türk Hava Yolları uçak biletlerini, hard disklerini atmıyor. Biletlerden bakabilirler. Korkut Eken, Atilla Yıldırım bu cinayetten ne kadar önce gittiler? Ancak yüce Allah o insanın kanını bize nasip etmedi. Adam namuslu adam. Aradan zaman geçti. Döndüler, üç dört gün sonra, denk gelinemedi. Korkut abiyle konuştuk, dedi ‘Tekrardan gideceğiz.’ Sonra orada bunlara bağlı olan başka bir ekip öldürmüş. Karşılaştık Korkut abiyle, ‘Halloldu o iş’ dedi. Öldürsek öldürdük derdim, çünkü zaman aşımına girdi. Allah’a Kur’an’a yemin olsun böyle oldu.”

"Atilla Peker hakkında Kutlu Adalı soruşturması" haberi, 25 Mayıs 2021 tarihinde yazılmıştır. 25 Mayıs 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Son Dakika kategorisi altında bulunan Atilla Peker hakkında Kutlu Adalı soruşturması haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Atilla Peker hakkında Kutlu Adalı soruşturması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 17 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan temel sorunumuz enflasyon olduğunu açıkladı
  2. 01:38 İngiliz General Ukrayna'yı uyardı: 2024’te yenilebilir
  3. 01:35 Gelecek-Saadet'in 'hayat pahalılığı araştırılsın' teklifinin reddedildiği açıklandı
  4. 01:33 Fenerbahçelilere Müjde geldi: Olympiakos Maç o kanaldan şifresiz yayınlanacak
  5. 01:30 IFC'den Ülker Bisküvi'ye 75 milyon avroluk kredi sağlayacağını açıkladı
  6. 01:27 İsrail Ordu Sözcüsü açıkladı: İran'ın saldırısına yanıt vermemek mümkün değil
  7. 01:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen ataması açıklaması geldi
  8. 00:49 Bakan Şimşek yatırımcıları uyardı: "temkinli olun"
  9. 00:47 Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi geldi
  10. 00:42 İçişleri Bakanlığı'ndan APP plaka uyarısı geldi
  11. 00:40 AB'de yeni otomobil satışları aralıkta düşüş yaşadı
  12. 00:28 2023'te Trafikteki araç sayısı 2,3 milyon arttığı gözlemlendi
  13. 00:26 Gözler BTK'da: X platformuna ceza yolda
  14. 00:22 iPhone 16'nın renkleri sızdırıldı: işte tüm renkleri
  15. 00:19 İsrail güvenlik sitelerinin siber saldırıya uğradı
  16. 00:17 Kuzey Kore'nin, Çin'den dijital teknoloji satın aldığı iddia edildi
  17. 00:13 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy sıkılaştırılmış seferberlik yasasını imzaladığını açıkladı
  18. 00:12 Dünya Bankası'nın Türkiye için yeni CPF planı: 18 milyar dolarlık yatırım paketi
  19. 00:09 Avrupa Parlamentosu seçimleri ne zaman gerçekleşecek? İşte tüm detaylar
  20. 00:08 Erdoğan: "Sayın Özgür Özel'e kapımız açık, ele alacağımız konu başlıklarımız çok"
Haberleri