Muhalefetten 7 bin 400 araçlık şov tepkisi!

Muhalefetten 7 bin 400 araçlık şov tepkisi!

Muhalefetten 7 bin 400 araçlık şov tepkisi! DP İzmir Milletvekili Salih Uzun, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya, Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarına alınan 7 bin 204 aracın İstanbul’da yapılan töreniyle ilgili sert sorular yöneltti.

Demokrat Parti (DP) İzmir Milletvekili Salih Uzun, Jandarma ve Emniyet Teşkilatları için alınan 7 bin 204 araç ve bu araçların hizmete alım töreni hakkında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya sorular yöneltti. Uzun, "Ekonomik kriz ve tasarruf tedbirleri varken neden bu kadar masraf yapıldı? Avrupa’nın altıncı büyük havaalanı olan Atatürk Havalimanı’nı, böyle gereksiz şovlar için mi kapattınız?" ifadelerini kullandı.

DP İzmir Milletvekili Salih Uzun, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Atatürk Havalimanı'ndaki Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarına 7 bin 204 yeni aracın teslim töreniyle ilgili açıklamada bulundu. Uzun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu şov merakı nedir? Bunda bir tuhaflık yok mu? Jandarma ve Emniyet için 7 bin 204 yeni araç almışlar, bu güzel. Ancak teslim töreni için tüm araçları Atatürk Havalimanı arazisine getirmişler," ifadelerini kullandı.

"MEHMET ŞİMŞEK BUNA NE DİYOR?"

DP İzmir Milletvekili Salih Uzun, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya şu soruları yöneltti:

- 7 bin 204 yeni aracın tamamı İstanbul’da mı toplandı? Eğer toplandıysa neden ve nasıl toplandı? Araçlar fabrikalardan tırlarla mı getirildi? Eğer öyleyse, yaklaşık 900 ila 1200 tır gerekirdi. Bunun maliyeti nedir? Teslim yeri olarak İstanbul’u seçtiyseniz, bu maliyet firmalara mı yüklendi? Ayrıca İstanbul’dan görev yerlerine dağıtım nasıl sağlandı?

- Neden bu araçlar doğrudan görev yapacakları yerlere gönderilmedi? Eğer önce görev yerlerine gönderilip ardından sürülerek İstanbul’a getirildilerse, bunun yakıt ve personel harcırah maliyeti ne kadardır?

- Ekonomik kriz ve tasarruf tedbirleri varken bu kadar masraf neden yapıldı? Eğer büyük bir tören düzenleyip araçları göstererek 'dosta güven, düşmana korku' vermek istediyseniz, sadece İstanbul’da kullanılacak araçlarla da bu töreni yapabilirdiniz. O da yeterince görkemli olurdu.

- Bu masraf genel bütçeden mi karşılandı? Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı gibi kaynaklar mı kullanıldı, yoksa sponsorlar aracılığıyla mı finanse edildi? Eğer sponsorlar devreye girdiyse, bu kaynaklar daha anlamlı projelere yönlendirilemez miydi? Mehmet Şimşek bu konuda ne düşünüyor? Dahası, tasarruf tedbirleri nedeniyle servisleri kaldırılan memurlar bu duruma ne diyor?

- Son bir soru daha: Avrupa’nın altıncı büyük havaalanı olan Atatürk Havalimanı’nı böyle gereksiz şovlar yapmak için mi kapattınız? İnsan bu duruma gerçekten üzülüyor! Türkiye, makulden uzaklaştı. Ancak yeniden makule dönmek zorunda.

1111jpg-ruhrmtkhd0uyog1uuljbla.jpg

"Muhalefetten 7 bin 400 araçlık şov tepkisi!" haberi, 21 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 21 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Muhalefetten 7 bin 400 araçlık şov tepkisi! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Muhalefetten 7 bin 400 araçlık şov tepkisi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 21 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:57 Derbiye Saatler Kala Mourinho'dan Flaş Sözler: "Ne Yapacaklarını Biliyorlar"
  2. 18:32 Öğrencilere 8 ay boyunca ücretsiz oldu!: Belediye müjdeyi duyurdu!
  3. 18:26 Sıfır kilometre araçlar için yeni 'Akaryakıt' kararı!: Zorunlu olacak!
  4. 18:22 Yarın Ankara'da bazı yollar trafiğe kapalı olacak!: Emniyet Müdürlüğü açıkladı!
  5. 18:21 Derbi Kadıköy’de Alevlenecek! Dev Maç Öncesi Kritik Açıklama: "Galip Geleceğiz ve Döneceğiz!"
  6. 18:21 Fransız okulları kapatılacak mı?: Bu durumda öğrenciler ne yapacak?
  7. 18:16 Kişilik testi: Yürüyüş tarzınız kişiliğinizi yansıtıyor!
  8. 18:13 Emekli maaşı alıp çalışmaya devam edenlerin dikkatine!: Son karar verildi!
  9. 18:10 Fahiş Fiyatlı Stent Vurgunu! Erdoğan O İsmi Görevden Aldı
  10. 17:50 İtalya'da OHAL kararı alındı!
  11. 17:43 Muhalefetten 7 bin 400 araçlık şova tepki yağdı!
  12. 17:39 Ev alacakların dikkatine!: Konut tutarları değerini kaybediyor!
  13. 17:34 İzmir'de yarın hava oldukça bulutlu!: İşte 22 Eylül 2024 İzmir hava durumu
  14. 17:34 Okul'da merdiven boşluğuna düşen öğrencinin ölümünde yeni detay! Emniyet fileleri kopmuş
  15. 17:32 İnternet bankacılığı kullananların dikkatine: Siz farketmeden hesaplarınız boşaltılabilir!
  16. 17:23 James Cameron, en popüler filmlerinden birini "utanç verici" bulduğunu söyledi
  17. 17:18 Palamutun fiyatında ani artış yaşanıyor!
  18. 17:16 Ülkeye hakaret edeni sınır dışı edecekler!
  19. 17:15 XRISM'den Kara Deliklere Dair Çığır Açan Gözlemler
  20. 17:14 BM'den Lübnan hakkında kritik uyarı! "Bölge felaketin eşiğinde"
Gündem Haberleri