Muhalefetten isimler, olası cumhurbaşkanı adaylarını İngiliz basınına değerlendirdi: Yavaş Kürt seçmenden oy a

Muhalefetten isimler, olası cumhurbaşkanı adaylarını İngiliz basınına değerlendirdi: Yavaş Kürt seçmenden oy a

Muhalefetten isimler, olası cumhurbaşkanı ad... FT'nin Türkiye muhabiri Laura Pitel tarafından derlenen haberde Yavaş'ın görev beğeni oranının çok yüksek olduğuna dikkat çekilirken, destekçilerinin Cumhur İttifâkı'ndan muhafazakar ve milliyetçi oyları çekebileceğine inandığı belirtildi.

Britanya'nın önde gelen ekonomi yayınlarından Financial Times, Türkiye'de muhalefetin potansiyel cumhurbaşkanı adayları olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun isminin öne çıktığına dikkat çekti.

FT'nin Türkiye muhabiri Laura Pitel tarafından derlenen haberde Yavaş'ın görev beğeni oranının çok yüksek olduğuna dikkat çekilirken, destekçilerinin Cumhur İttifâkı'ndan muhafazakar ve milliyetçi oyları çekebileceğine inandığı belirtildi. Aynı zamanda haberde Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a en büyük farkı atan adayın Yavaş olduğu Metropoll anketine de yer verildi. 

Yavaş'ın seçim kampanyasında da görev yapan eski Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili  Suat Kınıklıoğlu, ''O çok iyi bir baba figürü olabilir ve , Türkiye'yi normal bir rejime döndüren isim olarak tarihe geçebilir. O bu rolü oynamaya açık'' dedi.

Haberde, Yavaş'ın adaylığına karşı çıkanların ise belediye başkanının geçmişte Milliyetçi Hareket Partisi üyesi olması nedeniyle Kürt seçmenden oy almakta zorlanacağını söylediği belirtildi.

Pitel, birçok siyasi analistin İmamoğlu'nu daha güçlü bir aday olarak gördüğünü yazdı. Haberde İmamoğlu'nun daha geniş bir kesime hitap ettiğinin düşünüldüğü ifade edildi.

Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Çarkoğlu, ''İmamoğlu popüler, genç ve enerjik. O Erdoğan'la başa çıkabilir ve Erdoğan, karşısında yaşlı görünür'' dedi. Çarkoğlu, ''Arada sırada öfkeleniyor lakin bu Türkiye politikasında iş yapabilir'' değerlendirmesinde bulundu. 

Pitel, İmamoğlu'nun adaylığına karşı olanların ise 51 yaşındaki siyasetçiyi ''çok hırslı'' bulduğunu ve cumhurbaşkanlığı sisteminden vazgeçme konusunda İmamoğlu'na güvenmediklerini yazdı.

Ufak muhalefet partilerinin birinden üst düzey yetkili, ''İmamoğlu, başka bir Erdoğan olabilir. Kimse bunu istemiyor. O koltuğa oturduğunuz zaman istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz'' dedi. İmamoğlu'na yakın bir kaynak ise gençliklerinde futbol oynamaları ve Karadenizli olmaları dışında İmamoğlu ile Erdoğan arasında hiçbir benzerlik olmadığını savundu.

Altılı masanın üyesi olan bir partiden kaynak da, ''Kılıçdaroğlu'nun aday olmayı çok istediğini'' ifade etti. Kaynak, ''Kılıçdaroğlu'nun adaylar arasındaki en iyi cumhurbaşkanı olacağına eminim, ancak kazanma şansı en düşük olan da o'' dedi.

Bir muhalefet yetkilisi de FT'ye yaptığı değerlendirmede, ''Geçen sene sorsanız çantada keklik, Erdoğan seçimi kaybedecek derdim. Şimdi ise o kadar emin değilim'' diye konuştu.

"Muhalefetten isimler, olası cumhurbaşkanı adaylarını İngiliz basınına değerlendirdi: Yavaş Kürt se." haberi, 05 Mayıs 2022 tarihinde yazılmıştır. 05 Mayıs 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Muhalefetten isimler, olası cumhurbaşkanı adaylarını İngiliz basınına değerlendirdi: Yavaş Kürt se.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Muhalefetten isimler, olası cumhurbaşkanı adaylarını İngiliz basınına değerlendirdi: Yavaş Kürt se.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:50 Oyuncu Bade İşçil'den itiraf: Beni eşlerinden, sevgililerinden kıskandılar
  2. 09:45 Oscar Piastri: McLaren'in şaşırtıcı inişli çıkışlı F1 formunu anlaması gerekiyor
  3. 09:41 Hamas lideri İsmail Haniye, İstanbul’da İsmailağa Cemaati'ni ziyaret etti
  4. 09:35 Bahçeli’nin şarkısının söz yazarı konuştu
  5. 09:31 Mülkiye müfettişleri geldi: Diyarbakır Büyükşehir’de incelemeler başlıyor
  6. 09:21 Husiler, Aden Körfezi’nde bir İsrail gemisini vurduklarını açıkladı
  7. 09:17 İsias Otel davası ikinci duruşması bugün görülecek: Kıbrıslı aileler 3 talepte bulunacak
  8. 09:08 Cem Yılmaz'dan Hasan Can Kaya'ya gönderme
  9. 09:04 İnsan sağlığının hiçe sayılıyor: Et ve Süt Kurumu'nun ithal etlerinde yönetmeliğe aykırı uygulama
  10. 09:00 Bakan Yerlikaya duyurdu: Sarallar'a operasyon: Ümit Saral'ın kardeşi Hakkı Saral yakalandı
  11. 08:50 Cemaat içerisindeki bölünme milyonlarca liralık vurgunu ortaya çıkardı
  12. 08:47 THY’deki huzur hakları dudak uçuklatıyor
  13. 08:39 AK Partili başkan parayla ödül aldı ödemesini İYİ Parti’ye bıraktı
  14. 08:34 Serdar Ortaç'tan peş peşe itiraflar: Paramın biteceğine inanamazdım
  15. 08:30 Bir dizi için daha final kararı
  16. 08:25 Kızılay, 'taşınmaz' bağışlarını satışa çıkardı: Gelen parayla Ankara'da AVM yenileyecek
  17. 08:21 Depremde yakınını yitirene çirkin teklif: Davadan çekil ne istersen verelim
  18. 08:14 Nuray Babacan: AK Parti Kulislerinde Bahçeli’nin mesajları tartışılıyor
  19. 08:10 İsmail Saymaz: Atatürk’ün armağanını Efe’ye çok gördüler
  20. 08:05 Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse Erdoğan’ın işleyeceği suça ortak olmamalı
Politika Haberleri