Muhalif basını yıldırma politikasına tam gaz devam: BirGün’e 23 günlük ilan kesme cezası

Muhalif basını yıldırma politikasına tam gaz devam: BirGün’e 23 günlük ilan kesme cezası

Muhalif basını yıldırma politikasına tam gaz... Basın İlan Kurumu tarafından BirGün’e aralık ayı içinde uygulanmak üzere 23 günlük resmi ilan cezası verildi.

BirGün gazetesinin Cumhurbaşkanlığı İletişim Dairesi Başkanı Fahrettin Altun’la ilgili. 15 Nisan 2020 tarihinde Altun’un yalısı ile ilgili Cumhuriyet gazetesinde çıkan haberlerden sonra gazetecilerle ilgili başlatılan terör soruşturmasını aktarması ve  CHP milletvekili Özgür Özel’in konuya dair açıklamalarını yayımlaması sonrası gazeteye 23 günlük ilan kesme cezası verildi.

Birgün gazetesi tarafından yapılan açıklama şöyle:

Basın İlan Kurumu tarafından BirGün’e aralık ayı içinde uygulanmak üzere 23 günlük yeni bir resmi ilan cezası verildi. Her gün yenileri eklenen cezalara rağmen BirGün, tüm gerçekleri halka ulaştırma çabasıyla yoluna devam edecek. Basın İlan Kurumu (BİK) hafta başında gazetemize 23 günlük yeni bir resmi ilan durdurma cezası tebliğ etti. Yeni diyoruz çünkü BİK nerdeyse yılın üçte birinde gazetemizde yer alan haberleri, kullanılan dili ya da fotoğrafı gerekçe göstererek resmi ilan cezası uyguluyor. Yapılan itirazlar da yine kalıp haline gelen bildik cümlelerle reddediliyor.

AYDA ORTALAMA ÜÇ DOSYA

BirGün gazetesi kuruluşundan bu yana iktidarla başı hiçbir dönem hoş olmadı. Cezalar, mahkemeler hep oldu. Ama BİK’in yoğun ilgisi son bir yılda yoğunlaştı. BİK cezaları, esas olarak da 2019 yılının eylül ayı itibariyle vites artırdı. Bu tarihin bizim için hiçbir özel önemi yok. Ama sanırız BİK ve bağlı olduğu yapıda bazı yeni gelişmeler oldu. O tarihten bu yana neredeyse hiç atlamadan ayda en az 3 dosya ile karşılaşıyoruz. Her dosyada 3 ila 15 gün arasında değişen ilan kesme cezaları var. Kuşkusuz her defasında itiraz ediyoruz ama tahmin edileceği gibi neredeyse hiçbirinden olumlu sonuç alamıyoruz.

AYNI HABERDEN İKİ CEZA

BİK bu süre içerisinde, BirGün gazetesinin üst düzey kamu bürokratlarına, Jandarma Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü gibi kamu kurumlarına yahut Kızılay gibi kamu yararına faaliyet gösteren kurumlara ilişkin yaptığı birçok haberiyle ilgili, haberin doğruluğu ya da yanlışlığını değerlendirmeden ceza verdi. Bu haberlerin tamamı gerçek ve günceldir. Bir kamu bürokratına ilişkin kaçak yapı iddiaları, kolluğun orantısız güç kullanımı gibi toplumu yakından ilgilendiren konulara ilişkindir. Dolayısıyla bu haberlerin kamuoyunun gündeminde olan tartışmalara katkı niteliğinde olduğu açıktır. BİK kararlarının hemen hemen hiçbirinde bu ölçütler dikkate almadığı gibi bir habere iki ayrı ceza bile verdi. 19 Eylül 2019 tarihli gazetemizdeki “Ekmek eylemine gazlı saldırı” haberimize ilişkin polisi aşağılamaktan 15, jandarma kuvvetlerini aşağılamaktan 10 gün resmi ilan kesimi cezası verildi. Buradaki Jandarma Genel Müdürlüğü’nün hiçbir şikâyeti olmamasına rağmen 10 günlük ilan kesme cezası verildi.

HABERİN HABERİNE CEZA

Bu hafta içinde yediğimiz cezalar Cumhurbaşkanlığı İletişim Dairesi Başkanı Fahrettin Altun’la ilgili. 15 Nisan 2020 tarihinde hazırladığımız gazetede Altun’un yalısı ile ilgili Cumhuriyet gazetesinde çıkan haberlerden sonra gazetecilerle ilgili başlatılan terör soruşturmasını sayfalarımıza aktardık. Bir gün sonra CHP milletvekili Özgür Özel’in konuya dair açıklamalarını yayımladık. Bu iki haberimizle ilgili başlatılan süreç bu hafta tamamlandı ve ceza tebliğ edildi. Aralık ayını 23 günlük cezayla tamamlayacağız. Tabii yenisi gelmezse.

"Muhalif basını yıldırma politikasına tam gaz devam: BirGün’e 23 günlük ilan kesme cezası" haberi, 17 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 18 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Muhalif basını yıldırma politikasına tam gaz devam: BirGün’e 23 günlük ilan kesme cezası haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Muhalif basını yıldırma politikasına tam gaz devam: BirGün’e 23 günlük ilan kesme cezası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:21 Dries Mertens, Napoli'ye Ziyarette: "Artık Yavaşladım"
  2. 17:18 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı: Emeklilerle ilgili yeni çalışma yolda
  3. 17:16 Bomba Tehdidi: Danimarka'daki Billund Havaalanı Tahliye Edildi, Bir Kişi Gözaltına Alındı
  4. 17:14 Türkiye'de satılan en ucuz telefon!
  5. 17:12 15 gün sonra yürürlükte: AB'den gelen posta ve kargoya vergi zammı açıkladı
  6. 17:11 Hizmet İhracatında Türkiye'nin Yol Haritası: Bolat'ın Açıklamaları
  7. 17:10 Arka Sokaklar Devam Edecek mi? İlker İnanoğlu açıklama yaptı!
  8. 17:09 Grip Virüsleri: Geleceğin Potansiyel Pandemisi Mi?
  9. 17:08 Mansur Yavaş'tan lüks belediye binaları yapılmasına tepki geldi
  10. 17:06 CHP harekete geçti: Parti aleyhine çalışan üyeler hakkında deliller toplanacağı söyleniyor
  11. 17:06 İstanbul'dan Kalkan Uçakta Kokpit Camı Çatladı: Acil İniş Yapıldı
  12. 17:02 Fahiş Fiyatlara Karşı Toplumsal Tepki: Kafe ve Restoran Boykotu
  13. 16:50 Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı, 2024 Milletler Ligi'ne Hazır!
  14. 16:46 Galatasaray'ın Transfer Hedefi: Fransa'dan Genç Golcü Zan Vipotnik!
  15. 16:37 Acil İniş: THY Uçağının Kokpit Camında Çatlak Tespit Edildi
  16. 16:37 AKP'den DEM'e Geçen Belediyenin Borcu Dudak Uçuklattı!
  17. 16:25 Süper Lig’de küme düşen ilk takım belli! İşte o takım!
  18. 16:25 Lezzet Şöleni: Pratik ve Lezzetli 9 Kaşık Tatlısı Tarifi!
  19. 16:24 Tüketiciyi aldatıcı reklamlara 28,8 milyon lira ceza kesildi
  20. 16:21 Muhalefet KKM zararına tepki gösterdi: Merkez‘in zararı 8 bakanlığın bütçesinden fazla
Otomotiv Haberleri