Muhammet Safi meclis gündeminde: Görevine devam edecek mi?

Muhammet Safi meclis gündeminde: Görevine devam edecek mi?

Muhammet Safi meclis gündeminde: Görevine de... CHP, Muhammet Safi’yi meclis gündemine taşıdı. Ekrem İmamoğlu'na destek veren sanatçıların isimlerini kaydeden Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı Muhammet Safi

CHP, Muhammet Safi’yi meclis gündemine taşıdı. Ekrem İmamoğlu'na destek veren sanatçıların isimlerini kaydeden Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı Muhammet Safi hakkında verilen soru önergesinde "Muhammet Safi, görevine devam edecek mi?" diye soruldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede; Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı Muhammet Safi’nin, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal etmesinin ardından, Ekrem İmamoğlu’na desteklerini ileten sanatçıların listesini hazırlayarak, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığını belirtti.

Bu paylaşımın üzerine de büyük harflerle 'kayıt' notu düşüldüğünü hatırlatan Özel, önergesinde şu ifadelere yer verdi:

"Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararını hukuka aykırı ve siyasi baskılara boyun eğerek verdiği yönünde toplumun bir bölümünde oluşan kanaate uygun düşecek biçimde görüşlerini açıklayan vatandaşlarımızın, hangi koşullarda olursa olsun fişlenmesi ve bir Cumhurbaşkanlığı personelince hedef gösterilmeleri kabul edilemez.

'SANATÇILARIMIZIN DÜŞÜNCELERİNİ İFADE EDEBİLMELERİ ANAYASAL GÜVENCE ALTINDADIR'

Tüm vatandaşlarımızın olduğu gibi sanatçılarımızın da düşüncelerini ifade edebilmeleri anayasal güvence altındadır. Kaldı ki Başbakan sıfatıyla Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2010 referandumu sürecinde, fişlemelerin son bulacağı propagandasını yapmış, referandumun kabul edilmesinin ardından yaptığı ilk açıklamada da 'Fişleme dönemini sona erdirdik' ifadesini kullanmıştır.

Muhammet Safi’nin görevini sürdürdüğü her gün, bu talimatın bizzat Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiği şüphelerini haklı çıkarmakta, bunun organize ve kurumsal bir karar olduğunu düşündürmektedir."

'SAFİ'YE BU TALİMATI KİM VERMİŞTİR?'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, önergesinde de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a şu soruları yöneletti:

"-Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı Muhammet Safi, bu fişleme dokümanını bir talimat doğrultusunda mı hazırlamıştır? Muhammet Safi’ye bu talimatı kim vermiştir?

-Ekrem İmamoğlu’na destek veren sanatçıların fişlenmesine neden ihtiyaç duyulmuştur? Fişlenen sanatçılar hakkında Cumhurbaşkanlığı’nca bir işlem mi tesis edilecektir?

-Muhammet Safi hakkında ya da bu fişleme dokümanını hazırlaması talimatını verenler hakkında Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bir idari soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa neden başlatılmamıştır? Muhammet Safi, görevine devam edecek midir?

-Muhammet Safi Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı sıfatıyla, daha önce fişleme yapmış mıdır? Bu fişlemeler kamuoyuna açıklanacak mıdır?<>

<>

-Cumhurbaşkanlığı Arşiv Dairesi’nin görevi nedir? Cumhurbaşkanlığı Arşiv Dairesi’nin görevleri arasında, Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı’nın siyasi rakiplerine destek veren vatandaşların sosyal medya takiplerini yapmak ve bu vatandaşları fişlemek de bulunmakta mıdır?

-Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2010 yılında propagandasını yaptığı biçimde, 2010 referandumunun ardından fişleme sona erdirilmiş midir? 2010 yılından önce devlet arşivlerinde tutulan fişleme kayıtları yok edilmiş midir?"

"Muhammet Safi meclis gündeminde: Görevine devam edecek mi?" haberi, 09 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Muhammet Safi meclis gündeminde: Görevine devam edecek mi? haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Muhammet Safi meclis gündeminde: Görevine devam edecek mi? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  2. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  3. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  4. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  5. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  6. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  7. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
  8. 18:35 Çorlu Tren Kazası Davasında Mahkeme Kararı Açıklandı
  9. 18:34 Borsa İstanbul günü negatif bir seyirle kapattı
  10. 18:31 Mart ayında ABD'de bekleyen konut satışları arttı
  11. 18:31 Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'
  12. 18:24 Galatasaray, Transferde Son Hedefine Kilitlendi: O Yıldızla Anlaşmaya Çok Yakın!
  13. 18:24 Uzmanlar Açıkladı: Merkez Bankası Ne Zaman Faiz İndirecek?
  14. 18:24 Büyük Deprem! Yüz Binlerce Üyeli Partide 28 Milletvekili İstifa Etmeye Hazır!
  15. 18:24 Zelenski, ABD'ye Teşekkür Etti ve Putin'e Karşı Birlik Çağrısı Yaptı
  16. 18:23 SGK'dan Dev Yaptırım! Maaşları Kesiliyor, Verilen Paralar Faiziyle Geri Alınıyor
  17. 18:23 Altın Fiyatlarında Dev Düşüş ? Uzmanlar O Tarih İçin Uyarıda Bulundu!
  18. 18:20 İngiltere'den Düzensiz Göçmenler için Ruanda Planı: Yeni Anlaşma Hakları Güvence Altına Alıyor
  19. 18:16 A Milli Takımımızın UEFA Uluslar Ligi Heyecanı Başlıyor: İlk Maçlar Belli Oldu!
  20. 18:10 Isua Kayaları: Dünya'nın Manyetik Geçmişine Işık Tutuyor
Politika Haberleri