Muharrem İnce, Adaylık Açıklaması Yaptı!

Muharrem İnce, Adaylık Açıklaması Yaptı!

Muharrem İnce, Adaylık Açıklaması Yaptı! Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 24 Haziran Genel Seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce yeniden aday olmayı düşündüğünü belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 24 Haziran Genel Seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce yeniden aday olmayı düşündüğünü belirtti.

İsmail Saymaz Neden Hürriyet'ten Ayrıldı!

Cumhuriyet Halk Partisinin eski Milletvekili Muharrem İnce, olası genel seçimde yeniden Cumhurbaşkan'ı adayı olmak istediğini gazeteci Ece İçmez’e açıkladı. İnce Koronavirüs sonrası tarihleri sürekli değiştirilen sınavlar ve meclis darbesi hakkında da değerlendirmede bulundu.

ADAYLIK AÇIKLAMASI

Ece İçmez'in 'tekrar aday olacak mısınız?' sorusunu yanıtlayan Muharrem İnce, "Elbette düşünüyorum. Seçime 50 gün kala adaylığı açıklanmış birisi olarak 50 günde Türkiye’deki siyasi atmosferi değiştirdik, iktidarın kaybedebileceği inancını yeşerttik. 40 yıl aradan sonra yüzde 30 bandını aştık. İlk seçimde başaramadık ama bu böyle yarım kalmayacak demiştik, iddiamıza, o iddiamızın gerektirdiği çalışmalara devam ediyoruz. Üretimi, üreticiyi, tarımı destekleyen, sosyal belediyecilik kapsamında ön safhalarda yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin birçok projesi dayanışma ruhu ile devam ediyor" dedi.

YENİ PARTİLER AÇIKLAMASI

Yeni kurulan partiler hakkında da değerlendirmede bulunan İnce, "AKP’nin içinden çıkınca önce “ümmeti bölmeyin” propagandası yapıldı. Sonra AKP Genel Başkanının “ölü doğdular” dediği yazıldı. Benim siyasi çizgimle bu partilerin siyasi çizgileri aynı değil ama bu siyasi partilerin seçime girmesini engelleyecek adımların, değişikliklerin konuşuluyor olması demokrasimiz adına üzüntü ve utanç vericidir. Parti kurmak, seçime girmek hukuki yükümlükleri, şartları yerine getiren her siyasetçinin ve siyasi partinin hakkıdır. Buna engel olmak, buna engel olmaya yönelik adımlar atmak demokrasi iddiamıza, birikimimize, mücadelemize zarar verir" ifadelerini kullandı.

"DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI KONUSUNDA PARTİMDEN AYRI DÜŞÜNÜYORUM"

Meclis darbesini eleştiren İnce, "Ben bu konuda partimden ayrışarak Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda hayır vermemiz gerektiğini söyleyen ve o meşhur Anayasa’ya aykırı Anayasa Değişikliğine hayır oyu vermiş bir siyasetçiyim. Bizim parti olarak 2002’den beri bir ilkesel duruşumuz var. Dokunulmazlıklar Kürsü Dokunulmazlığı ile sınırlandırılması, Milletvekili Milletin vekaletini özgürce yerine getirebilmelidir. Ancak Türkiye’de 2010’dan beri Yargı bağımsızlığı ciddi tahribata uğramıştır. 2010 yılında yapılan Anayasa değişikliği referandumunda bugün FETÖ denilen yapı ölüleriniz kaldırın oy kullandırın derken, AKP Genel Başkanı sonuçların açıklanmasından sonra yaptığı açıklamada okyanus ötesine teşekkür etmiştir. Yargı bağımsızlığı bu referandumla birlikte ortadan kalkmış, yargıçların siyasi kimliği öne çıkmaya başlamıştır. Hakimler Savcılar Kurulu’nun 13 üyesinin 6’sının doğrudan bir siyasi Partinin Genel Başkanı olan Cumhurbaşkanı tarafından, geri kalan 7 üyesinin ise biz “Biz Genel Başkanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan seve seve talimat alırız, bundan şeref duyarız” diyen Milletvekilleri tarafından ve dolaylı olarak yine AKP Genel Başkanı tarafından belirlendiği bir yargı düzeninden ve o yargının hukuku değil siyaseti gözeterek verdiği tartışmalı kararlardan söz ediyoruz. AKP İlçe Başkanlarının hakim yapıldığı bir yargı düzeninden söz ediyoruz.

AKP Genel Başkanı konuşunca kararını değiştiren bir yargı düzeninden söz ediyoruz. Şimdi böyle bir yargı düzenine muhalif siyaset yapan milletvekilleri güvenebilir mi? Nitekim yargıya güven yüzde 20’lere gerilemiş durumda. 2002’den 2010’a kadar Dokunulmazlıkların Kaldırılması konusunda “yargıya güvenmiyoruz o nedenle dokunulmazlıkları kaldırmıyoruz, dokunulmazlıklar kalkarsa yasama yargının oyuncağı olur, yargıçlar siyaseti dizayn eder” diyen AKP yargıyı ele geçirip kendi güvenecekleri bir yargı oluşturunca Milletvekillerini bu yargının eline, insafına teslim ettiler ve böyle millet iradesini yok sayan kararlar çıkmaya başladı.Yargı bağımsızlığı bizim demokrasimiz için de ekonomimiz için de olmazsa olmazdır. Bunun için mücadele etmeliyiz" diye konuştu.

"SINAV TARİHLERİYLE OYNANILMAZ"

Sınav tarihlerinin öne cekilmesine de değinen İnce "Ben yıllarca öğrencilerimi bu sınavlara hazırladım. İçlerinde Türkiye’de derece yapan çok yüksek puanlarla çok iyi üniversiteleri kazanan öğrencilerim oldu. O çocukların psikolojisini iyi bilirim. Sınav tarihiyle oynanmaz. Sınav tarihi ile oynamak, sınav tarihini değiştirmek o çocukları olumsuz etkiler.

Korona süreci nedeniyle eve kapanan, annesi, babası işinden, gelirinden olduğu için psikolojileri olumsuz etkilenen çocukları bir de sınav tarihini değiştirerek psikolojilerini alt üst ettiler. Korona nedeniyle sınav tarihini Temmuz ayına ertelemişlerdi, AKP Genel Başkanı’nın kararıyla yeniden haziran ayına aldılar. Bu kararın alınmasında pedagojiden ziyade paranın etkili olduğu açıktır. Geçtiğimiz hafta sonu 450 bin adayın girdiği Milli Savunma Üniversitesi sınavı yapıldı. Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen maske, mesafe tedbirlerine uyulmayan fotoğraflar basına yansıdı. Önümüzde 2 sınav var. Milyonlarca öğrenci bu sınava girecek, toplu ulaşım kullanacak, aileleri okul önlerinden onları bekleyecek. Hükümete inadı bırakmasını ve bu çocukların talebine kulak vermesini tavsiye ediyorum. Olmazsa, sınav Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı tarihte yapılırsa da, sınava girecek evlatlarıma sınava odaklanmalarını, kendilerine bu yapılanlarının hesabını sandıkta sormalarını tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

Röportaj'ın tamamı için tıklayın.

"Muharrem İnce, Adaylık Açıklaması Yaptı!" haberi, 16 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Muharrem İnce, Adaylık Açıklaması Yaptı! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Muharrem İnce, Adaylık Açıklaması Yaptı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  2. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  3. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  4. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  5. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  6. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  7. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  8. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  9. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  10. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  11. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  12. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  13. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  14. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  15. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  16. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  17. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  18. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  19. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  20. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
Politika Haberleri